Τι ακριβώς είναι το Βασιλικό Ένταλμα;

Τι συνδέει τα Aston Martins, Barbour Jackets και Weetabix;

Η απάντηση, φυσικά, είναι το σύστημα Royal Warrant, δηλαδή το Βασιλικό Ένταλμα. Κάθε μία από αυτές τις επώνυμες επωνυμίες, ποικίλες και ανόμοιες όπως είναι, παρέχει τα προϊόντα της στο Royal Household. Κάθε μία φέρει τα μικρά έμβλημα του διορισμού που απονέμουν οι ανώτερες βασιλικές αρχές σε εταιρείες — και η καθεμία καρπώνεται τους καρπούς της σχέσης τους με τη Μοναρχία.

Αλλά τι ακριβώς είναι ένα Βασιλικό Ένταλμα; Πόσο καιρό υπάρχουν αυτά τα σημάδια βασιλικής αναγνώρισης; Και, το πιο σημαντικό, εξακολουθούν να είναι σχετικοί δείκτες ποιότητας στη σύγχρονη εποχή;

Τα βασιλικά εντάλματα διορισμού εκδόθηκαν από τη Μοναρχία για πάνω από 500 χρόνια — με έναν από τους πρώτους αποδέκτες να είναι ο τυπογράφος William Caxton το 1476. Και, με τα χρόνια, τα εντάλματα εξαφανίστηκαν. με επωνυμίες από Harrods έως Hoover να χάνουν τα ραντεβού τους (για λόγους που θα αναφερθούμε…)

Ένας από τους μακροβιότερους κατόχους εντάλματος είναι η Berry Bros. πάνω από 100 χρόνια, και πιστεύει ότι «τα εντάλματα είναι μια συνεχής υπενθύμιση της δέσμευσης για αριστεία».

Ωστόσο, η «δέσμευση για αριστεία» είναι δύσκολο να μετρηθεί και η τρέχουσα λίστα των 883 Βασιλικών Ενταλμάτων διαχειρίζεται η Royal Warrant Holders Association, ένας οργανισμός που είναι υπεύθυνος για τη συγκέντρωση αιτήσεων για εντάλματα και την περιοδική επανεξέταση αυτών που έχουν ήδη χορηγηθεί. Ρωτήσαμε πώς απονέμονται στις μάρκες αυτά τα αναγνωρισμένα σήματα αναγνώρισης.

«Οι αιτούντες πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι έχουν εμπορική σχέση με το Βασιλικό Οικογένεια», μας είπε ένας εκπρόσωπος του Συνδέσμου. «Τα προϊόντα τους απαιτείται να έχουν τακτική χρήση — για τουλάχιστον 5 από τα τελευταία 7 χρόνια — στο νοικοκυριό».

Ο Σύνδεσμος θα αξιολογήσει και θα ελέγξει την καταλληλότητά τους σε αυτή τη βάση, και θα ελέγξει επίσης τους κανόνες σχετικά με τη σωστή χρήση των Βασιλικών Όπλων. Η παραβίαση αυτών των αυστηρών μέτρων λεπτότητας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να χάσετε το ένταλμά σας, όπως όταν οι τεχνίτες εσωρούχων Rigby & Peller έχασαν το ένταλμά τους αφού συζήτησαν τη Βασίλισσα σε ένα ενημερωτικό βιβλίο. «Οι εταιρείες πρέπει να διατηρούν καλές εμπορικές σχέσεις», συνεχίζει ο εκπρόσωπος, «και να είναι κατάλληλα διακριτικές όσον αφορά τη βασιλική τους σχέση».

Τι συμβαίνει λοιπόν με τα Royal Warrants που απευθύνονται στις αγορές του εξωτερικού; «Η βρετανική βασιλική οικογένεια είναι πρεσβευτές του εκλεπτυσμένου βρετανικού τρόπου ζωής της ανώτερης τάξης», λέει ο Qing Wang, Καθηγητής Μάρκετινγκ και Καινοτομίας στο Πανεπιστήμιο του Warwick. «Και, στο μάρκετινγκ πολυτελών επωνυμιών, η κληρονομιά είναι ένας κρίσιμος πόρος και γίνεται αντιληπτός ως βασικό χαρακτηριστικό της αυθεντικότητας και της αύρας της επωνυμίας».

Τα Royal Warrants, εξηγεί ο Wang, μπορεί να μην είναι τόσο ευρέως αναγνωρισμένα στο εξωτερικό, αλλά εξακολουθούν να ανοίγουν τεράστιες ομάδες πιθανών νέων πελατών. «Ακόμη και για εκείνους που δεν έχουν τη γνώση των Βασιλικών Ενταλμάτων», συνεχίζει ο καθηγητής, «η εικόνα των Βασιλικών Ενταλμάτων και το εθνόσημο παρέχουν μια ισχυρή ένδειξη για την εξουσία και την ποιότητα των προϊόντων και των εμπορικών σημάτων στο υποσυνείδητό τους. ”

«Η βρετανική βασιλική οικογένεια είναι το πιο εξέχον σύμβολο σε όλο τον κόσμο της κληρονομιάς και της παράδοσης της Βρετανίας», προσθέτει ο Wang. «Έχει προσαρμοστεί στη νέα εποχή και προβάλλει μια θετική και προοδευτική εικόνα».

Είναι μια εικόνα που ξεκάθαρα πουλάει επίσης. Εάν ένα ένταλμα μπορεί να προσθέσει έως και 5% των εσόδων στην επωνυμία σας, είναι ένα σημάδι που αξίζει να το κυνηγήσετε. Και, με τα εμπορικά σήματα από Ολλανδούς και Ολλανδούς οπλοποιούς μέχρι τη σάλτσα HP να είναι ευλογημένα με τις κορυφές, υπάρχει απόδειξη ότι το Royal Warranting είναι ένα σύστημα τόσο κερδοφόρο όσο επικρατεί.

0 replies on “Τι ακριβώς είναι το Βασιλικό Ένταλμα;”