Στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’ : Το ρολόι που επέλεξε να φορέσει κρατώντας το δισκοπότηρο

Την πιο σημαντική μέρα του Καρόλου και της βασιλικής οικογένειας αδιαμφισβήτητα.  Το ρολόι είναι ένα χαρακτηριστικό αξεσουάρ που δεν μπορεί να λείπει από το χέρι ενός άνδρα και ιδιαίτερα από το χέρι ενός άνδρα με εξουσία όπως ο νέος βασιλιάς.

Ο Κάρολος Γ’ επέλεξε να εμφανιστεί με ένα ρολόι, που θα λέγαμε ότι είναι από τα αγαπημένα του… και δεν θα’ ταν άλλο από το Parmigiani από Fleurier Toric.

Είχε προκαλέσει ενθουσιασμό στο παρελθόν όταν εντοπίστηκε να κρυφοκοιτάει κάτω από τη μανσέτα ενός από τα άψογα κοστούμια του Άντερσον και Σέπαρντ, όπως η εποχή που συνάντησε τον Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο το 2015 και εκείνη τη μαγική μέρα πριν από πέντε χρόνια Ο Χάρι και η Μέγκαν αρραβωνιάστηκαν.

Αλλά ακόμη και η ανάμνηση αυτού δεν αναστέλλει τον βασιλιά να φορέσει το Parmigiani Fleurier του, γιατί έκτοτε έχει κάνει πολλές δημόσιες εμφανίσεις, κυρίως στο Platinum Jubilee της αείμνηστης βασίλισσας πριν από ένα χρόνο και ξανά στις 10 Σεπτεμβρίου, όταν το φόρεσε για την υπογραφή. της Διακήρυξης.

Η ιστορία πίσω από το αγαπημένο ρολόι του Charles

Οι άνθρωποι στο Parmigiani Fleurier αρνήθηκαν ευγενικά να σχολιάσουν την προφανή αγάπη του βασιλιά Καρόλου Γ’ για το ρολόι με το σκεπτικό ότι το αγόρασε με δική του βούληση και ότι δεν θα ήθελαν να φαίνεται ότι είναι πρεσβευτής της μάρκας.

Η σειρά Toric αποτέλεσε τα θεμέλια της μάρκας και το γεγονός ότι το σπάνιο μοντέλο χρονογράφου του King Charles (που έχει διακοπεί εδώ και πολύ καιρό) αναφέρεται συχνά για την «κομψότητα» και την «υποτίμησή του» σίγουρα ταιριάζει πολύ με την εικόνα του ιδιοκτήτη του.

Είναι ένα ελάχιστα γνωστό γεγονός ότι ο Parmigiani είχε δύο καριέρες στο μυαλό του όταν ξεκινούσε την ενήλικη ζωή στα μέσα της δεκαετίας του 1970: η μία ήταν ωρολογοποιία και η άλλη αρχιτεκτονική.

Ήταν ένα από κοντά, αλλά, προς όφελος του κόσμου των ρολογιών, επέλεξε το πρώτο. Οι γνώσεις και η αγάπη του Parmigiani για την αρχιτεκτονική, ωστόσο, δεν εξαφανίστηκαν ποτέ – και χρησιμοποίησε το όνομα «Toric» για την πρώτη του συλλογή λόγω της ρίζας του στην αρχιτεκτονική λέξη «torus», που σημαίνει ένα κυρτό καλούπι του τύπου που βρίσκεται στη βάση ενός κλασική στήλη.

Το ενδιαφέρον του βασιλιά Καρόλου για την αρχιτεκτονική έχει επίσης τεκμηριωθεί καλά από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν χρησιμοποίησε ένα ντοκιμαντέρ του BBC, μια έκθεση V&A και ένα συνοδευτικό βιβλίο για να καταπολεμήσει τη φρίκη των σύγχρονων στυλ κτιρίων, περιγράφοντας πιο διάσημα μια προτεινόμενη επέκταση στην Εθνική Πινακοθήκη ως «ένα τερατώδες καρμπούνι στο πρόσωπο ενός πολυαγαπημένου και κομψού φίλου».

Τα ρολόγια Parmigiani Fleurier είναι αντάξια του δισκοπότηρου

Φαίνεται πιθανό, επομένως, ότι εκτιμά όλες τις κλασικές αναφορές στον Toric Chronograph του, από την αυλακωτή, διπλή θήκη (εμπρός και πίσω) μέχρι τους ρωμαϊκούς αριθμούς, τον περιστρεφόμενο κινητήρα και το εξαιρετικά φινιρισμένο, βαριά αναβαθμισμένο Zenith El Primero κίνηση – πλήρης με το οβάλ σήμα «PF» της Parmigiani στον σχολαστικά χαραγμένο ρότορά της.

Σε όλη την 27χρονη ιστορία της, η Parmigiani παρέμεινε παραγωγός χαμηλού όγκου. Τα ρολόγια της είναι σπάνια, αλλά συχνά υποτιμώνται στην αγορά των αγορών – το 2016, η Bonhams πούλησε έναν κίτρινο χρυσό Toric χρονογράφο σε άψογη κατάσταση για μόλις 4.000 £, all-in.

Ωστόσο, από τη στιγμή που το παράδειγμα του Βασιλιά έχει εντοπιστεί στη φύση, τέτοιες ευκαιρίες δεν υπάρχουν πλέον. «Το γεγονός ότι ο βασιλιάς Κάρολος έχει δει να φοράει τόσο συχνά το Toric του έχει ήδη δώσει αξία», λέει ο ειδικός σε ρολόγια Bonhams, Jonathan Darracott.

«Είναι σπάνια, είναι ενδιαφέροντα, είναι κομψά, είναι όμορφα φινιρισμένα – και πιθανώς ακόμα υποτιμημένα» και ίσως κατάλληλο ρολόι σαν επιλογή για τη στέψη ενός βασιλιά.

0 replies on “Στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’ : Το ρολόι που επέλεξε να φορέσει κρατώντας το δισκοπότηρο”