Πρέπει ένας σύγχρονος άντρας να φοράει βέρα;

Για να είμαστε ειλικρινείς, όλοι το έχετε σκεφτεί ή έχετε εκφέρει γνώμη για το συγκεκριμένο θέμα. Ακόμη και αν κάποιοι άνδρες λατρεύουν τα κοσμήματα και ιδιαίτερα τα πιο «παραδοσιακά», αυτά που περνούν από γενιά σε γενιά, όπως τα δαχτυλίδια του πατέρα σας , έχουν σκεφτεί να μην φορούν βέρα.

Ακόμη και όταν ο κοσμηματοπώλης κληρονομιάς William May διεξήγαγε μια μελέτη πέρυσι και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 52% των γυναικών πίστευαν ότι οι άνδρες πρέπει να φορούν βέρα, ενώ μόνο το 32% των ανδρών συμφώνησε.

Από την Πασχαλιά Πυρένη

Γιατί έχει σημασία;

Σίγουρα, αν ένας άντρας δεν θέλει να φορέσει μια βέρα, δεν πρέπει να το κάνει. Φυσικά, αν κολλήσει σε αυτή τη λογική, τότε η σύζυγός του δεν θα έπρεπε να φορέσει ούτε μία. Και τι θα σκεφτόταν γι ‘ αυτό;

Επειδή η πραγματική απάντηση στο ” γιατί έχει σημασία;” είναι, φυσικά, επειδή δεν είναι πλέον ο 17ος αιώνας. Τα νυφικά δαχτυλίδια ήταν εδώ και αιώνες-για πρώτη φορά χρησιμοποιείται για να αντιπροσωπεύει την “ιδιοκτησία” μιας συζύγου από τον σύζυγο. Αντί  αυτού, το δαχτυλίδι — για τα περισσότερα σύγχρονα ζευγάρια — έχει γίνει σύμβολο ισότητας.

Φυσικά, αν η αρραβωνιαστικιά σας δεν την πειράζει που δεν φοράτε δαχτυλίδι, και δεν το θέλατε αρχικά, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά αν αρνείστε να φορέσετε ένα, τότε πρέπει να ρωτήσουμε …

Γιατί δεν φοράτε δαχτυλίδι;

Σύντομα ο σύζυγός σας σας ζήτησε να φορέσετε ένα γαμήλιο δαχτυλίδι — γιατί λοιπόν, να αρνηθείτε; Τους παντρεύεστε, τελικά-κάτι που είναι πολύ μεγαλύτερη δέσμευση από το να βάλετε ένα όμορφο δαχτυλίδι.

Γιατί; Επειδή δεν υπάρχει κανένας καλός λόγος να αρνηθείς.

Φυσικά, οι προβλέψιμοι λόγοι που δεν θα θέλατε να φορέσετε ένα δαχτυλίδι είναι επειδή πιστεύετε ότι ο σύντροφος σας σας απατά ή απλά το θεωρείτε μια εθιμοτυπική ξεπερασμένη παράδοση.

Τι υπαγορεύει η παράδοση;

Ποια είναι λοιπόν η ιστορία γύρω από τα γαμήλια δαχτυλίδια; Όπως αναφέραμε, αυτά τα μικρά δαχτυλίδια σήμαιναν κάποτε ιδιοκτησία. Οι καιροί, ευτυχώς, αλλάζουν και τα δαχτυλίδια έχουν γίνει  σύμβολα εορτασμού και αγάπης.

Ανδρικά γαμήλια δαχτυλίδια, επίσης, υπήρχαν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Πίσω στη δεκαετία του 1960 και του ‘ 70, οι ηπειρωτικοί, κοσμοπολίτικοι κύριοι της Ευρώπης άρχισαν να φορούν κοσμήματα — και τα πάντα, από τα περιδέραια μέχρι τα σκουλαρίκια μέχρι τα γαμήλια δαχτυλίδια, έγιναν κοινωνικά αποδεκτά αξεσουάρ για τους άνδρες.

Ακόμη και τα αρσενικά μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας έχουν φορέσει βέρες. Τόσο ο Πρίγκιπας Κάρολος όσο και ο Πρίγκιπας του Wessex φορούν Ουαλικά χρυσά γαμήλια δαχτυλίδια — αν και στα μικρά τους δάχτυλα παράλληλα με δαχτυλίδια σφραγίδας. Ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ έκανε πρωτοσέλιδα το 2015 όταν αποφάσισε να μην φορέσει δαχτυλίδι, αλλά ο Χάρι φόρεσε μια βέρα από πλατίνα. Και, αν είναι αρκετά καλό για τους κυρίους της κυρίας, τότε είναι αρκετά καλό για εσάς.

Τι είδους δαχτυλίδι πρέπει να φορέσει ένας σύγχρονος άντρας;

Αυτό, φυσικά, μας φέρνει στο σύγχρονο σχεδιασμό. Κάποιοι άντρες αντί για βέρα επιλέγουν να φορέσουν ένα σύγχρονο και μοντέρνο ρολόι. Αντ ‘ αυτού, το γαμήλιο δαχτυλίδι σας πρέπει να είναι απλό και διακριτικό. Είναι ένα λεπτό σύμβολο που περιλαμβάνει την υπόσχεση που κάνετε στο γάμο. Αυτό είναι. Θα πρέπει να επιλέξετε ένα απλό σχέδιο σε ένα πολύτιμο μέταλλο όπως ο χρυσός, η πλατίνα ή το τιτάνιο. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα το δώσουν ούτε μια δεύτερη ματιά.

Αλλά, στο ένα άτομο που έχει σημασία, θα δείξει ότι δεν είστε μόνο περήφανοι για την υπόσχεση που κάνετε — αλλά και ότι μπαίνετε στο γάμο σας ως ίσοι.

0 replies on “Πρέπει ένας σύγχρονος άντρας να φοράει βέρα;”