Η γέφυρα μπαμπού, Kohima, Nagaland από το Inverse Studio18

To Inverse Studio18, σχεδίασε αυτό το έργο, το οποίο αποτελεί μια επερχόμενη πρόταση σχεδιασμού γέφυρας, εννοώντας την ιδέα της χρήσης τοπικών βιώσιμων τοπικών υλικών όπως τα μπαμπού (επεξεργασμένα) ως το κύριο δομικό υλικό μας για την κατασκευή γέφυρας.

Από την Πασχαλιά Πυρένη

Λαμβάνοντας την έμπνευση της γέφυρας ρίζας Double Decker Living στη Meghalaya, θέλαμε να σχεδιάσουμε μια οργανική δομή όπως αυτή καλλιεργήθηκε από τα δύο άκρα και γεφυρώνοντας την. Με τη χρήση σύγχρονων τεχνικών, υλικών και τεχνολογιών, θέλαμε να εμπλέξουμε τα λαϊκά υλικά ενισχύοντας τα, βελτιώνοντας τις χρήσεις και τις επιδόσεις τους στον κύκλο ζωής τους.

Πήραμε επίσης την έμπνευσή μας από τα παραδοσιακά καθίσματα μπαμπού ζαχαροκάλαμου επίσης γνωστά ως “Mora” που έγιναν στις βορειοανατολικές περιοχές της Ινδίας. Αυτά τα καθίσματα είναι ανθεκτικά και δομικά υγιή. Με την αύξηση της κλίμακας και τη χρησιμοποίηση των συνδετήρων μπουλονιών χάλυβα, θα μπορούσαμε να επιτύχουμε αυτήν την δομή.

Ο σχεδιασμός ακολουθεί:

Μια διπλή σωληνοειδή δομή τόξου που διασχίζει το ρεύμα. Τα αρχικά σκίτσα δίνονται παρακάτω: με τη χρήση γενετικού δομικού σχεδιασμού, θα μπορούσαμε να διερευνήσουμε μια παραλλαγή μορφών και παραμέτρων, ενώ ταυτόχρονα αναλύουμε τις μελέτες δομικού φορτίου από την Καραμπά.

Πηγή: https://www.amazingarchitecture.com/

0 replies on “Η γέφυρα μπαμπού, Kohima, Nagaland από το Inverse Studio18”