Τα 20 τραγούδια που ο Obama άκουγε όταν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ

Obama
© SPOTIFY

Προς τιμήν του νέου του βιβλίου «A Promised Land», ο Barack Obama μοιράζεται με όλους εμάς την πιο πρόσφατη λίστα αναπαραγωγής του στο Spotify, η οποία αποτελείται από 20 τραγούδια που ο ίδιος άκουγε όταν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ. Μάλιστα, η συγκεκριμένη playlist περιλαμβάνει τραγούδια από Aretha Franklin μέχρι Beyoncé και Eminem.

Πιο συγκεκριμένα, ο Barack Obama προς τιμήν του νέου του βιβλίου «A Promised Land», το οποίο μόλις κυκλοφόρησε, αποκάλυψε την πιο πρόσφατη λίστα με αγαπημένα του τραγούδια στο Spotify. Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι ο ίδιος μοιράζεται κάθε καλοκαίρι μια playlist με σύγχρονη μουσική από καλλιτέχνες, όπως οι Frank Ocean, Outkast και J. Cole.

Ωστόσο, η νέα του playlist είναι μια ειδική επιλογή τραγουδιών, καθώς περιλαμβάνει κομμάτια που ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ λάτρευε την περίοδο που διέμενε στον Λευκό Οίκο. «Η μουσική έπαιζε πάντα σημαντικό ρόλο σε όλη τη ζωή μου και αυτό ήταν ιδιαίτερα αληθινό κατά τη διάρκεια της προεδρίας μου», ανέφερε ο Obama σε ανάρτησή του στο Facebook, όπου έχει συμπεριλάβει και ένα screenshot της playlist.

Η λίστα του Obama με τα 20 τραγούδια περιλαμβάνει μια εκλεκτική γκάμα διαφόρων μουσικών ειδών και εποχών – από το «Lose Yourself» του Eminem μέχρι το «The Thrill Is Gone» του B.B. King και το «Rhiannon» των Fleetwood Mac.

Στην ίδια ανάρτηση, ο Obama περιέγραψε και μερικές από τις συναντήσεις του στον Λευκό Οίκο με τους καλλιτέχνες που συμπεριέλαβε στη λίστα αναπαραγωγής. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Ενώ έλεγχα τις σημειώσεις μου πριν από τα debates, άκουγα το ‘My 1st Song’ του Jay-Z ή το ‘Luck Be a Lady’ του Frank Sinatra. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στον Λευκό Οίκο, η Michelle και εγώ προσκαλέσαμε καλλιτέχνες όπως ο Stevie Wonder και η Gloria Estefan για να διεξάγουν απογευματινά σεμινάρια με νέους πριν από τη βραδινή μουσική παράσταση στην Ανατολική Αίθουσα».

Τέλος, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ σημειώνει ακόμη ότι: «Και υπήρχαν όλα τα είδη των παραστάσεων που θα θυμάμαι για πάντα—όπως της Beyoncé να ερμηνεύει το ‘At Last’ για τον πρώτο μας χορό στην τελετή ορκωμοσίας, τον Paul McCartney να κάνει καντάδα στην Michelle στην Ανατολική Αίθουσα με το ‘Michelle’ και τον Bob Dylan να μου χαρίζει ένα χαμόγελο λίγο πριν φύγει μετά την ερμηνεία του ‘Times They Are a-Changin’».

Tags from the story
0 replies on “Τα 20 τραγούδια που ο Obama άκουγε όταν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ”