Τα σεξουαλικά λάθη που μπορεί να κάνεις στη σχέση σου

© Unsplash/Toa Heftiba

Ίσως γνωρίζεις βάσει εμπειρίας από προηγούμενες σχέσεις σου ότι όλες οι ερωτικές σχέσεις έχουν τελικά τις καλές και τις κακές τους στιγμές. Κάποια από τα λάθη που γίνονται είτε από σένα είτε από την άλλη πλευρά και έχουν σχέση με το σεξ, μπορεί να αποδειχτούν μοιραία και να προκαλέσουν ακόμα και τον χωρισμό, αν δεν τα αναγνωρίσετε, τα παραδεχτείτε και δεν προσπαθήσετε να τα λύσετε αντί να τα επαναλαμβάνετε. Δες εδώ ποια είναι αυτά, ώστε να είσαι προετοιμασμένος την επόμενη φορά…

Δεν επικοινωνείτε

Τα περισσότερα ζευγάρια σήμερα παραπονιούνται για προβλήματα σεξουαλικής φύσεως που έχουν να κάνουν καθαρά με το σεξουαλικό κομμάτι, όπως για παράδειγμα η έλλειψη ερωτικής επιθυμίας την ίδια ώρα που δεν μπορούν να εντοπίσουν το πρόβλημα στην επικοινωνία τους. Πολλές φορές όμως, αυτή μπορεί να είναι η λύση σε κάποιο άλλο πρόβλημα. Στη δική σου περίπτωση λοιπόν, η δυσκολία σου να επικοινωνήσεις τους προβληματισμούς σου που είναι λογικό να προκύπτουν μέσα σε μια σχέση, δηλητηριάζει αργά και βασανιστικά και την ερωτική σου ζωή, αφού το σεξ καταλήγει το πεδίο όπου εκδηλώνονται όλα αυτά τα προβλήματα. Η αποκατάσταση της επικοινωνίας μέσω του ουσιαστικού και εποικοδομητικού διαλόγου λοιπόν, ίσως να είναι η αρχή της λύσης και για άλλα πολλά.

Θεωρείς ότι το σεξ πρέπει να γίνεται

Υπάρχουν ζευγάρια που βρίσκονται σεξουαλικά με βάση κάποιο πρόγραμμα επειδή έτσι πρέπει, αλλά και επειδή υπάρχει έλλειψη χρόνου και από τις δύο πλευρές. Έτσι όμως και το σεξ γίνεται καταναγκαστικό, μιας και δεν μπορεί να υπάρχει πάντα διάθεση μόνο και μόνο επειδή το λέει το πρόγραμμα. Αν αυτό είναι κάτι που κάνεις κι εσύ, θα έχεις διαπιστώσει ότι έτσι η σεξουαλική σου ζωή χάνει συχνά τον αυθορμητισμό της. Χάνει όμως και την επιθυμία που καθιστά τη ερωτική επαφή πηγή ευχαρίστησης. Με άλλα λόγια είναι σημαντικό να κάνεις σεξ γιατί το θέλεις και όχι επειδή πρέπει.

Έχεις ταμπού και προκαταλήψεις

Ίσως σου έχει τύχει να νιώθεις καθηλωμένος από την προκατάληψη σχετικά με την απόλαυση των σεξουαλικών σου επαφών. Έτσι περιορίζεις μόνος σου τη σεξουαλική σου έκφραση προκειμένου να μην παραβείς τον ηθικό κώδικα που δεν επιτρέπει τη φαντασία, το παιχνίδι και τη διεκδίκηση της απόλαυσης μέσα από το σεξ. Μπορεί λοιπόν εσύ και η σύντροφός σου να στερείστε την ηδονή και τη χαρά να εκφράσετε ο ένας στον άλλον τις συναισθηματικές και τις ερωτικές σας ανάγκες επειδή νιώθετε ότι κάτι τέτοιο είναι απαγορευτικό. Η φαντασία, η αμοιβαία εμπιστοσύνη, η έντονη επιθυμία και το παιχνίδι πριν και μετά το σεξ όμως, είναι αυτά που μπορούν να βάλουν τις σεξουαλικές σου σχέσεις σε νέες βάσεις.

Tags from the story
0 replies on “Τα σεξουαλικά λάθη που μπορεί να κάνεις στη σχέση σου”