5 βιβλία που μπορείς να διαβάσεις μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο

διαβάσεις μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο

Ακόμη ένα Σαββατοκύριακο μέσα στο σπίτι κι αναρωτιέσαι τι άλλο μπορείς να δεις στο Netflix που να μην το έχεις ήδη δει; Ίσως ήρθε η ώρα να αφήσεις στην άκρη τον υπολογιστή σου και να αφιερώσεις τον χρόνο σου τις επόμενες δύο μέρες σε ένα βιβλίο!

Και εάν δεν θες αυτό το βιβλίο να είναι ένα μυθιστόρημα που θα ξεκινήσεις, θα διαβάσεις για 2 μέρες και στη συνέχεια θα παρατήσεις, εμείς συγκεντρώσαμε 5 βιβλία που μπορείς να διαβάσεις μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο! Ποια είναι αυτά;

The Invoice – Jonas Karlsson

Ο πρωταγωνιστής του The Invoice ζει μια απλή ζωή. Έχει μια μερικής απασχόλησης δουλειά σε ένα βίντεο κλαμπ, ζει σε ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα και αγαπάει τις ταινίες. Και είναι ευχαριστημένος με τη ζωή του μέχρι τη στιγμή που η κυβέρνηση του στέλνει έναν «φόρο ευτυχίας». Αυτό το βιβλίο θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις τη ζωή σου!

διαβάσεις μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο

public.gr

Πρόζα – Τhomas Bernhard

Με όπλο τον μονόλογο, έντονα παραληρηματικό και αντισυμβατικό, ένας εκ των κορυφαίων γερμανόφωνων συγγραφέων, ο Thomas Bernhard ισορροπεί την αφήγηση και την κάνει συναρπαστική. Οι ήρωές του, καθημερινοί άνθρωποι, φτάνουν στα όρια των αντοχών τους. Οι ιστορίες που έχουν να σου διηγηθούν, θα θέλεις να τις διαβάσεις ξανά και ξανά.

politeianet.gr

Αναμνήσεις από το υπόγειο – Fyodor Dostoyevsky

Στο «Υπόγειο», ο Ντοστογιέφσκυ κάνει μια σειρά ανακαλύψεων σχετικά με την ανθρώπινη φύση. Η ανθρώπινη φύση είναι ακραία, αντινομική και παράλογη. Ο άνθρωπος φέρει μέσα του μιαν ακαταμάχητη έλξη προς το παράλογο, προς την αχαλίνωτη ελευθερία, προς την οδύνη… Οι ανακαλύψεις που κάνει ο Ντοστογιέφσκυ μέσα σ’ αυτό το «υπόγειο» της ανθρώπινης ύπαρξης προκαθορίζουν τη μοίρα του Ρασκόλνικωφ, του Σταυρόγκιν, του Ιβαν Καραμαζώφ…» (politeianet.gr).

Τ)α τρία επίπεδα της ζωής – Barnes Julian 

Ο Julian Barnes έγραψε το «Levels of Life», όπως είναι στα αγγλικά ο τίτλος του βιβλίου, μετά τον θάνατο της γυναίκας του. Ένα βιβλίο που χωρίζεται σε τρία τμήματα και μιλάει για τις πρώτες πτήσεις με αερόστατο, για την επινόηση της αεροφωτογραφίας, για την αγάπη και την οδύνη της απώλειας του αγαπημένου προσώπου.

διαβάσεις μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο

public.gr

Ο γέρος και η θάλασσα – Ernest Hemingway

Είναι η ιστορία του Σαντιάγο, ενός Κουβανού γέρου ψαρά, που θα δώσει τη μεγαλύτερη κι ίσως την τελευταία μάχη του με τον μεγάλο ξιφία στα ανοιχτά της Κούβας. Τρεις μέρες θα κρατήσει η μάχη κι ο Σαντιάγο θα νικήσει. Όταν, όμως, αργά την τρίτη νύχτα, θα μπει στο λιμάνι, δίπλα στη μικρή του βάρκα θα πλέει μονάχα το άσπρο κόκαλο από το τεράστιο ψάρι που καταβρόχθισαν στη διαδρομή τους οι καρχαρίες. Μια σπουδαία αλληγορία κι ένα από τα αξεπέραστα έργα του νομπελίστα συγγραφέα.

διαβάσεις μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο

politeianet.gr

Tags from the story
0 replies on “5 βιβλία που μπορείς να διαβάσεις μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο”