Οι φοβίες που μπορεί να έχεις γύρω από το σεξ

© Dune Entertainment

Μπορεί να ανήκεις στο ισχυρό φύλο, πράγμα που σημαίνει ότι λειτουργείς ως κυνηγός όσον αφορά το σεξ. Έχεις σκεφτεί όμως ότι παρά την επιτυχία που μπορεί να έχεις στο γυναικείο φύλο, βαθιά μέσα σου είναι πιθανό να βασανίζεσαι από ορισμένες φοβίες σχετικά με το σεξ, οι οποίες μπορεί να σου προκαλέσουν μέχρι και σεξουαλικές δυσλειτουργίες;

Φοβάσαι για τις επιδόσεις σου

Συμβαίνει συχνά ειδικά στους πιο νεαρούς άντρες που βρίσκονται στο ξεκίνημα της ερωτικής τους ζωής να ανησυχούν έντονα για τη σεξουαλική τους εικόνα ή για το αν θα καταφέρουν να ικανοποιήσουν ερωτικά τη σύντροφο ή ερωμένη τους. Τα λανθασμένα πρότυπα που περνούν οι ερωτικές ταινίες στις νεαρές ηλικίες μπορεί να προκαλέσουν αυτήν τη φοβία ή να την κάνουν πιο έντονη αν ήδη υπάρχει. Ο φόβος των επιδόσεων μπορεί να προκύπτει και μέσα από συζητήσεις που κάνεις με τους φίλους σου, ειδικά όταν κάποιος από αυτούς υπερηφανεύεται για το πόσο πολύ ικανοποιεί τη σύντροφό του σεξουαλικά.

Αν δεν είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου, όλα αυτά μπορεί να έχουν σαν αποτέλεσμα να αρχίζεις να αμφιβάλλεις για τις δικές σου επιδόσεις. Μπορεί να πιάσεις τον εαυτό σου να δημιουργεί σιγά σιγά υπέρμετρες προσδοκίες για τον σεξουαλικό σου ρόλο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας άντρας, τα οποία σχετίζονται με την ερωτική του συμπεριφορά. Έτσι, αντί να παίρνεις κουράγιο αρχίζεις να αγχώνεσαι και να αποκτάς ανασφάλειες με αρνητικές επιπτώσεις στη σεξουαλική σου λειτουργία.

Φοβάσαι τη σύγκριση και την απόρριψη

Μπορεί να ανήκεις κι εσύ σε εκείνους τους άντρες που συγκρίνουν τις επιδόσεις τους με αυτές των πρώην εραστών των συντρόφων τους, αν έχουν στοιχεία γι’ αυτούς. Ταυτόχρονα, μπορεί να αγωνιάς για τον επόμενο εραστή μιας πρώην συντρόφου σου φοβούμενος ότι εκείνος μπορεί να είναι καλύτερος από εσένα. Γνωρίζεις ότι τα κριτήρια των γυναικών σήμερα είναι τόσο απαιτητικά που δύσκολα μπορεί ένας άντρας να τα συγκεντρώνει όλα. Όλες αυτές οι σκέψεις σου προκαλούν οπωσδήποτε νευρικότητα και μπορεί να σε οδηγήσουν μέχρι και σε προσωρινές σεξουαλικές δυσλειτουργίες αν είσαι ανασφαλής.

Φοβάσαι τη δέσμευση

Οι άντρες φοβούνται περισσότερο τη συναισθηματική εγγύτητα και δέσμευση σε σύγκριση με τις γυναίκες. Μπορεί κι εσύ να δυσκολεύεσαι να εμπιστευτείς, να επενδύσεις και να δεσμευτείς μακροπρόθεσμα, πιθανόν επειδή έχεις ταυτίσει την αρρενωπότητα με τη δυνατότητα γρήγορης εναλλαγής συντρόφων. Συχνά αυτός ο φόβος της δέσμευσης επεκτείνεται και στο σεξ, κάνοντάς σε να μην μπορείς να ανταποκριθείς στις προσδοκίες της συντρόφου σου που μπορεί να ζητά τη μονιμότητα και να σχεδιάζει τη δημιουργία οικογένειας, ενώ εσύ δε νιώθεις έτοιμος για κάτι τέτοιο.

Tags from the story
0 replies on “Οι φοβίες που μπορεί να έχεις γύρω από το σεξ”