Palazzo Venart Luxury Hotel / Βενετία: Για όσους νιώθουν βασιλιάδες

Palazzo Venart Luxury Hotel

Palazzo Venart Luxury Hotel: Για όσους νιώθουν βασιλιάδες. Ένα εγκαταλελειμμένο παλάτι στις όχθες του Μεγάλου Καναλιού στη Βενετία «έβαλε τα καλά του» μετά από μια εκτεταμένη ανακαίνιση που κράτησε δύο χρόνια και υποδέχεται τους πελάτες του σε ένα χλιδάτο περιβάλλον πέντε αστέρων παραδίδοντάς τους μαθήματα ιταλικής ιστορίας.

ΒΕΝΕΤΙΑ… η μόνη ιταλική πόλη που θα ήταν καταλληλότερη για να φιλοξενήσει το Palazzo Venart. Πρόκειται για το πρώην Palazzo Bacchini delle Palme στο δημοτικό διαμέρισμα Santa Croce της Βενετίας και αποτελείται από 18 υπερπολυτελείς σουίτες και δωμάτια που έχουν τη δική τους ονομασία το καθένα, όπως Marco Polo, La Traviata, Lord Byron, Dandolo, Andrea Palladio κ.ά. και είναι το τελικό αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς μιας ομάδας ιστορικών και συντηρητών έργων τέχνης, μαστόρων και επαγγελματιών που ειδικεύονται στις αντίκες από την Fondazione La Fenice.

Palazzo Venart Luxury Hotel

Με θεματολογία βασισμένη στην ιστορία και την κουλτούρα της Βενετίας, ο επισκέπτης κάνει ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο και κυρίως στο 16ο αιώνα, μια «χρυσή» και πολύ δημιουργική εποχή για την περιοχή που οι τέχνες ανθούσαν. Ταβάνια από φυσικό ξύλο και λεπτά φύλλα χρυσού, περίτεχνα καλογυαλισμένα πατώματα, μπροκάρ υφάσματα, βαριά έπιπλα σε στιλ Λουδοβίκου, χλιδάτοι πολυέλαιοι και τεράστιοι καθρέφτες μέσα σε βαριά πλαίσια στους τόνους του χρυσού, αντίκες σε κλασικό βενετσιάνικο ύφος, αναγεννησιακές τοιχογραφίες από τέμπερα που λέγεται ότι είναι εμπνευσμένες από το μουσείο μοντέρνας τέχνης Palazzo Grassi, ταπετσαρίες από μεταξωτές τεχνοτροπίες, μαρμάρινα τζάκια, ακόμα κι ένα πιάνο με ουρά -αληθινό έργο τέχνης. Πληθωρική διακόσμηση, μεγαλειώδης υπερβολή και αριστοκρατικές χρωματικές αποχρώσεις συνθέτουν μια επιτυχημένη αναπαράσταση εκείνης της εποχής. Οι μοντέρνες πινελιές δε λείπουν, όμως περιορίζονται στους εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου. Το εμβληματικό χρυσό φτερωτό λιοντάρι, σύμβολο της Βενετίας υποδέχεται τους πελάτες στην εκσυγχρονισμένη του μορφή, ενώ αξίζει να ψάξει κανείς στον κήπο για να δει μια πιο ανάλαφρη εκδοχή του θόλου της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου.

Palazzo Venart Luxury Hotel

Η άλλη ευχάριστη έκπληξη στην εφαπτόμενη διπλανή αυλή, στολισμένη με στις μανόλιες είναι το Ristorante Glam όπου ο βραβευμένος με δύο Michelin, Enrico Bartolini ετοιμάζει τοπικά πιάτα, όπως σπαγγέτι με καπνιστό χέλι και άγριο μάραθο, ριζότο παντζαριού με σος γκοργκοντζόλα, παραδοσιακά ψητά ραβιόλια και αρκετά ακόμα, που ολοκληρώνουν μια μοναδική εμπειρία διαμονής με τον καλύτερο τρόπο. Το Palazzo Venart ανήκει στην ομάδα των LDC Italian Hotels και λειτουργεί από τον περασμένο Αύγουστο.

INFO

Palazzo Venart
Luxury Hotel
Santa Croce 1961
30135 Venice, Italy
T: +39 041 523 3784

Tags from the story
0 replies on “Palazzo Venart Luxury Hotel / Βενετία: Για όσους νιώθουν βασιλιάδες”