Τα 7 βιβλία για την επιχειρηματικότητα που αξίζει να διαβάσεις

βιβλία για την επιχειρηματικότητα
© Twitter

Σήμερα θα μιλήσουμε για τα 7 βιβλία για την επιχειρηματικότητα που αξίζει να διαβάσεις τώρα που έχεις άπλετο ελεύθερο χρόνο. Βιβλία που μεταξύ άλλων θα σε προετοιμάσουν για την οποιαδήποτε αλλαγή που μπορεί να συμβεί -μπορεί και όχι- μελλοντικά στη δουλειά σου.

Αυτή την περίοδο που όλοι βιώνουμε την αλλαγή που έχει φέρει η πανδημία του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο, μια αλλαγή της «κανονικότητας», είναι φυσικό σε αυτές τις στιγμές μεγάλης ανησυχίας και αβεβαιότητας να θέλεις να είσαι προετοιμασμένος γι’ αυτό που θα ‘ρθει, το οποίο δυστυχώς κανείς μας δεν το ξέρει ακόμη. Μπορεί επίσης αυτή την περίοδο να θέλεις να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου ή να μάθεις κάτι καινούριο.

Όποιος κι εάν είναι ο λόγος σου, εμείς συλλέξαμε τα 7 βιβλία για την επιχειρηματικότητα που τώρα αξίζει να διαβάσεις περισσότερο από ποτέ άλλοτε.

1. Option B: Facing Adversity, Building Resilience, and Finding Joy

Ξεκινάμε με ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης. Ένα βιβλίο που σε βοηθάει να ξεπεράσεις μια τραυματική κατάσταση, ενώ σε μαθαίνει τη σημασία της «ανθεκτικότητας», γιατί αυτή είναι μια ικανότητα που άλλοι την κατέχουν κι άλλοι χρειάζεται να τη μάθουν. Συγγραφέας είναι η Sheryl Sandberg, COO του Facebook, η οποία επίσης έχει γράψει το bestseller «Lean In». Στο «Option B: Facing Adversity, Building Resilience, and Finding Joy», το οποίο γράφτηκε σε συνεργασία με τον Adam Grant, συγγραφέα και καθηγητή του Πανεπιστημίου Wharton, η Sandberg αναφέρει πώς κατάφερε να ξεπεράσει τον θάνατο του συζύγου της. Παρόλα αυτά, όλοι έχουμε ένα είδος Option B για όταν τα πράγματα δεν πάνε σύμφωνα με το πλάνο μας. Το βιβλίο αυτό μιλάει για το πώς ξεπερνάμε ένα τραύμα, μια κρίση, μια κατάσταση την οποία δεν επιλέγουμε κι είναι ίσως το καταλληλότερο γι’ αυτή την περίοδο.

www.amazon.com

2. The 4-Hour Work Week

Η εβδομάδα των 4 εργάσιμων ωρών του Timothy Ferriss είναι το βιβλίο που θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις ένα νέο και επαναστατικό κόσμο. Αυτός ο οδηγός σου μαθαίνει μεταξύ άλλων πώς να μειώσεις τον φόρτο εργασίας σου στο 50% μέσα σε 48 ώρες και πώς να γεμίσεις το κενό και να δώσεις νόημα στη ζωή σου αφού “βγάλεις από τη μέση” τη δουλειά και το γραφείο.

www.public.gr

3. Why Do So Many Incompetent Men Become Leaders?

Κοίτα γύρω στο γραφείο σου. Άνοιξε την τηλεόραση. Άντρες που δεν είναι απαραίτητα ικανοί ηγέτες είναι παντού γύρω μας. Αυτό το βιβλίο έχει βασιστεί σε ένα δημοφιλές άρθρο του Harvard που δημοσιεύτηκε το 2013 με τον ίδιο τίτλο. Ο Tomas Chamorro-Premuzic διερωτάται δύο πράγματα: «Γιατί είναι τόσο εύκολο για ανίκανους άνδρες να γίνουν ηγέτες;», αλλά και «Γιατί είναι τόσο δύσκολο για ικανούς ανθρώπους -και ειδικά γυναίκες- να προοδεύσουν;».

www.public.gr

4. Tim Cook: The Genius Who Took Apple to the Next Level

O θάνατος του Steve Jobs το 2011 άφησε ένα τεράστιο κενό σε μια από τις πιο καινοτόμες εταιρείες όλων των εποχών. Δύσκολα φανταζόταν κανείς ότι κάποιος θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει επάξια. Παρόλα αυτά, εφτά χρόνια μετά τον θάνατό του, όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Leander Kahney, τα πράγματα στην Apple δε θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Η μετοχή της έχει τριπλασιαστεί, κάνοντάς την τήν πρώτη εταιρεία αξίας ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων. Υπό την ηγεσία του Cook, η Apple πήγε στο next level. Ο Kahney σε αυτό το βιβλίο αφηγείται την ιστορία ενός άντρα που προσπάθησε να αντικαταστήσει κάποιον αναντικατάστατο και που πέτυχε περισσότερα απ’ όσα θα μπορούσε ποτέ κανείς να φανταστεί.

www.politeianet.gr

5. Zero to One: Notes Startups, or How to Build the Future

Είναι πιο εύκολο να αντιγράψεις κάτι, παρά να φτιάξεις κάτι καινούργιο. Όταν βελτιώνουμε πράγματα που έχουν ήδη κάνει άλλοι, πηγαίνουμε τον κόσμο από το 1 στο n. Όταν όμως δημιουργούμε κάτι εντελώς νέο, πηγαίνουμε από το 0 στο 1. Αυτό το βιβλίο είναι για εκείνους που όταν τελειώσει η καραντίνα θέλουν να ξεκινήσουν κάτι καινούριο και να προσπαθήσουν το απ’ το μηδέν στο ένα.

www.politeianet.gr

6. Talk Like TED: The 9 Public-Speaking Secrets of the World’s Top Minds

Για να ξεκινήσει κανείς μια επιχείρηση η ιδέα είναι το Α και το Ω, αλλά ακόμη πιο σημαντικός είναι ο τρόπος που θα επικοινωνήσεις αυτή την ιδέα. Σ’ αυτό το βιβλίο ο Carmine Gallo παρουσιάζει τα βασικά στοιχεία για να μάθεις να μιλάς σαν κι όλους τους σπουδαίους ομιλητές στη σκηνή του TED.

www.amazon.com

7. Start with Why

Κάθε άτομο ή εταιρεία μπορεί να εξηγήσει τι κάνει. Ορισμένοι μπορούν να εξηγήσουν σε τι διαφέρουν ή είναι καλύτεροι, αλλά ελάχιστοι μπορούν να εκφράσουν με σαφήνεια το γιατί. Το ΓΙΑΤΙ δεν έχει να κάνει με τα χρήματα ή το κέρδος –αυτά είναι αποτελέσματα. Το ΓΙΑΤΙ είναι αυτό που εμπνέει εμάς και όσους βρίσκονται γύρω μας. Στο βιβλίο αυτό, ο Simon Sinek, αναλύει ποια είναι τα χαρακτηριστικά σπουδαίων ηγετών όπως μεταξύ άλλων ο Martin Luther King Jr., ο Steve Jobs και ο Wright Brothers.

www.public.gr

Tags from the story
0 replies on “Τα 7 βιβλία για την επιχειρηματικότητα που αξίζει να διαβάσεις”