Η λίστα βιβλίων του Obama για το Καλοκαίρι

λίστα βιβλίων του Obama
© AP Photo

Η λίστα βιβλίων του Obama για το Καλοκαίρι 2019, όπως τη δημοσίευσε ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου το τελευταίο καιρό μας έχει συνηθίσει να δημοσιεύει τις προτάσεις του.

Χαρακτηριστικά, ο ίδιος στη λεζάντα της φωτογραφίας που ανέβασε έγραψε ότι: «Είναι Αύγουστος, οπότε ήθελα να σας μιλήσω για μερικά βιβλία που διάβαζα αυτό το Καλοκαίρι, σε περίπτωση που ψάχνετε για κάποιες προτάσεις», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε ξεχωριστά στη σπουδαία συγγραφέα Toni Morrison, η οποία απεβίωσε πριν από μερικές εβδομάδες σε ηλικία 88 ετών.

«Για αρχή, δεν γίνεται να κάνεις λάθος διαβάζοντας ή ξαναδιαβάζοντας τα συλλογικά έργα της Toni Morrison. Τα «Beloved», «Song of Solomon», «The Bluest Eye», «Sula», όλα τα άλλα – είναι υπέροχα, όλα τους. Θα ευχαριστηθείτε να τα διαβάσετε. Κι ενώ είμαστε σε αυτό, αυτοί είναι κάποιοι ακόμα τίτλοι που ίσως θελήσετε να εξερευνήσετε», πρόσθεσε ακόμη ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Barack Obama (@barackobama) στις

Αναλυτικά, οι τίτλοι των βιβλίων που προτείνει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είναι οι εξής:

 1. «The collected works» της Toni Morrison
 2. «The Nickel Boys» του Colson Whitehead: Το «The Nickel Boys» εξιστορεί ένα σημαντικό κεφάλαιο της αμερικάνικης ιστορίας και ειδικότερα τον τρόπο με τον οποίο ο Jim Crow και οι μαζικές φυλακίσεις κατέστρεψαν ζωές ανθρώπων και προκάλεσαν επιπτώσεις που έχουν διάρκεια μέχρι σήμερα.
 3. «Exhalation» του Ted Chiang
 4. «Wolf Hall» της Hilary Mantel: Η άνοδος του Thomas Cromwell στην εξουσία, μέσα απ’τη μοναδική ματιά της Mantel.
 5. «Men Without Women» του Haruki Murakami: Σε αυτό το βιβλίο ο συγγραφέας εξιστορεί τι συμβαίνει στις ζωές των ηρώων του, όταν στις ζωές τους δεν υπάρχουν σημαντικές γυναίκες. Ένα μοναδικό βιβλίο που θα σε κάνει να αναρωτηθείς για πολλά πράγματα.
 6. «American Spy» της Lauren Wilkinson
 7. «The Shallows» του Nicholas Carr: Το διαδίκτυο μας κάνει ρηχούς και αυτό το βιβλίο μας υπενθυμίζει την επίδραση του στις ζωές μας.
 8. «Lab Girl» της Hope Jahren
 9. «Inland» της Tea Obreht
 10. «How to Read the Air» του Dinaw Mengestu: Ένα συγκινητικό λογοτεχνικό αριστούργημα για την αγάπη, την οικογένεια και τη δύναμη της φαντασίας.
 11. «Maid» της Stephanie Land

Tags from the story
0 replies on “Η λίστα βιβλίων του Obama για το Καλοκαίρι”