Τι διαβάζουν στις διακοπές τους οι ηγέτες της Silicon Valley;

Tim Cook
© Apple

Τι διαβάζουν στις διακοπές τους οι ηγέτες της Silicon Valley; O ρεπόρτερ του NBC, Dylan Byers, ζήτησε από έξι μεγιστάνες της τεχνολογίας τις προτάσεις τους για τα βιβλία που μπορούν να γίνουν φέτος η καλύτερη σου συντροφιά στην παραλία.

Πιο συγκεκριμένα, ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg προτείνει να πάρεις μαζί σου στις διακοπές, το βιβλίο The Last Days of Night του Graham Moore. Ένα μυθιστόρημα για το ποιος πραγματικά εφηύρε τον πρώτο ηλεκτρικό λαμπτήρα, ενώ ταυτόχρονα εξιστορεί και τις ζωές του Nikola Tesla, Thomas Edison και George Westinghouse. Συγγραφέας είναι ο βραβευμένος με Όσκαρ για το σενάριο της ταινίας «The Imitation Game», Graham Moore.

© Graham Moore

Η επικεφαλής διοίκησης (Chief Operating Officer) του Facebook, Sheryl Sandberg προτείνει το βιβλίο The Moment of Lift της Melinda Gates, το οποίο μιλάει για το πόσο σημαντική είναι η ενδυνάμωση των γυναικών, αλλά και πώς αυτή μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.

Ο CEO της Apple, Tim Cook προτείνει το βιβλίο When Breath Becomes Air του Paul Kalanithi, αλλά και το βιβλίο Shoe Dog του Phil Knight, η αυτοβιογραφία του ιδρυτή της Nike για το πώς «έχτισε μια αυτοκρατορία».

© amazon.in

Η CCO του Spotify, Dawn Ostroff, μας συνιστά να διαβάσουμε στις διακοπές μας το Educated της Tara Westover. Η Westover γεννημένη και μεγαλωμένη στα βουνά του Idaho δεν πήγε στο σχολείο μέχρι που έκλεισε τα 17 της χρόνια. Αργότερα, κατάφερε να λάβει το διδακτορικό της απ’ το Πανεπιστήμιο του Cambridge. Αυτή η αυτοβιογραφία περιγράφει τη δική της ιστορία και πορεία για τη μόρφωση και σε εμπνέει να μην τα παρατάς ποτέ!

© amazon.com

Τέλος, ο CEO του Snapchat, Evan Spiegel προτείνει το Mortal Republic του Edward Watts (η ιστορία για το πώς η αρχαία Ρώμη οδηγήθηκε στην τυραννία), ενώ ο Jeffrey Katzenberg της WndrCo προτείνει το 21 Lessons for the 21st Century του Yuval Noah Harari και το White Working Class της Joan C. Williams.

0 replies on “Τι διαβάζουν στις διακοπές τους οι ηγέτες της Silicon Valley;”