Αποφεύγεις το σεξ; Δες τι μπορεί να σου συμβαίνει

© Fifty Shades of Grey

Ως άντρας υποτίθεται ότι είσαι ο κυνηγός και θεωρητικά έχεις πάντα διάθεση για σεξ. Στην πραγματικότητα όμως, έρχονται και για σένα εκείνες οι μέρες που πιάνεις τον εαυτό σου να αποφεύγει το σεξ, με αποτέλεσμα να αναρωτιέσαι πώς γίνεται να σου συμβαίνει αυτό. Πριν πανικοβληθείς, σκέψου ότι συνήθως πρόκειται για κάτι που οφείλεται στην κακή ψυχολογική σου διάθεση.

Είσαι αγχωμένος

H καθημερινότητα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σεξουαλική σου επιθυμία, ειδικά όταν έχεις πολλές υποχρεώσεις. Η δουλειά σου σίγουρα απαιτεί το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας σου. Αν έχεις και οικογένεια, καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα, οπότε πού διάθεση για σεξ. Όλα αυτά είναι λογικό να σου προκαλούν αμείωτο άγχος κι έτσι το σεξ να πάψει να αποτελεί προτεραιότητά σου. Αν είσαι ψυχολογικά εξαντλημένος, το σώμα σου δε μένει ανεπηρέαστο, οπότε ενδέχεται να αποφεύγεις το σεξ και από φόβο ότι δεν θα μπορέσεις να λειτουργήσεις.

Δε νιώθεις άνετα με την εξωτερική σου εμφάνιση

Μήπως τελευταία πιάνεις τον εαυτό σου δυσαρεστημένο όταν κοιτάζεσαι στον καθρέφτη; Αν ναι, τότε κάτι δεν σου αρέσει επάνω σου, το οποίο σου μειώνει την αυτοπεποίθηση και άρα και τη διάθεσή σου για σεξ. Θυμήσου ότι όταν ένας άντρας νιώθει άνετα με το σώμα του, έχει και έντονη διάθεση για σεξ. Αντίθετα, αυτός που ντρέπεται και φοβάται ότι θα απογοητεύσει τη σύντροφό του αποφεύγει το σεξ συστηματικά. Σκεπτόμενος το ρόλο σου να αμφισβητείται, η σεξουαλική σου ζωή παίρνει αναπόφευκτα την κάτω βόλτα.

Βαριέσαι

Δεν αποκλείεται το σεξ να έχει καταντήσει για σένα ρουτίνα. Παρόλο που στις μακροχρόνιες σχέσεις το σεξ μπορεί να είναι καλύτερο, χρειάζεται προσπάθεια για να ξεφύγεις από τη ρουτίνα και τελικά αρχίζεις να το αποφεύγεις. Προσπάθησε να δεις με άλλο μάτι την κατάσταση για να ξαναβρείς και τη διάθεσή σου.

Έχεις κάποια σεξουαλική δυσλειτουργία

Τα σεξουαλικά προβλήματα είναι τελικά ίσως και ο πιο συχνός λόγος που ένας άντρας αποφεύγει το σεξ. Μπορεί να έχεις κάποιο πρόβλημα και να προσπαθείς να αποφύγεις το σεξ και κυρίως την κριτική της συντρόφου σου. Όμως ακόμα κι ένα άσχετο με το σεξ αλλά σοβαρό πρόβλημα υγείας που δεν έχεις ακόμα διαγνώσει, μπορεί να ρίχνει τη λίμπιντό σου. Προσπάθησε να καταλάβεις το πιθανότερο σενάριο και να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό για να σε βοηθήσει.

0 replies on “Αποφεύγεις το σεξ; Δες τι μπορεί να σου συμβαίνει”