Έρευνα: Πόσες φορές πρέπει να βλέπεις τους φίλους σου για να είσαι πιο ευτυχισμένος;

βλέπεις τους φίλους σου

Τι χρειάζεται ένας άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος και να ζήσει περισσότερο; Σύμφωνα με διάφορες μελέτες αυτό που χρειάζεται είναι λίγους καλούς φίλους. Τουλάχιστον αυτό αναφέρει έρευνα του Πανεπιστημίου του Harvard, η οποία απέδειξε ότι όσοι είχαν ισχυρότερους δεσμούς με την οικογένεια και τους φίλους τους, ζούσαν περισσότερο, αλλά το σημαντικότερο ζούσαν καλύτερα κι ήταν πιο ευτυχισμένοι.

Γνωρίζουμε ήδη πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν οι φίλοι μας στη ζωή μας. Είναι αυτοί απ’ τους οποίους ζητάμε βοήθεια όταν έχουμε ένα πρόβλημα ή θέλουμε να κάνουμε παρέα μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά. Το ερώτημα, όμως, είναι πόσες φορές πρέπει να βλέπεις τους φίλους σου, προκειμένου να δεις στην πράξη όσα υποστηρίζει η έρευνα του Harvard;

Υπάρχουν άνθρωποι που συναντούν τους φίλους τους δύο φορές τον μήνα κι αυτό τους είναι αρκετό, ενώ υπάρχουν κι άλλοι που θέλουν να τους βλέπουν κάθε μέρα, κάθε ώρα, σε οποιαδήποτε στιγμή και να μην έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα.

Εάν ανήκεις σε αυτή τη δεύτερη κατηγορία και ψάχνεις μια δικαιολογία για να βλέπεις συχνότερα τους φίλους σου, μόλις σου βρήκαμε μία ακόμη. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, για να είσαι πιο ευτυχισμένος θα πρέπει να βλέπεις τους φίλους σου δύο φορές την εβδομάδα.

Οι άνθρωποι με περισσότερους φίλους, έχουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης διάφορων ασθενειών, ενώ σύμφωνα με την ίδια έρευνα μπορούν να αναρρώνουν ταχύτερα εάν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Είναι επίσης λιγότερο πιθανό να πεθάνουν νέοι συγκριτικά με όσους δεν έχουν φίλους.

Το συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι η ύπαρξη ενός μεγάλου κοινωνικού δικτύου, έχει σημαντικό αντίκτυπο (και για τα δύο φύλα) τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική μας υγεία. Κι ενώ η έρευνα αναφέρει ότι θα πρέπει να συναντιόμαστε με τους φίλους μας δύο φορές την εβδομάδα, οι ειδικοί επισημαίνουν ακόμη ότι θα πρέπει να κάνουμε δραστηριότητες που εμβαθύνουν τη σχέση μας μαζί τους. Με άλλα λόγια, ναι είναι σημαντικό να μιλάτε για σημαντικά θέματα ή να βλέπετε μαζί αγώνες ποδοσφαίρου, αλλά είναι επίσης σημαντικό να κάνετε κι άλλες δραστηριότητες όπως να παίζετε τένις ή κάποιο άλλο άθλημα.

Tags from the story
0 replies on “Έρευνα: Πόσες φορές πρέπει να βλέπεις τους φίλους σου για να είσαι πιο ευτυχισμένος;”