Αυτά είναι τα 3 λάθη που κάνεις στο πρωινό σου!

λάθη που κάνεις στο πρωινό
© Unsplash/Brooke Cagle

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις την ημέρα σου είναι ένα πλούσιο πρωινό που θα σου χαρίσει ενέργεια για όλη την υπόλοιπη μέρα. Οι περισσότεροι, όμως, ξυπνάμε αργά και βιαζόμαστε να φύγουμε γρήγορα για τις δουλειές μας και έτσι «χάνουμε» το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας!

Και η αλήθεια είναι ότι δεν κάνουμε μόνο αυτό το λάθος, καθώς σύμφωνα με όσα ανέφερε η διατροφολόγος Susie Burrell στη Daily Mail, υπάρχουν 3 λάθη που κάνουμε συχνότερα όταν τρώμε πρωινό, τα οποία καλό θα ήταν να αποφύγουμε από εδώ και πέρα.

Τρώμε πρωινό αργά

Το συχνότερο λάθος που κάνουμε σχεδόν όλοι είναι ότι τρώμε το πρωινό μας πολύ αργά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν θα πρέπει να τρώμε το πρώτο γεύμα της ημέρας μετά τις 9, καθώς όσο νωρίτερα τρώμε τόσο καλύτερο για τον μεταβολισμό μας.

Βάζουμε γάλα στον καφέ

Το πρωινό σου είναι μόνο μια κούπα καφέ με γάλα; Θα το γνωρίζεις ήδη, αλλά ο καφές με γάλα δεν είναι και η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις και ειδικότερα εάν βάζεις και ζάχαρη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα σου προσφέρει ενέργεια, αλλά μόνο θερμίδες και μπορεί να σε πειράξει και στο στομάχι.

Δεν καταναλώνεις αρκετή πρωτεΐνη

Η Susie Burrell μας συνιστά ακόμη το πρωί να καταναλώνουμε τρόφιμα που περιέχουν πρωτεΐνη, αλλά και να αποφύγουμε τους υδατάνθρακες όπως τα τοστ και τα δημητριακά. Μεταξύ των τροφίμων που περιέχουν πρωτεΐνη είναι και τα αυγά και το γιαούρτι, οπότε προτίμησε καλύτερα κάτι από αυτά.

Tags from the story
0 replies on “Αυτά είναι τα 3 λάθη που κάνεις στο πρωινό σου!”