Ο Hedi Slimane λανσάρει την πρώτη του συλλογή αρωμάτων Celine

συλλογή αρωμάτων Celine
© Celine

Ο Hedi Slimane λανσάρει την πρώτη του συλλογή αρωμάτων Celine από τότε που ανέλαβε τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου, το 2018. Εννέα απ’ τα 11 αρώματα της συλλογής αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο, ενώ τα άλλα δύο αναμένεται να τα δούμε στα καταστήματα στις αρχές του 2020.

Τα 11 αρώματα θα είναι unisex, οκτώ εκ των οποίων θα είναι κατάλληλα για το πρωί και τρία για το βράδυ. Και τα 11 αρώματα θα διαθέτουν νότες πούδρας, ενώ θα αντλούν την έμπνευσή τους απ’ τα γαλλικά αρώματα της δεκαετίας του ’60 και του ’70.

© Celine

O Slimane έχει ονομάσει τα αρώματα με βάση τις δικές του προσωπικές εμπειρίες, αλλά και τα μέρη που έχει επισκεφτεί. Τα έξι αρώματα για το πρωί που θα κυκλοφορήσουν αυτό το Φθινόπωρο θα λέγονται: Parade, Saint-Germain-des-Prés, Dans Paris, Cologne Française, La Peau Nue και Eau de Californie, ενώ τα υπόλοιπα τρία: Tie, Reptile και Nightclubbing. Τα δύο υπόλοιπα αρώματα ημέρας, θα λέγονται Bois Dormant και Rimbaud.

Όσον αφορά το μπουκάλι των αρωμάτων, ο Slimane επέλεξε ένα μίνιμαλ design, ένα ορθογώνιο μπουκάλι από γυαλί με ένα μαύρο καπάκι. Το σχέδιο του είναι εμπνευσμένο απ’ αυτά του 17ου αιώνα, αλλά και τα Art Deco μοτίβα. Για το λανσάρισμα των αρωμάτων τον Οκτώβριο, ο Slimane θα ανοίξει και μια Celine parfumerie στο Παρίσι, στην οδό 390 Rue Saint-Honoré.

Tags from the story
0 replies on “Ο Hedi Slimane λανσάρει την πρώτη του συλλογή αρωμάτων Celine”