Η νέα εξωπραγματική Lamborghini SC20

© Lamborghini

Η Lamborghini παρουσίασε το νέο one-off υπεραυτοκίνητο SC20, το οποίο είναι ένα και μοναδικό στην κυριολεξία. Πρόκειται για ένα μοντέλο που βασίζεται στην Aventador και παρόλο που μοιάζει με αγωνιστικό όχημα και δεν έχει οροφή και παρμπρίζ, είναι νόμιμο για κυκλοφορία στο δρόμο.

Πιο συγκεκριμένα, για την κατασκευή της Lamborghini SC20, συνεργάστηκαν η Squadra Corse (το αγωνιστικό τμήμα της ιταλικής εταιρείας) με το Centro Stile (το σχεδιαστικό κέντρο της εταιρείας), προκειμένου το αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται στις προτιμήσεις του ενός και μοναδικού πελάτη που θα την αποκτήσει. Σημειώνεται ότι αυτή είναι το δεύτερο δημιούργημα της Squadra Corse, καθώς πριν από δύο χρόνια είχε κυκλοφορήσει η Lamborghini SC18.

© Lamborghini
© Lamborghini

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο σχεδιασμού Mitja Borkert, για το ανθρακονημάτινο αμάξωμα άντλησαν έμπνευση από τις Diablo VT Roadster, Aventador J, Veneno Roadster και Concept S, αλλά η αλήθεια είναι ότι η ανοιχτή Lamborghini SC20 χωρίς παρμπρίζ δεν είναι όμοια με καμία άλλη.

Ο κινητήρας V12 των 6,5 λίτρων αποδίδει 770 ίππους και 720 Nm ροπής στις 8.500 και 6.750 σ.α.λ αντίστοιχα, ενώ η ισχύς φτάνει και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων. Οι ζάντες διαμέτρου 20″ μπροστά και 21″ πίσω «ντύνονται» με ελαστικά Pirelli PZero Corsa.

© Lamborghini
© Lamborghini

Τέλος, φυσικά η Lamborghini δεν έδωσε στη δημοσιότητα ούτε το όνομα του ιδιοκτήτη της SC20, αλλά ούτε και την τιμή της. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στο επίσημο site της ιταλικής εταιρείας (lamborghini.com).

Tags from the story
0 replies on “Η νέα εξωπραγματική Lamborghini SC20”