Τα νέα συλλεκτικα ρολόγια OMEGA “Speedy Tuesday” 2018 πουλήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ!

Στις 12 το μεσημέρι της 10ης Ιουλίου, το νέο ρολόι #SpeedyTuesday της OMEGA ήταν διαθέσιμο προς πώληση μέσω του καναλιού της @OMEGA στο Instagram. Σε μόνο κάτι λιγότερο από δύο ώρες, και τα 2.012 κομμάτια είχαν πουληθεί. Το ρολόι της OMEGA Speedmaster Limited Edition 42 mm “Ultraman” αποδείχθηκε ότι ήταν τεράστιο χιτ ανάμεσα στους φανς σε όλο τον κόσμο. Το νέο αυτό ρολόι Περιορισμένης Κυκλοφορίας πουλήθηκε μέσα σε μόνο 1 ώρα, 53 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα.

Το νέο ρολόι είναι μία τιμητική αναφορά στον βασικό χαρακτήρα της σειράς ULTRAMAN, μία σειρά επεισοδίων παραγωγής της εταιρείας Tsuburaya Productions στην Ιαπωνία. Ο ULTRAMAN είναι ένα από τα πιο διάσημα δείγματα του κινηματογραφικού είδους Kaiju με τα “γιγαντιαία τέρατα”.

Αν και το νέο “Speedy Tuesday”  της OMEGA διαθέτει σίγουρα μία αίσθηση χιούμορ με τις αναφορές του στη Γιαπωνέζικη επιστημονική φαντασία των 70’s, το Speedmaster “Ultraman” είναι γεμάτο και από αναφορές στο διάστημα, καθώς χαρακτηρίζεται από το ίδιο DNA με το “Moonwatch” του 1967, της OMEGA.

Ένα στοιχείο που ξεχώριζε σε αυτόν τον κλασικό χρονογράφο του ’67 ήταν ο χαρακτηριστικός, πορτοκαλί δείκτης των δευτερολέπτων, ο οποίος τράβηξε την προσοχή της ομάδας παραγωγής πίσω από το τέταρτο λανσάρισμα της σειράς ULTRAMAN με τον τίτλο RETURN OF ULTRAMAN. Καθώς το έντονο πορτοκαλί χρώμα ταίριαζε με τα κοστούμια της ηρωικής Ομάδας Εξόντωσης Τεράτων (Monster Attack Team), το ρολόι “Moonwatch” της OMEGA έγινε ένα βασικό αξεσουάρ του εξοπλισμού εξόντωσης τεράτων της ομάδας.

Στο νέο ρολόι “Ultraman” η έμπνευση για τον δείκτη των δευτερολέπτων ήταν το αυθεντικό μοντέλο του ’67, υιοθετώντας τις ίδιες διαστάσεις και την απόχρωση του πορτοκαλί. Σαν προέκταση αυτού του θέματος, το νέο ρολόι διαθέτει επίσης μία στεφάνη σε μαύρο και πορτοκαλί χρώμα από ανοδιωμένο αλουμίνιο.

Τα κλασικά υποκαντράν του Speedmaster στο νέο “Speedy Tuesday” κρύβουν μερικές εκπλήξεις. Καθώς ο Ultraman μπορούσε να διατηρήσει τη μορφή του σούπερ ήρωα μόνο για 3 λεπτά, το υποκαντράν των λεπτών στη θέση της ώρας 3 έχει τα πρώτα 3 λεπτά να ξεχωρίζουν με πορτοκαλί χρώμα. Στο υποκαντράν των δευτερολέπτων στη θέση της ώρας 9, υπάρχει κρυμμένη η σιλουέτα του προφίλ του Ultraman, η οποία αποκαλύπτεται με ένα ειδικό εξάρτημα το οποίο διατίθεται μαζί με το ρολόι. Το εργαλείο για την αλλαγή του λουριού,  πανομοιότυπο με το όχημα Beta Capsule του Ultraman, διαθέτει ένα λαμπάκι UV στο ένα άκρο του, το οποίο όταν φωτίσει στο καντράν, αποκαλύπτει την εικόνα.

Ένα vintage λογότυπο της OMEGA στο καντράν προσθέτει μία αίσθηση ρετρό ενώ το καπάκι της κάσας φέρει χαραγμένα το #SpeedyTuesday και τις λέξεις QUALIFIED BY NASA FOR ALL MANNED SPACE MISSIONS (Πιστοποιημένο από τη NASA για όλες τις επανδρωμένες διαστημικές αποστολές). Το ρολόι διατίθεται με μαύρο και πορτοκαλί λουράκι NATO ενώ διαθέτει και εναλλακτικό λουράκι από μαύρο δέρμα.

Με περιορισμένη έκδοση μόνο 2.012 κομματιών, το OMEGA Speedmaster 42 mm “Ultraman” είναι ένα πραγματικά συλλεκτικό κομμάτι ενώ κυκλοφορεί συσκευασμένο μέσα σε ειδικό εξάγωνο κουτί: μία αναφορά στο φουτουριστικό τραπέζι που χρησιμοποιεί η ομάδα Monster Attack Team του Ultraman.

Tags from the story
,
0 replies on “Τα νέα συλλεκτικα ρολόγια OMEGA “Speedy Tuesday” 2018 πουλήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ!”