Ποιο είναι το άρωμα του James Bond;

James Bond

Ποιο είναι το άρωμα του James Bond; Αρχικά, μην το ψάξεις στο Google, γιατί σε αυτό θα συναντήσεις απλά τη συλλογή αρωμάτων 007, η οποία μπορεί να αντλεί έμπνευση από τον διάσημο κατάσκοπο, αλλά σίγουρα δεν είναι τα αρώματα που πραγματικά φορούσε ο ίδιος.

Για να είμαστε, όμως, ακριβείς, ο James Bond δεν αναφέρει το αγαπημένο του άρωμα σε κανένα βιβλίο και σε καμία ταινία, ενώ χαρακτηριστικά στο From Russia With Love (1957) του Fleming, ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν φοράει άρωμα.

Τι κάνεις λοιπόν εάν θέλεις να μυρίζεις σαν τον James Bond; Σύμφωνα με το GQ, το άρωμα που ψάχνεις, θα το βρεις στο Floris, το αγαπημένο αρωματοποιείο του εμπνευστή και συγγραφέα του πράκτορα 007, Ian Fleming, το οποίο μάλιστα αναφέρεται και στα βιβλία του αρκετές φορές.

Ειδικότερα, στο Moonraker (1955), ο Fleming περιγράφει την αίγλη του Blades club στο Λονδίνο, ως εξής: «Ένας χώρος πολυτελείας, όπου ξεχωρίζουν τα σαπούνια και οι λοσιόν του οίκου Floris στις τουαλέτες και τα υπνοδωμάτια». Στο Diamonds Are Forever (1956), ο Bond επιστρέφοντας στο Λονδίνο σκέφτεται τα πράγματα που έχει να κάνει, μεταξύ των οποίων και «να πάει να αγοράσει σαπούνια από το Floris». Στο Dr. No (1958), ο Fleming περιγράφει το δωμάτιο πολυτελείας του πράκτορα 007, στην τουαλέτα του οποίου συναντάμε «Floris Lime αφρόλουτρο για τους άνδρες και σαπούνια Guerlain για τις γυναίκες».

Μπορεί ο Bond να μην αναφέρθηκε ποτέ σε ένα συγκεκριμένο άρωμα Floris, ωστόσο είναι το μόνο brand που εγκρίνει και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Το αγαπημένο άρωμα του Fleming ήταν το No. 89 Eau de Toilette από τον οίκο Floris και έτσι είναι το μόνο ίσως άρωμα που ο Bond θα φορούσε, ενώ εάν θέλεις να μείνεις πιστός στις αναφορές των βιβλίων, διάλεξε το αφρόλουτρο για το μπάνιο “Floris Lime bath essence” και στη συνέχεια αγόρασε και το “Limes Eau De Toilette”, για να μυρίζεις ακριβώς όπως ο πράκτορας 007.

No. 89 Eau De Toilette

Κυκλοφόρησε το 1951, ένα χρόνο πριν τη δημοσίευση του Casino Royale από τον Fleming. Είναι ένα ξυλώδες άρωμα, ενώ το περγαμόντο, το πορτοκάλι, το νερόλι και η λεβάντα καθιστούν το No.89 ένα κλασικό ανδρικό άρωμα.

£80 τα 100ml, florislondon.com

Limes Bath Essence

Κυκλοφόρησε στα τέλη του 18ου αιώνα και είναι ένα άρωμα από νότες κίτρου, νερόλι, κρίνου και με βάση το musk. Σχεδιασμένο για να αφήνει το δέρμα απαλό μετά από κάθε χρήση.

£55 τα 50ml, florislondon.com

Tags from the story
,
0 replies on “Ποιο είναι το άρωμα του James Bond;”