Νέο χαρακτηριστικό στο iOS 14 σου λέει πότε σε καταγράφει κρυφά μια εφαρμογή

χαρακτηριστικό στο iOS 14
© Apple

Η Apple με το νέο χαρακτηριστικό που εισήγαγε στο iOS 14, το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο, έρχεται να απαντήσει στο ερώτημα που μας απασχολεί όλους και επιτέλους μας ενημερώνει για το πότε μια εφαρμογή μας παρακολουθεί.

Πόσες φορές έχει εμφανιστεί στις εφαρμογές που χρησιμοποιείς μια διαφήμιση για ένα προϊόν που μόλις πριν λίγο περιέγραφες στον φίλο σου ότι σκέφτεσαι να αγοράσεις; Μην απαντήσεις, όλοι μας έχουμε να διηγηθούμε ένα παρόμοιο περιστατικό, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι έρευνες που έχουν γίνει πάνω στο θέμα δεν υποστηρίζουν ότι οι συσκευές μας παρακολουθούν, αλλά ότι όλα έχουν να κάνουν με τους αλγόριθμους που χρησιμοποιούν οι εταιρείες και τους επιτρέπουν απλά να «μαντεύουν» πολύ στοχευμένα ποιες είναι οι διαφημίσεις που μας ενδιαφέρουν.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το νέο χαρακτηριστικό στο iOS 14 που έχει να κάνει με την ιδιωτικότητα, η οποία παραμένει και σε αυτή την αναβάθμιση βασικός πυλώνας της Apple, η αλήθεια για το πόσο τελικά μας παρακολουθούν οι εφαρμογές στο κινητό μας βρίσκεται κάπου στη μέση.

Συγκεκριμένα, στο iOS 14 μια νέα μπάρα ειδοποίησης θα ενημερώνει τον χρήστη του iPhone όταν μια εφαρμογή χρησιμοποιεί το μικρόφωνο ή την κάμερα της συσκευής. Το νέο αυτό γνώρισμα θα εμφανίζει μια πορτοκαλί τελεία δεξιά στο επάνω μέρος της οθόνης όταν μία εφαρμογή καταγράφει τη φωνή του χρήστη ή χρησιμοποιεί το μικρόφωνο, ενώ μια μικρή κάμερα θα εμφανίζεται στην οθόνη όταν μια εφαρμογή τραβάει βίντεο.

Παράλληλα, η Apple θα παρέχει και δεδομένα μέσω του Κέντρου ελέγχου, τα οποία θα ενημερώνουν τους χρήστες για το ποιες εφαρμογές τους καταγράφουν, πότε και τι πληροφορίες απέσπασαν.

© Apple

Τέλος, πέρα απ’ το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, το iOS 14 δίνει πλέον τη δυνατότητα στους χρήστες να κοινοποιούν την κατά προσέγγιση τοποθεσία τους στις εφαρμογές και όχι την ακριβή τοποθεσία που βρίσκονται εκείνη τη στιγμή.

Tags from the story
,
0 replies on “Νέο χαρακτηριστικό στο iOS 14 σου λέει πότε σε καταγράφει κρυφά μια εφαρμογή”