Συμβουλές για ασφαλή διαμονή σε ξενοδοχείο αυτό το Καλοκαίρι

© Unsplash/Artiom Vallat

Καθώς η περίοδος των διακοπών έχει ξεκινήσει και οι περισσότεροι βρίσκονται ήδη σε κάποιο νησί, οι ειδικοί μοιράζονται τις συμβουλές τους για το πώς θα παραμείνουμε ασφαλείς αυτό το Καλοκαίρι και ειδικότερα πώς θα εξασφαλίσουμε μια ασφαλή διαμονή σε ξενοδοχείο.

Πολλοί ίσως να επιλέξουν φέτος έναν διαφορετικό τρόπο να περάσουν τις διακοπές τους, ενώ αρκετοί ίσως να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψουν εκεί που θέλουν. Άλλοι πάλι έχουν ήδη κλείσει τις διακοπές τους σε κάποιο νησί και τη διαμονή τους σε κάποιο ξενοδοχείο. Παρόλα αυτά, η πανδημία δεν έχει τελειώσει και για να παραμείνουμε υγιείς οφείλουμε φέτος να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί. Πώς θα εξασφαλίσουμε μια ασφαλή διαμονή σε ξενοδοχείο;

Απολύμανση του δωματίου κατά την άφιξη

Παρόλο που τα ξενοδοχεία απολυμαίνουν τα δωμάτια κάθε φορά που ένας επισκέπτης φεύγει, καλό θα ήταν να το απολυμάνεις και εσύ με τη σειρά σου και ειδικότερα τις επιφάνειες όπως τα χερούλια πόρτας, τους διακόπτες, τα τηλεκοντρόλ (τηλεόρασης και κλιματιστικού), τα τηλέφωνα και φυσικά το μπάνιο.

© Unsplash/iSAW Company

Άνοιγμα παραθύρων για φυσικό εξαερισμό

Τα ανοιχτά παράθυρα και οι πόρτες είναι η καλύτερη πρόληψη μολύνσεων, ειδικά για όσους φοβούνται να ανοίξουν τα κλιματιστικά στα ξενοδοχεία. Οι ειδικοί αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι ο φρέσκος αέρας επιβάλλεται, καθώς όσο καλύτερος ο εξαερισμός τόσο μειώνεται ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού.

Αποφυγή γυμναστηρίων και σπα

Φέτος, θα πρέπει να είμαστε έξτρα προσεκτικοί και το καλύτερο θα ήταν να αποφύγουμε τα γυμναστήρια και τις σάουνες, καθώς αυτά τείνουν να είναι απ’ τα πιο βρόμικα σημεία ενός ξενοδοχείου. Παράλληλα, τα μέρη που είναι ζεστά και μαζεύουν πολύ κόσμο, είναι πιο επικίνδυνα για τη διάδοση βακτηρίων και ιών.

Κάνε έρευνα για το ξενοδοχείο που θα μείνεις

Καλό θα ήταν πριν ακόμη κλείσεις ξενοδοχείο, να κάνεις μια μικρή έρευνα για το πλάνο του ξενοδοχείου για την προστασία των επισκεπτών και του προσωπικού του απ’ τον Covid-19, αλλά και το σχέδιο του σε περίπτωση που κάποιος επισκέπτης αρρωστήσει κατά τη διάρκεια της διαμονής του στο ξενοδοχείο.

© Unsplash/Ricardo Gomez Angel

Ζήτησε ένα δωμάτιο που δεν έχει καταληφθεί για λίγες μέρες

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine, ο νέος κορονοϊός μπορεί να επιβιώσει σε ορισμένες επιφάνειες μέχρι και 72 ώρες. Αυτό σημαίνει ότι ο πιθανός κίνδυνος μόλυνσης COVID-19 είναι μεγαλύτερος, εάν ο προηγούμενος επισκέπτης του δωματίου σου έφυγε απ’ το ξενοδοχείο ακριβώς πριν κάνεις check in. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, ζήτησε ένα δωμάτιο που παρέμεινε άδειο για τουλάχιστον 3 μέρες πριν την άφιξή σου.

Tags from the story
0 replies on “Συμβουλές για ασφαλή διαμονή σε ξενοδοχείο αυτό το Καλοκαίρι”