Γιορτάζοντας το λανσάρισμα του OMEGA Moonwatch με το μηχανισμό 321

OMEGA Moonwatch

Πριν 51 χρόνια, με το φετινό Ιούλιο, οι αστροναύτες του Apollo 11 έκαναν το πρώτο βήμα του ανθρώπου στη σελήνη. Ανάμεσα στα ρολόγια Speedmaster του πληρώματος, βρίσκονταν κι αυτό με το διάσημο πλέον Calibre 321, έναν μηχανισμό που όχι μόνο έγινε θρυλικός εκείνη την ημέρα αλλά επέστρεφε στη Σελήνη και με κάθε αποστολή που πραγματοποιούνταν έκτοτε.

Φέτος, η OMEGA αναπαρήγαγε με μεγάλη ακρίβεια τη 2η γενιά του μηχανισμού Calibre 321 και τον τοποθέτησε σε ένα πολύ ιδιαίτερο ρολόι που ονόμασε Speedmaster Moonwatch 321 Stainless Steel. Καθώς αυτά τα συναρπαστικά νέα έχουν ήδη κυκλοφορήσει νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η OMEGA με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ότι το ρολόι είναι πλέον έτοιμο για να φορεθεί και στη Γη! Αυτό το κανονικής κυκλοφορίας ρολόι έχει μια αναμφισβήτητη σύνδεση με την ιστορία του διαστήματος αλλά κι έναν μηχανισμό που ήταν περιζήτητος και απολάμβαναν οι συλλέκτες και λάτρεις των ρολογιών από όλον τον κόσμο.

Η κάσα των 39.70 mm έχει δημιουργηθεί από ανοξείδωτο ατσάλι και είναι εμπνευσμένη από ένα άλλο μοντέλο Speedmaster με διαστημική ιστορία – την 3η γενιά στιλ που φορέθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης διαστημικής βόλτας, το 1965. Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης, ένα δαχτυλίδι στεφάνης από γυαλισμένο μαύρο κεραμικό [ZrO2] με την ταχυμετρική κλίμακα από λευκό σμάλτο, καθώς και το θρυλικό “Dot over Ninety”. Το καντράν επίσης διακοσμούν οι οικείοι πλέον δείκτες Moonwatch μαζί με ένα vintage λογότυπο OMEGA.

Και φυσικά, μέσα από το κρύσταλλο σαπφείρου της πίσω όψης του καντράν, οι κάτοχοι του ρολογιού μπορούν να θαυμάσουν τον Calibre 321. Δύο ολόκληρα χρόνια χρειάστηκαν με ενδελεχή έρευνα και ανακατασκευή για να επιτευχθεί η αναβίωση αυτού του μηχανισμού, συμπεριλαμβάνοντας τη χρήση τομογράφου (μια ψηφιακή μέθοδο σάρωσης) ώστε να διακρίνουν με λεπτομέρεια μέσα στο αυθεντικό OMEGA Speedmaster που φόραγε ο αστροναύτης Eugene “Gene” Cernan κατά την αποστολή του Apollo 17 το 1972.

Καθένας από τους σημερινούς νέους μηχανισμούς ανακατασκευάστηκε βάσει των αυθεντικών προδιαγραφών του πρωτότυπου και συναρμολογήθηκε μέσα στο εξειδικευμένο εργαστήριο της OMEGA για το Calibre 321. Αυτός είναι πιθανώς και ο καλύτερος τρόπος για τους λάτρεις των ρολογιών να γιορτάσουν τα επιτεύγματα της ανθρωπότητας πέρα κι έξω από τη Γη.

Tags from the story
0 replies on “Γιορτάζοντας το λανσάρισμα του OMEGA Moonwatch με το μηχανισμό 321”