Διαμονή σε τεράστια βαρέλια κρασιού στην Πορτογαλία

Διαμονή σε βαρέλια κρασιού

Εάν είσαι λάτρης του κρασιού, μόλις βρήκαμε το μέρος στο Douro της Πορτογαλίας που θα θέλεις να επισκεφτείς. Είναι το κτήμα Quinta da Pacheca, το οποίο δίνει στους επισκέπτες του τη δυνατότητα να μείνουν σε τεράστια βαρέλια κρασιού.

Η Πορτογαλία είναι γνωστή για τα κρασιά της, έτσι ώστε όσοι την επισκέπτονται ένα απ’ τα πρώτα πράγματα που καλούνται να δοκιμάσουν είναι το διάσημο και ξακουστό κρασί της. Τι άλλο μπορούν να κάνουν; Να επισκεφτούν τους αμπελώνες του κτήματος Quinta da Pacheca στο Douro, το οποίο προσφέρει στους επισκέπτες του μια μοναδική εμπειρία διαμονής σε πολυτελή δωμάτια σε σχήμα βαρελιού κρασιού.

Σύμφωνα με το Wine Spectator, πρόκειται για 10 βαρέλια, όλα σχεδιασμένα από τους ιδιοκτήτες του ακινήτου, Paulo Pereira και Maria do Céu Gonçalves, τα οποία επεκτείνονται σε όλη την έκταση του αμπελώνα 140 στρεμμάτων. Το κάθε βαρέλι είναι 25 τετραγωνικά μέτρα, σύμφωνα με το Wine Tourism Portugal, ενώ το εξωτερικό του είναι κατασκευασμένο από ξύλο πεύκου.

Όσον αφορά το εσωτερικό του κάθε βαρελιού, αυτό είναι ένα πολυτελές δωμάτιο με όλες τις ανέσεις, ένα τεράστιο στρογγυλό κρεβάτι κι έναν φεγγίτη στην οροφή του για να κοιτάζεις τα αστέρια, ένα ιδιωτικό μπάνιο και μια ιδιωτική βεράντα για να απολαμβάνεις το πρωινό σου ενώ μπροστά σου απλώνεται ο αμπελώνας του Quinta da Pacheca.

© TripAdvisor

«Σε ένα ειδυλλιακό και ρομαντικό περιβάλλον, αυτά τα δωμάτια σε σχήμα βαρελιού θα προσφέρουν στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία της φύσης και της σημασίας του οίνου της περιοχής του Douro», ανέφερε σε δηλώσεις του εκπρόσωπος του αμπελώνα.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στο Quinta da Pacheca, οι επισκέπτες θα έχουν ακόμη τη δυνατότητα να επιδοθούν στον κόσμο των μοναδικών πορτογαλικών κρασιών, όπου προσφέρεται γευσιγνωσία κρασιού, καθώς επίσης και τοπικά προϊόντα όπως μαρμελάδα και ελαιόλαδο.

Το ξενοδοχείο διαθέτει ακόμη ένα εστιατόριο, αλλά και κανονικά δωμάτια για όσους η ιδέα να κοιμηθούν σε βαρέλια δεν τους ενθουσιάζει ιδιαίτερα.

© QUINTA DA PACHECA
© QUINTA DA PACHECA

quintadapacheca.com

Tags from the story
0 replies on “Διαμονή σε τεράστια βαρέλια κρασιού στην Πορτογαλία”