Επισκεπτόμαστε τις ομορφότερες βιβλιοθήκες του κόσμου με ένα κλικ

Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης

Σήμερα, Πέμπτη 23 Απριλίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και εμείς επισκεπτόμαστε τις ομορφότερες βιβλιοθήκες του κόσμου απ’ το σπίτι μας. Θα μας ακολουθήσεις;

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει κάτι μαγικό σε όλες τις βιβλιοθήκες είτε αυτές είναι λιγότερο διάσημες είτε είναι τεράστιες και μπορείς να χάνεσαι σ’ αυτές με τις ώρες. Παρόλα αυτά, ορισμένες βιβλιοθήκες ξεχωρίζουν και θα μπορούσε κανείς να τις χαρακτηρίσει και ως αρχιτεκτονικά αριστουργήματα.

Ακόμη κι εάν είναι αδύνατο να επισκεφτείς μερικές από αυτές τις πανέμορφες βιβλιοθήκες από κοντά, εμείς βρήκαμε τον τρόπο να κάνεις μια βόλτα σε αυτές ψηφιακά! Ακολουθούν μερικές από τις πιο αγαπημένες μας ψηφιακές ξεναγήσεις στις βιβλιοθήκες αυτού του κόσμου που σε μαγεύουν.

Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης

Είναι ένα απ’ τα πιο αγαπητά κτίρια στη Νέα Υόρκη και είναι η τρίτη μεγαλύτερη δημόσια βιβλιοθήκη στη Βόρεια Αμερική. Το tour του Architectural Digest μας παρουσιάζει όλες αυτές τις λεπτομέρειες του κτιρίου που ακόμη και οι Νεοϋορκέζοι πιθανόν να αγνοούν.

Mansueto Library – Πανεπιστήμιο του Σικάγου 

Σε αυτό το 360° βίντεο, θα ανακαλύψεις πώς είναι να διαβάζεις στην εντυπωσιακή βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου του Σικάγου, κάτω απ’ τον επιβλητικό γυάλινο θόλο που σκεπάζει την αίθουσα. Έχει χαρακτηριστεί ως η «βιβλιοθήκη του μέλλοντος» και τα βιβλία δεν βρίσκονται στην κεντρική αίθουσα, αλλά μέσα σε μεταλλικά δοχεία σε ένα υπόγειο πέντε ορόφων. Όταν οι φοιτητές χρειάζονται ένα βιβλίο, τότε τηλεχειριζόμενοι ρομποτικοί γερανοί το βρίσκουν και το μεταφέρουν απ’ το υπόγειο στο σημείο παραλαβής, ενώ όταν τελειώσει την ανάγνωσή του, ο ίδιος γερανός το επιστρέφει στη θέση του.

Widener Library – Harvard 

Η βιβλιοθήκη Widener του Πανεπιστημίου του Harvard είναι προς το παρόν κλειστή για τους φοιτητές, αλλά υπάρχει τρόπος να την επισκεφτείς ακόμη κι εάν δεν έχεις Harvard ID. Το Πανεπιστήμιο προσφέρει μια 360 ψηφιακή ξενάγηση στο Widener για όλους εμάς που δεν θα το δούμε ποτέ από κοντά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις το link της ιστοσελίδας my.matterport.com.

Bodleian Library – Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Ένα ψηφιακό tour απ’ την βρετανική εφημερίδα The Telegraph, αποκλειστικά αφιερωμένο στους λάτρεις του Harry Potter, καθώς η διάσημη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ήταν η βιβλιοθήκη του Hogwarts, όπου και γυρίστηκαν κάποιες σκηνές στη σειρά ταινιών. Ένα παραμυθένιο ταξίδι σε μια από τις παλαιότερες βιβλιοθήκες της Ευρώπης.

Tags from the story
0 replies on “Επισκεπτόμαστε τις ομορφότερες βιβλιοθήκες του κόσμου με ένα κλικ”