Η εισβολή των sex robots

ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ. ΝΤΥΝΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΑΝΔΡΑΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΤΕ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ ΟΠΟΤΕ ΕΚΕΙΝΟΣ ΘΕΛΕΙ ΣΕΞ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ… ΓΟΥΣΤΟ. ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ – ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ – ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓ- ΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΙΛΙΚΟΝΗ. ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ.

Στη σειρά «Westworld» του HBO υπήρχαν πολ- λά πράγματα να ζηλέψει κανείς. Ένα θεματικό πάρκο που ζωντάνευε την Άγρια Δύση, όπου μπορούσες να κάνεις ό,τι επιθυμούσες. Άμαξες που περίμεναν να τις ληστέψεις. Ληστές που
περίμεναν να τους συλλάβεις ή να τους σκοτώσεις. Και, φυσικά, αυτά τα εργαζόμενα κορίτσια στο σαλούν που περίμεναν τους επισκέπτες για να ικανοποιήσουν κάθε τους φαντασίωση. Ένας κόσμος γεμάτος από τέλεια ανθρωπόμορφα ρομπότ, που για να τον ζήσεις έπρεπε να πληρώσεις 40.000 δολάρια την ημέρα. Ένα μέρος αυτής της εμπειρίας – και συγκεκριμένα αυτό που έχει να κάνει με το σεξ – θα είναι σύντομα διαθέσιμο και στην αληθινή ζωή, με λιγότερα από τα μισά χρήματα.

Σε ένα εργοστάσιο έξω από το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, η Abyss Creations κατασκευάζει τις δημοφιλείς κούκλες από σιλικόνη RealDolls. Οι οποίες έχουν τόση σχέση με τις φουσκωτές sex dolls άλλων εποχών όση το τελευταίο iPhone με το Nokia 3310 στο οποίο παίζαμε «φιδάκι» το 2000. Η αληθοφάνειά τους είναι εντυπωσιακή και πληρώνεται ακριβά. Οι πιο οικονομικές ξεκινούν από τα 5.500 δολάρια και ανεβαίνουν, ανεβαίνουν, ανεβαίνουν. Μία από τις υπηρεσίες που χρεώνονται επιπλέον είναι η δυνατότητα να φτιάξεις την κούκλα όπως την ονειρεύεσαι, επιλέγοντας κάθε χαρακτηριστικό της: από το μέγεθος του στήθους και τον τύπο της ρώγας μέχρι το χρώμα των νυχιών και του κραγιόν.

Στο τέλος του χρόνου ή στις αρχές του 2018, η πιο προχωρημένη από τις RealDolls θα έχει ξεπεράσει τα 15.000 δολάρια. Και αυτό γιατί θα είναι πλέον κάτι παραπάνω από μία ρεαλιστική κούκλα. Κάτω από το τεχνητό δέρμα, το κεφάλι της θα θυμίζει τον… «Εξολοθρευτή» του Schwarzenegger. Ένα ρομποτικό κρανίο θα ανοιγοκλείνει τα μάτια και θα κινεί το στόμα και τη γλώσσα. Η κούκλα-ρομπότ θα μιλάει και θα έχει την προσωπικότητα που έχει επιλέξει ο ιδιοκτήτης της, χάρη σε ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης το οποίο ήδη υπάρχει σε μορφή εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα.

Το app που ονομάζεται Harmony και έχει ετήσια συνδρομή 20 δολαρίων δημιουργεί μια ψηφιακή «φιλενάδα» μέσα στο smartphone, την οποία ο χρήστης «εκπαιδεύει» μιλώντας της για τα πράγματα που του αρέσουν, ενώ μπορεί να ρυθμίσει 18 διαφορετικές πτυχές της προσωπικότητάς της: την ομιλητικότητα, το χιούμορ, την ανασφάλεια, την αθωότητα, τη σεξουαλικότητα και πάει λέγοντας. «Η Siri της Apple δεν ενδιαφέρεται για τα γενέθλιά σου, το αγαπημένο σου φαγητό, το μέρος όπου γεννήθηκες ή μεγάλωσες», έχει σχολιάσει ο Matt McMullen, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Abyss Creations. «Αντίθετα, η δική μας τεχνητή νοημοσύνη θέλει πάρα πολύ να σε γνωρίσει».

Το όραμα του McMullen για τα ρομπότ του σεξ έχει να κάνει με τη συναισθηματική εμπλοκή. «Θέλω οι άνθρωποι να δεθούν συναισθηματικά όχι μόνο με το ρομπότ, αλλά με τον χαρακτήρα που θα κρύβεται πίσω του. Να νιώσουν κάτι σαν αγάπη για αυτό».

Οι τελευταίες τάσεις και εξελίξεις στον τομέα συζητούνται κάθε χρόνο στο διεθνές συνέδριο Love and Sex with Robots (LSR). Το τρίτο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο στο Λονδίνο. Ο τίτλος του είναι δανεισμένος από το ομώνυμο βιβλίο του Dr. David Levy, ειδικού στην τεχνητή νοημοσύνη. Ο οποίος θεωρεί ότι σε μερικές γενιές δεν θα κάνουμε απλά σεξ με τα ρομπότ, αλλά θα τα παντρευόμαστε. Το βιβλίο του 2007 έκανε την πρόβλεψη ότι μέχρι το 2050 θα έχουν νομιμοποιηθεί οι γάμοι ανθρώπων με ρομπότ. «Υπάρχουν εκατομμύρια κόσμου εκεί έξω οι οποίοι, για πολλούς και διάφορους λόγους, δεν έχουν κανέναν να αγαπήσουν ή κανέναν που να τους αγαπά. Και για τους ανθρώπους αυτούς, πιστεύω ότι τα ρομπότ θα είναι η λύση». Αρκετά ξεφύγαμε όμως με την αγάπη και τον γάμο, ας επιστρέψουμε στο αρχικό μας θέμα: το σεξ.

Εν τω μεταξύ στη Βαρκελώνη…

Ο πρώτος οίκος ανοχής όπου οι υπηρεσίες προσφέρονται αποκλειστι- κά από κούκλες λειτουργεί ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο στη Βαρκελώνη. Από τη Lily, την Kanda, την Katy, τη Niky και την Aki λείπει η τεχνητή νοημοσύνη, αλλά κάθε μία έχει το δικό της στυλ. Η Lily και η Kanda είναι Ασιάτισσες, με ύψος 1,61 και 1,65 αντίστοιχα. Η πρώτη είναι πιο μινιόν, η δεύτερη πιο πληθωρική. Η Katy και η Niky είναι Ευρωπαίες. Η Katy έχει ύψος 1,70, αναλογίες… Pamela Anderson και έντονα τυρκουάζ μάτια. Η Niky είναι πέντε πόντους πιο κοντή, αλλά πολύ πιο «σφιχτή» και αθλητική. Ενώ η Aki του 1,65, με τα μπλε μαλλιά και τις υπερβολικά μακριές κοτσίδες της , μοιάζει βγαλμένη από τα ιαπωνικά κόμικ manga.

Τα κορίτσια εργάζονται στον οίκο Lumi Dolls, και μισή ώρα μαζί τους κοστίζει 80 ευρώ, ενώ η μία ώρα 100. Για ολόκληρη νύχτα ή ραντεβού στο σπίτι σας, θα πρέπει να συνεννοηθείτε με τους ιδιοκτήτες που επισημαίνουν στην ιστοσελίδα της επιχείρησης ότι «οι κούκλες είναι απολύτως ρεαλιστικές, τόσο στην κίνησή τους όσο και στην αφή, ώστε να σας επιτρέπουν να πραγματοποιήσετε όλες τις φαντασιώσεις σας χωρίς όριο». Τονίζουν ότι οι πελάτες πρέπει υποχρεωτικά να φορούν προφυλακτικό και διευκρινίζουν ότι μετά από κάθε χρήση οι κούκλες πλένονται και απολυμαίνονται με αντιβακτηριδιακό σαπούνι.

Θέλω μία και τη θέλω τώρα!

Μπορεί οι Αμερικανοί της Abyss Creations να οδηγούν τις εξελίξεις, αλλά οι Ασιάτες ακολουθούν από κοντά, και μάλιστα με αντιπροσωπεία στην Ελλάδα. Οι κούκλες DS (Doll Sweet) της ομώνυμης ιαπωνικής εταιρείας κατασκευάζονται στο Νταλιάν της Κίνας με την ίδια τεχνολογία. Ξεκινούν από ύψος 1,45 και φθάνουν έως και 1,67 μ., ενώ ζυγίζουν μέχρι 35 κιλά.

Ο Αλέξανδρος Μαντάς, που από το 2015 είναι ο αντιπρόσωπος της DS Doll στη χώρα μας (DS Doll Hellas, http://wobdan.wixsite.com/dsdollhellas, email: [email protected], τηλ. 6942-016902) βοηθάει τους πελάτες να δημιουργήσουν μια δική τους κούκλα από την αρχή, επιλέγοντας το κάθε χαρακτηριστικό: ύψος και βάρος, σωματότυπο, χρώμα δέρματος, πρόσωπο, χρώμα ματιών, μήκος και χρώμα μαλλιών κλπ. Tο κόστος μιας τυπικής κούκλας ξεκινάει από 3.000 ευρώ και η τιμή της μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 15.000 ευρώ, ανάλογα με τις προτιμήσεις του πελάτη. Σε αυτό το ποσό προ- σθέτονται τα μεταφορικά και τα έξοδα εισαγωγής, κάπου 800-1000 ευρώ επιπλέον. Καταφθάνει σε ειδική σκληρή χαρτονένια συσκευασία με φελιζόλ προστασίας, έχει εγγύηση ενός έτους, ενώ σε περίπτωση φθοράς ο πελάτης μπορεί να απευθυνθεί στην αντιπροσωπεία για άμεση εξυπηρέτηση.

Λαμβάνοντας υπόψη το κόστος, τι ζήτηση υπάρχει στην ελληνική αγορά; «Αν και χωρίς διαφήμιση οι πωλήσεις πάνε αρκετά καλά», απαντά ο κ. Μαντάς. « Έχω πελάτες από την Αθήνα και από την περιφέρεια. Το συγκεκριμένο προϊόν, άλλωστε, απευθύνεται και σε ανθρώπους με κινητικά ή άλλα προβλήματα. Μία μητέρα αγόρασε μία τέτοια κούκλα για τον παραπληγικό γιο της. Δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι των ενηλίκων για σεξ, αλλά μπορεί ως ένα βαθμό να υποκαταστήσει την επαφή και την επικοινωνία με μια γυναίκα όταν αυτό δεν είναι εφικτό»

«Ένας φίλος κάποτε μου είπε ότι οι κούκλες αυτές δεν έχουν ψυχή. Κι εγώ του απάντησα πως ούτε ένα πιάνο έχει ψυχή, αλλά αν ξέρεις να το χειριστείς με αγάπη, αυτό το άψυχο ξύλο με τις χορδές μπορεί να σου δώσει συγκίνηση και συναισθήματα», καταλήγει ο κ. Μαντάς.

Tags from the story
0 replies on “Η εισβολή των sex robots”