Αυτές είναι οι 10 πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για το 2020

Χονγκ Κονγκ
© Unsplash/Joseph Chan

Αυτές είναι οι 10 πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για το 2020, σύμφωνα με έρευνα της αμερικανικής εταιρίας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Mercer, η οποία εξέτασε το κόστος ζωής σε 209 μεγάλες πόλεις του κόσμου.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την 26η έρευνα της εταιρίας Mercer και από αυτή το Χονγκ Κονγκ αναδείχθηκε ως η ακριβότερη πόλη του κόσμου για το 2020. Οι έξι απ’τις 10 πιο ακριβές πόλεις του κόσμου βρίσκονται στην Ασία, τρεις στην Ευρώπη και μόλις 1 στις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε πριν την επέλαση της πανδημίας του Covid-19, ενώ μερικοί απ’ τους παράγοντες που έλαβαν υπόψιν τους ήταν οι νομισματικές διακυμάνσεις, το κόστος των αγαθών και υπηρεσιών, αλλά και οι τιμές των ακινήτων.

Κι ενώ στην πρώτη θέση της δεκάδας συναντάμε το Χονγκ Κονγκ, μια πόλη που βρίσκεται σταθερά στις υψηλότερες θέσεις της λίστας τα τελευταία χρόνια (πέρσι βρισκόταν στο νούμερο 4), η δεύτερη θέση μας επιφυλάσσει μια έκπληξη, καθώς σε αυτή συναντάμε την πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν, Ασγκαμπάτ.

Σχετικά με τη θέση που καταλαμβάνει η Αθήνα, σύμφωνα με την έρευνα της Mercer η πρωτεύουσα μας έγινε πιο φθηνή συγκριτικά με το 2019, πέφτοντας 10 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και ειδικότερα από την 128η στην 138η θέση.

Αναλυτικά αυτές είναι οι 10 πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για το 2020:

1. Χονγκ Κονγκ

© Unsplash/Florian Wehde

2. Ασγκαμπάτ, Τουρκμενιστάν

3. Τόκιο, Ιαπωνία

© Unsplash/Jaison Lin

4. Ζυρίχη, Ελβετία

© Unsplash/Rhiannon Elliott

5. Σιγκαπούρη

© Unsplash/Hu Chen

6. Νέα Υόρκη

© Unsplash/Colton Duke

7. Σαγκάη, Κίνα

© Unsplash/Edward He

8. Βέρνη, Ελβετία

© Unsplash/Lodewijk Hertog

9. Γενεύη, Ελβετία

© Unsplash/Daniela Turcanu

10. Πεκίνο, Κίνα

© Unsplash/Ling Tang

Tags from the story
0 replies on “Αυτές είναι οι 10 πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για το 2020”