5 στάσεις που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε στην Ιταλική Ριβιέρα

Ας ξεκινήσουμε όμως με τα βασικά για το ταξίδι στην Ιταλική Ριβιέρα: Ποιο μέρος ονομάζεται έτσι;

από την Αφροδίτη Πρέβεζα

Πρόκειται ουσιαστικά για μια λωρίδα της ακτής της Ιταλίας μεταξύ της Θάλασσας της Λιγουρίας (το μεγαλύτερο μέρος του κόλπου της Γένοβας) και της οροσειράς που σχηματίζεται από τις θαλάσσιες Άλπεις και τα βουνά των Απένιννων, που εκτείνεται από τα σύνορα με τη Γαλλία (Γαλλική Ριβιέρα) στα σύνορα με την περιοχή της Τοσκάνης στα ανατολικά.

Στο κέντρο της ιταλικής Ριβιέρας βρίσκεται το λιμάνι της Γένοβας, χωρίζοντάς το στα δυτικά με το Riviera di Ponente και στα ανατολικά με το Riviera di Levante. Έτσι, η Ριβιέρα περιλαμβάνει σχεδόν ολόκληρη την ακτή της περιοχής της Λιγουρίας.

Γιατί είναι τόσο δημοφιλής τουριστικός προορισμός;

Η ιταλική Ριβιέρα φημίζεται για τα γοητευτικά παλιά λιμάνια και τα όμορφα τοπία της. Παράλληλα, στην περιοχή υπάρχουν πολλές παγκοσμίου φήμης πόλεις -όπως το μικροσκοπικό Πορτοφίνο, οι πέντε πόλεις του Cinque Terre, τα μοντέρνα θέρετρα του Σαν Ρέμο, το Ραπάλλο και πολλές ακόμα!

Μέρος της Riviera di Ponente με το κέντρο της πόλης Σαβόνα ονομάζεται “Riviera delle Palme” (” Palm Riviera “), και το τμήμα με το κέντρο στο Σαν Ρέμο ονομάζεται” Riviera dei Fiori “, προς τιμήν της βιομηχανίας ανθοκομίας της περιοχής.

Rapallo

Επιβάλλεται μια στάση στην φημισμένη λουτρόπολη με τις αριστοκρατικές επαύλεις και το πανέμορφο λιμανάκι! Το κάστρο του 16ου αιώνα και ο παραλιακός δρόμος συγκεντρώνουν κάθε χρόνο πολλούς τουρίστες.

Santa Margherita

Πρόκειται για μια κοσμοπολίτικη πόλη, με οργανωμένη παραλία, επιβλητικά κτίρια και πολλά χρώματα!

Portofino

Μια παραθαλάσσια πόλη, πολύ γραφική, που αποτελεί πόλο έλξης πολυτελών θαλαμηγών. Η γραφική πλατεία, τα στενάκια, τα πολύχρωμα σπίτια, τα παλαιοπωλεία και τα μικρά καφέ καθιστούν αυτή την πολυφωτογραφημένη πόλη ένα μικρό διαμάντι!

Genova

Παλάτια, εκκλησίες, μουσεία και ένα μεγάλο εμπορικό λιμάνι. Είναι μια ιδιαίτερη πόλη, δεν αποτελεί τουριστικό προορισμό, αλλά εφόσον είσαι ταξίδι στην Ιταλική Ριβιέρα, αξίζει μια στάση.

Cinque Terre

Τα πέντε χωριουδάκια Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza και Monterosso al mare είναι όλα ένα και ένα! Πανέμορφα, σκαρφαλωμένα πάνω σε βράχους, με τα νερά της Μεσογείου από κάτω.

0 replies on “5 στάσεις που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε στην Ιταλική Ριβιέρα”