Όσο πολυταξιδεμένος κι αν είναι κανείς, ένα ταξίδι στη μακρινή Ιαπωνία είναι πάντα πρόκληση. Το Τόκιο είναι μια από τις λίγες μητροπόλεις παγκοσμίως που μπλέκει τόσο αρμονικά το παρελθόν της βαριάς ιαπωνικής παράδοσης με το σήμερα, αλλά και με ένα αύριο που ξεπερνάει τα όρια ενός σύγχρονου νου. Αυτό ακριβώς κάνει και το Hotel Koe.
Βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου στη διάσημη συνοικία Σιμπούγια, τη γενέτειρα της σύγχρονης ιαπωνικής κουλτούρας, και παρόλα αυτά σε πολύ κεντρικό σημείο της πόλης. Λίγα μέτρα πιο κάτω δεσπόζουν το Μουσείο Αρχαίας Αιγυπτιακής Τέχνης και το Πάρκο Γιογιόγκι.
Το Hotel Koe είναι σχεδιασμένο με μια παγκόσμια προοπτική που εστιάζει στο “Σήμερα” και στο “Αύριο”, στην “Ιαπωνία” και στον “Κόσμο”. Έτσι κι αλλιώς τα πάντα στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου βασίζονται σε μια φιλοσοφία.
Οι ιδρυτές του Koe, που στα ιαπωνικά σημαίνει “φωνή”, σχεδίασαν κάθε λεπτομέρεια του κτιρίου με στόχο τη γέννηση μιας νέας κουλτούρας. Ήθελαν η “φωνή” του Koe να ενώσει ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικές κουλτούρες και το πέτυχαν. Πρόκειται για το δίδυμο του διάσημου στη χώρα Suppose Design Office που δραστηριοποιείται τόσο στην Ιαπωνία όσο και στο εξωτερικό.
Ο πυρήνας του Koe βρίσκεται στη μόδα, στη μουσική και το φαγητό και φυσικά στη διαμονή. Αποτελείται από τρία επίπεδα και σε όλα κυριαρχούν ανεπιτήδευτα υλικά: Στη δομή, στα έπιπλα, στα αντικείμενα, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι ένα απλό αλλά επιμελώς προσεγμένο design που απεχθάνεται τη φλυαρία και τη λεπτομέρεια.
Στον πρώτο όροφο του ξενοδοχείου μαζί με τη ρεσεψιόν βρίσκεται το Koe Lobby, ένας πολυχώρος όπου μπορεί κανείς να γευματίσει, να δειπνήσει, να πιει το ποτό ή τον καφέ του ή να πάρει το φαγητό του σε πακέτο. Στο ίδιο επίπεδο βρίσκεται και το Space όπου πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις και πάρτι με DJs.
Στον δεύτερο όροφο βρίσκεται το κατάστημα με διάφορα είδη ρουχισμού, αξεσουάρ και περιορισμένης έκδοσης αντικείμενα σχεδιασμένα σε συνεργασία με διάφορους καλλιτέχνες, αποκλειστικά για τους πελάτες και τους επισκέπτες του ξενοδοχείου.
Τέλος, στο τελευταίο επίπεδο βρίσκονται τα δωμάτια και οι σουίτες, 10 στο σύνολο. Υπάρχουν 4 διαφορετικοί τύποι δωματίων, όμως όλα είναι εμπνευσμένα από τα παραδοσιακά δωμάτια όπου γίνονταν παλιά οι “Τελετές Τσαγιού”. Από την άλλη, η μοντέρνα αισθητική δίνει τόσο ενεργά το “παρόν” της ώστε το αποτέλεσμα να είναι πέρα για πέρα σύγχρονο, σχεδόν φουτουριστικό: Πλατιές επιφάνειες, ογκώδη έπιπλα, τεράστιοι καθρέφτες, αυστηρές γραμμές, σκούρα χρώματα αναμειγμένα με λίγο αλλά εκτυφλωτικό λευκό για να επιτευχθεί ισορροπία και μόνο ελάχιστα αντικείμενα, τόσα ώστε να μην μπουκώνουν τους χώρους.
Αν τύχει να μείνετε στο Koe, τίποτα δε θα σας θυμίσει ότι βρίσκεστε στην Ιαπωνία.
INFO
Hotel Koe
3-7 Udagawacho Shibuya
Tokyo 150-0042
[email protected]