Πώς προέκυψε η ιδέα με τον Παρθενώνα στο σακάκι του Γιάννη Αντετοκούνμπο;

Γιάννης Αντετοκούνμπο στα NBA Awards

O Γιάννης Αντετοκούνμπο βραβεύτηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης του NBA (MVP) για τη σεζόν 2018-2019, κάνοντας περήφανους όλους όσους τον πίστεψαν, την οικογένειά του, αλλά κι όλους εμάς που η συγκινητική του ομιλία μας καθήλωσε. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αγαπάει την Ελλάδα όσο λίγοι άλλοι και το δηλώνει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, ακόμη κι όταν εκεί που βρίσκεται είναι η κορυφή του κόσμου. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα μπορούσε να επιλέξει η εμφάνισή του για τα βραβεία του NBA να είναι από οποιονδήποτε άλλον σχεδιαστή, επέλεξε όμως να είναι από έναν Έλληνα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επέλεξε μια εμφάνιση που είχε την Ελλάδα ακριβώς δίπλα στην καρδιά του κι επέλεξε να μας τη δείξει τη στιγμή που όλος ο κόσμος τον αποθέωνε!

Το mensarena.gr μίλησε με τον Γιώργο Παπαδόγαμβρο, τον σχεδιαστή του κοστουμιού με το τύπωμα του Παρθενώνα στη φόδρα του σακακιού, που επέλεξε να φορέσει ο αστέρας των Milwaukee Bucks στα NBA Awards και για το οποίο αυτή τη στιγμή μιλάει όλος ο πλανήτης.

Κι ενώ το κοστούμι είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και στο εξωτερικό του, ο MVP του ΝΒΑ για το 2019 αποφάσισε να μας αποκαλύψει τη λεπτομέρεια με το ελληνικό στοιχείο που έκρυβε το σακάκι του την πιο κατάλληλη στιγμή. Τη στιγμή που τραβήχτηκε η επίσημη φωτογραφία για το NBA, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κρατώντας στο ένα του χέρι το βραβείο, τράβηξε με το άλλο το σακάκι του για να αποκαλύψει ότι στο εσωτερικό του είχε τον Παρθενώνα.

Η φωτογραφία ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό του NBA στο Instagram κι από τότε έχει αναδημοσιευτεί σε εκατοντάδες ΜΜΕ παγκοσμίως. Ο Γιώργος Παπαδόγαμβρος, ο οποίος σχεδίασε τα κοστούμια όλων των αδερφών Αντετοκούνμπο, τους ευχαρίστησε μέσα απ’ τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram για την τιμή να φορέσουν όλοι τις δημιουργίες του.

«Μπράβο Γιανναρα μου !!! Τιμάς την χώρα μας και με το παραπάνω …είσαι άξιος και το καλύτερο παιδί !!! Και ευχαριστώ όλα τα αδέλφια για την τιμή που μου κάνανε να φορέσουνε όλοι κοστούμια μου !!».

Ο Γιώργος Παπαδόγαμβρος μιλώντας στο mensarena.gr ανέφερε ότι το τύπωμα του Παρθενώνα ήταν μια επιλογή δική του: «Το κάνω συνήθως σε πελάτες που ζουν στο εξωτερικό για να διαφημίσουν την Ελλάδα μας. Και ο Γιάννης είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για τη χώρα μας και το εκμεταλλεύτηκε πολύ έξυπνα και άνοιξε το σακάκι μόνος του».

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης το Καλοκαίρι του 2018 είχε φορέσει ένα άλλο σακάκι του Έλληνα σχεδιαστή, στο οποίο ήταν ραμμένο στη φόδρα του, το γλυπτό της θεάς Αθηνάς. Ο σχεδιαστής χαρακτηριστικά αναφέρει ότι: «Το είχε φορέσει ξανά. Απλώς τότε δεν είχε γίνει τόσος μεγάλος ντόρος γιατί δεν ήταν τα βραβεία του NBA. Το είχε φορέσει στο γήπεδο, αλλά και πάλι στην Αμερική είχε γίνει αρκετός ντόρος».

Πώς ξεκίνησε αυτή η ιδέα; «Η ιδέα ξεκίνησε από εμένα γιατί έχω αρκετούς πελάτες στο εξωτερικό και πάντα ήθελα ένα ελληνικό στοιχείο να υπάρχει στα ρούχα μου και το σκέφτηκα έτσι για να διαφημίζουν στο εξωτερικό την Ελλάδα μας, όπως το έχω κάνει και στον Τζιμπρίλ Σισέ και σε πολλούς άλλους μεγάλους παίκτες».

Αναφορικά με την επιλογή του Γιάννη να φορέσει το συγκεκριμένο κοστούμι, τη συγκεκριμένη ημέρα, ο κ. Παπαδόγαμβρος ανέφερε ότι: «Του είχα φτιάξει κάποια κοστούμια πέρυσι το Καλοκαίρι και του έφτιαξα και τώρα τον Φεβρουάριο κι αποφασίσαμε να φορέσει το συγκεκριμένο κοστούμι μία εβδομάδα πριν», για να προσθέσει επίσης ότι το κοστούμι επιλέχτηκε τόσο για την φόδρα του όσο και για το εντυπωσιακό εξωτερικό του ύφασμα.

«Είχαμε μιλήσει δύο μέρες πριν, γιατί το κοστούμι αυτό εκτός απ’ τη φόδρα που έχει από μέσα που είναι πολύ όμορφη, είναι και το εξωτερικό πάρα πολύ δυνατό και πολύ όμορφο. Και αποφασίσαμε να το φορέσει αυτό και γενικά μας βγήκε πολύ εντάξει και πολύ όμορφα».

 © Atiba Jefferson/NBAE via Getty Images

Πώς ξεκίνησε η συνεργασία με τον Γιάννη; «Βασικά ξεκίνησε με τον Θανάση, τον αδερφό του, γιατί ο Θανάσης είναι και το μοντέλο μου για την καμπάνια της συλλογής μου Χειμώνα 2019/2020, όπως ήταν το μοντέλο μου και για το Καλοκαίρι του 2018. Τους είχα πελάτες και μόλις είδε ο Γιάννης τον αδερφό του με τα κοστούμια αυτά τα πιο εντυπωσιακά, του άρεσαν πάρα πολύ και έτσι μπήκαμε στη διαδικασία να φτιάξω κοστούμια και στον Γιάννη, εδώ και ενάμιση χρόνο».

Όσον αφορά τα κοστούμια που επέλεξαν τα υπόλοιπα αδέρφια Αντετοκούνμπο, ο σχεδιαστής μας είπε ότι όλα ήταν επιλογές δικές του.

 © Adam Pantozzi/NBAE via Getty Images

Πόσο δύσκολο είναι να ραφτεί ένα κοστούμι για τον «Greek Freak»; «Η δυσκολία σε ένα ψηλό σώμα δεν είναι το ύφασμα, είναι το κοστούμι να είναι σωστό επάνω του. Η δυσκολία είναι να μη δείχνει το κοστούμι σακί επάνω του».

Τέλος, ο Γιώργος Παπαδόγαμβρος δήλωσε ότι δεν περίμενε ο Γιάννης ότι θα ανοίξει το σακάκι και το άνοιξε πολύ έξυπνα τη στιγμή που χρειάστηκε, ενώ όταν του ζητήσαμε να μας περιγράψει τον Γιάννη έτσι όπως τον ξέρει εκείνος προσωπικά, μας απάντησε ότι: «Ο Γιάννης είναι ένα απ’ τα καλύτερα παιδιά, είναι αυτό που δείχνει, πολύ προσγειωμένος, πολύ ταπεινός και γι’ αυτό έχει φτάσει εκεί που έχει φτάσει».

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη και τη φωτογράφιση του Γιώργου Παπαδόγαμβρου για την έντυπη έκδοση του Men’s Arena.

0 replies on “Πώς προέκυψε η ιδέα με τον Παρθενώνα στο σακάκι του Γιάννη Αντετοκούνμπο;”