Η προπόνηση του Keanu Reeves για να υποδυθεί τον John Wick

προπόνηση του Keanu Reeves
© LIONSGATE/NIKO TEVERNISE

Ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες ταινιών δράσης επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με την τρίτη ταινία «John Wick: Chapter 3 – Parabellum» κι εάν αναρωτιέσαι πώς στα 54 του χρόνια καταφέρνει να φαίνεται σαν 30 χρονών, αυτή είναι η προπόνηση με την οποία ετοιμάστηκε για τον ρόλο του John Wick!

Ο Keanu Reeves κάνει τα δικά του stunts για τις ταινίες της σειράς «John Wick», ενώ για τις εξαιρετικά χορογραφημένες σκηνές δράσης των ταινιών, οι οποίες απαιτούν και την κατάλληλη εκπαίδευση, ο αγαπημένος ηθοποιός έχει αναπτύξει απίστευτες τεχνικές δεξιότητες.

Ωστόσο, για να κάνει αυτές τις μοναδικές εναλλαγές ανάμεσα στα όπλα και τις σκηνές μάχης, ο Reeves στα 54 του χρόνια θα έπρεπε να είναι σε κορυφαία φυσική κατάσταση, γι’ αυτό και ζήτησε τη βοήθεια του προπονητή, με έδρα το Λος Άντζελες, Patrick Murphy.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Patrick Murphy στο Men’s Health, σχετικά με την προπόνηση που ακολούθησε ο Keanu Reeves για να ενσαρκώσει τον John Wick, ανέφερε ότι το κλειδί της προπόνησης ήταν η ενδυνάμωση των μυών, χωρίς να τιμωρεί το σώμα. «Δεν σήκωνε τρελά βάρη – (Η προπόνηση) έκανε απλά το σώμα του να κινείται και να αποκτήσει μυϊκή αντοχή και σταθερότητα. Ήταν απλώς μια νοοτροπία», σημείωσε ο ίδιος για να συμπληρώσει ακόμη ότι: «Άφηνε το γυμναστήριο εξαντλημένος, αλλά νιώθοντας υπέροχα».

Για να κάνεις κι εσύ την κυκλική προπόνηση του Keanu Reeves, θα πρέπει να κάνεις 20 συνεχόμενες επαναλήψεις των ασκήσεων που θα δεις στο παρακάτω βίντεο, με όσο το δυνατόν λιγότερη ξεκούραση ανάμεσα στις ασκήσεις. Στο τέλος κάθε κύκλου, μπορείς να κάνεις ένα δίλεπτο διάλειμμα, ενώ θα πρέπει να κάνεις συνολικά 6 κύκλους.

Η κυκλική προπόνηση του Keanu Reeves για να ενσαρκώσει τον John Wick:

Σημειώνεται ότι το πολυαναμενόμενο «John Wick: Chapter 3 – Parabellum», αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 17 Μαΐου.

Tags from the story
,
0 replies on “Η προπόνηση του Keanu Reeves για να υποδυθεί τον John Wick”