Το νέο εντυπωσιακό εστιατόριο στην Opera στο Dubai

Sean Connolly/Dubai Opera

Χιλιάδες κόσμου επισκέπτονται κάθε χρόνο την Opera στο Dubai, ένα απ’ τα πιο επιβλητικά κτίρια στον κόσμο. Αυτό το αρχιτεκτονικό έργο περιτριγυρίζεται από ουρανοξύστες, μεταξύ των οποίων και του ψηλότερου στον κόσμο, Burj Khalifa. Ο αρχιτέκτονας Janus Rostock, εμπνεύστηκε γι’ αυτό το εντυπωσιακό κτίριο από τις παραδοσιακές βάρκες «dhow» των Αράβων, που κάποτε διέσχιζαν τον Αραβικό Κόλπο μεταφέροντας ψάρια, μπαχαρικά και μαργαριτάρια.

Σ’ αυτό λοιπόν το κτίριο, στεγάζεται το νέο εστιατόριο Sean Connolly, το οποίο είναι ένα σύγχρονο brasserie που δύσκολα θα αφήσει ασυγκίνητο όποιον το επισκεφτεί. Το μενού σερβίρει θαλασσινά, σαλάτες, πίτσες και μπριζόλες που μπορεί κανείς να απολαύσει στο κεντρικό εστιατόριο, ενώ στη βεράντα του εστιατορίου μπορεί να επιλέξει το cocktail Pearl Bar και να απολαύσει τη μοναδική θέα του Burj Khalifa.

Το design αντλεί έμπνευση από τα στοιχεία της θάλασσας, από το σχήμα των στρειδιών στην εξωτερική επιφάνεια του εστιατορίου, μέχρι τόνους χρωμάτων από τον ωκεανό, τα κοράλλια και τα μαργαριτάρια.

Ο Βρετανός Chef, Sean Connolly, μετράει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στην κουζίνα και τόσο το όνομα του όσο και οι τηλεοπτικές του εκπομπές είναι πλέον δημοφιλείς σε περισσότερες από 35 χώρες παγκοσμίως.

Το design και η αρχιτεκτονική του 20ου αιώνα στο εστιατόριο σε συνδυασμό με τις ωκεάνιες επιρροές από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία κάνουν το εστιατόριο του Sean Connolly, έναν must προορισμό στο Downtown Dubai.

Ο Jeremy Bull, ιδρυτής του Alexander & Co, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Η εμπειρία που αποκομίζεις απ’ το εστιατόριο είναι σαν να επιπλέεις στον βυθό της θάλασσας. Ασυνήθιστο και σουρεαλιστικό, με το φυσικό φως να διαχέεται στα έπιπλα και να αντανακλώνται απ’ τα τεράστια πλακάκια της οροφής».

 

info


www.dubaiopera.com
Mohammed Bin Rashid Boulevard
T. 971 4 362 7312

Σημείωση: Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες και πληροφορίες για το Sean Connolly στο Dubai Opera, την Marketing Communications Manager, Farrah Gray.

0 replies on “Το νέο εντυπωσιακό εστιατόριο στην Opera στο Dubai”