Το νέο κατάστημα της Apple στο Macau

Το νέο εντυπωσιακό κατάστημα της Apple που άνοιξε πρόσφατα στο Macau, συνδυάζει όσο κανένα άλλο την τεχνολογία, το design και την…ηρεμία. Σχεδιασμένο ως μια «όαση ηρεμίας» απ’ την Foster + Partners και τον αρχισχεδιαστή της Apple, Sir Jonathan Ive, διαθέτει κατασκευές από μπαμπού και μια τεράστια οροφή που επιτρέπει στο φυσικό φως να διαχέεται στον εσωτερικό χώρο.

Η τεχνολογία, η διασκέδαση και οι τέχνες συμπίπτουν σ’ έναν χώρο και κάνουν το Apple Cotai Central, ένα φιλόξενο κατάστημα, η γεωμετρία και ο σχεδιασμός του οποίου δύσκολα μπορεί να μην προσελκύσει τους περαστικούς στο Macau.

Ο Stefan Behling, ο διευθυντής του studio, Foster + Partners, χαρακτηριστικά ανέφερε ότι: «Θέλαμε να σχεδιάσουμε κάτι πολύ απλό – ένα όμορφο και κομψό κτίριο, που συμπληρώνει τους ήχους, τα αξιοθέατα και τα χρώματα του Macau, ενσωματώνοντας την αίσθηση της σαφήνειας και της ηρεμίας. Το design περιλαμβάνει δύο ξεχωριστούς χώρους, έναν εσωτερικό κι έναν εξωτερικό, εμπνευσμένους από μια αίσθηση αυθεντικής ομορφιάς και τη χρήση φυσικών υλικών».

Το concept του Apple Cotai Central είναι ένα «χάρτινο φανάρι» που λάμπει μυστηριωδώς και οι επισκέπτες που εισέρχονται σ’ αυτό καλούνται να βιώσουν μια μαγική εμπειρία.

Η εξωτερική πρόσοψη αποτελείται από πέντε στρώσεις από γυαλί και συνδυάζεται με ημιδιαφανείς πέτρινους τοίχους και χρωματισμένο γυαλί. Το εσωτερικό είναι ακριβώς αντίθετο απ’ το περιβάλλον που το περιτριγυρίζει, μ’ ένα δάσος μπαμπού παρμένο απ’ έξω να τοποθετείται κάτω απ’ την οροφή, η οποία έχει όπως όλο το κτίριο, το σχήμα ενός κύβου. Το δάπεδο είναι σχεδιασμένο από γυαλί και αντικατοπτρίζει μια οθόνη από μπαμπού, θολώνοντας έτσι τα όρια μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού. Δύο μεγάλες πέτρινες σκάλες οδηγούν στο δεύτερο όροφο, όπου εισέρχεται και πάλι το φυσικό φως απ’ την οροφή.

Τέλος, το Apple Cotai Central συνεχίζει το όραμα της Apple να μετατρέπει τα καταστήματά της σε πολιτιστικούς και πολιτικούς χώρους κι όχι απλά σε χώρους που προορίζονται αποκλειστικά για την αγορά προϊόντων.

www.fosterandpartners.com
Photography: © Nigel Young/Foster + Partners
Σημείωση: Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες και πληροφορίες για το Apple Cotai Central, την Communications PA και PR Assistant του Foster + Partners, Eline Maager.

Tags from the story
, ,
0 replies on “Το νέο κατάστημα της Apple στο Macau”