Από την Ιταλία του μεσοπολέμου μέχρι τον σημερινό 21Ο αιώνα, ο κατακόκκινος και γλυκόπικρος μύθος του Negroni ζει και βασιλεύει…
To Νegroni γεννήθηκε πριν από 105 χρόνια, το 1919, όταν ο κόμης CamilloNegroni ζήτησε από τον μπάρμαν του φημισμένου Caffè Giacosa της Φλωρεντίας να ενισχύσει με τζίν (αντί για σόδα) το «Americano», που συνήθιζε να πίνει και το οποίο περιλάμβανε ποτό bitter και βερμούτ. Η προσθήκη του τζιν γέννησε το Negroni, το cocktail, που έγινε μύθος.
Σήμερα, αρκετές δεκαετίες αργότερα, το Negroni παραμένει πιο δημοφιλές από ποτέ και μπορεί κανείς να το παραγγείλει σε οποιοδήποτε κοκτέιλ μπαρ σε όλο τον κόσμο. Ποιος, όμως, είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε μια γεύση από την εκλεπτυσμένη, μεσοπολεμική Ιταλία να «ταξιδέψει» στον 21ο αιώνα: Τι είναι αυτό που κάνει ένα Negroni τέλειο;
Με μια λέξη – η απλότητα. Το τέλειο Negroni βασίζεται κυρίως στην τριών ποτών σε απλά και ίσα μέρη. Εμείς προτείνουμε Np. 3 Gin, Martini RiservaSpeciale Bitter και Martini Riserva Speciale Rubino Vermouth γιατί όπως και να τοκάνουμε το premium είναι πάντα πιο «γλυκόπικρο». Σαν το κόκκινο κοκτέιλ που ξεκίνησε από την Ιταλία για να κατακτήσει τον κόσμο.
Ξεκινήστε γεμίζοντας ένα ανοξείδωτο σέικερ με μεγάλα παγάκια και ιδανικά τοποθετώντας σε χαμηλά ποτήρια από ένα ακόμη μεγαλύτερο, κομμάτι πάγου. Στη συνέχεια, προσθέστε τα ποτά σας – μια μεζούρα από το καθένα.
«Εν αρχή ην τo gin». Για να ισορροπήσετε την έντονη γεύση του MartiniRiserva Speciale Bitter, θα συνιστούσαμε ένα τζιν δυνατό τόσο σε περιεκτικότητα σε αλκοόλ όσο και σε γεύση. Το βραβευμένο No.3 Gin αποτελεί μια πολύ καλή σχετική επιλογή, χάρη στην απολαυστική ισορροπία τουάρκευθου, των εσπεριδοειδών και των μπαχαρικών.
Το βερμούτ είναι αυτό που θα πρέπει να ακολουθήσει το τζιν στο σέικερ. Κάντε την έξυπνη επιλογή. Θέλετε ένα γλυκό, κόκκινο βερμούτ – και κατά προτίμηση κάτι πικάντικο. Εάν μπορείτε να βάλετε νότες από φλούδα πορτοκαλιού, πικρά αποξηραμένα φρούτα και γαρίφαλο στο κοκτέιλ σε αυτό το στάδιο, θα μπορέσετε να προσθέσετε «βάθος» στη γεύση που θα προκύψει όταν θα γαρνίρεται το ποτό σας αργότερα.
Τέλος, προσθέστε το Martini Riserva Speciale Bitter. Ανακατέψτε για 20 δευτερόλεπτα με ένα μακρύ κουτάλι και σουρώστε το στο χαμηλό ποτήρι πάνω από το μεγάλο κομμάτι πάγου που έχετε τοποθετήσει.
Για να γαρνίρετε, θα προτείναμε την ανατρεπτική εκδοχή του «φλεγόμενουπορτοκαλιού» twist. Κόψτε με ένα κοφτερό μαχαίρι ένα χοντρό κομμάτιφλούδας πορτοκαλιού και ανάψτε ένα σπίρτο. Κρατήστε τη φλούδα του πορτοκαλιού προς τα κάτω περίπου δύο ίντσες περίπου πάνω από τη φλόγα για μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια λυγίστε τη στη μέση. Τρίψτε την μετά γύρω από το χείλος του ποτηριού και ρίξτε τη στο ποτήρι.
Ανακατέψτε για λίγο και μετά πιείτε την πρώτη γουλιά από το πιο σαγηνευτικά άλικο και ακαταμάχητα πικρό κοκτέιλ που έχετε φτιάξει ποτέ.