Πώς να μη θολώνουν τα γυαλιά όταν φοράς τη μάσκα

θολώνουν τα γυαλιά
© Getty Images

Η μάσκα ήρθε στη ζωή μας για να μείνει κι όσο οι ειδικοί μας συνιστούν να τη φοράμε, εμείς δεν έχουμε λόγο να μην τους ακούμε. Ωστόσο, όσοι φοράμε μάσκα με γυαλιά οράσεως ή ηλίου συχνά γκρινιάζουμε καθώς οι φακοί των γυαλιών θολώνουν. Πώς να το αποφύγεις; Ακολουθούν μερικές εύκολες συμβουλές για το πώς να φοράς τη μάσκα χωρίς να θολώνουν τα γυαλιά σου.

Καθάρισε τα γυαλιά με νερό και σαπούνι

Το πρώτο τρικ για να μη θολώνουν τα γυαλιά σου είναι να τα πλένεις με νερό και υγρό πιάτων ή σαπούνι. Μπορείς να καθαρίζεις τα γυαλιά σου πριν βγεις απ’ το σπίτι με χλιαρό νερό και λίγο υγρό πιάτων ή σαπούνι. Στη συνέχεια, θα πρέπει να τα σκουπίζεις με ένα στεγνό πανί μικροϊνών. Αυτός ο τρόπος αποτρέπει τη συσσώρευση υγρασίας. Αντίθετα, μπορείς να επιλέξεις και τα ειδικά μαντηλάκια καθαρισμού γυαλιών που μπορείς εύκολα να έχεις πάντα μαζί σου.

Τοποθέτησε τα γυαλιά χαμηλότερα στη μύτη

Σίγουρα δεν είναι ο πιο cool τρόπος να φοράς τα γυαλιά σου, αλλά είναι σίγουρα ο πιο σωστός. Τοποθέτησε σωστά τη μάσκα λίγο πιο κοντά στα μάτια και φόρεσε τα γυαλιά λίγο πιο κάτω από αυτή και έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ξανά θολωμένα. Επίσης, καλό θα ήταν να μην αλλάζεις συνέχεια θέση στα γυαλιά σου και να το αποφεύγεις όσο μπορείς περισσότερο.

Διάλεξε τη σωστή μάσκα

Οι καλύτερες μάσκες για όσους φορούν γυαλιά είναι αυτές με το συρματάκι στο πάνω μέρος. Κι αυτό γιατί εφαρμόζουν σωστά γύρω από τη μύτη και έτσι αποτρέπουν η αναπνοή να διαφύγει απ’ τα κενά που δημιουργούνται σε ορισμένες μάσκες και τελικά θολώνουν τα γυαλιά. Τέλος, για όσους χρησιμοποιούν μάσκες προστασίας υφασμάτινες, καλό θα ήταν να προτιμήσουν αυτές που εφαρμόζουν κοντά στη μύτη και δεν δημιουργούν κενά.

Tags from the story
0 replies on “Πώς να μη θολώνουν τα γυαλιά όταν φοράς τη μάσκα”