Sexy Fish / London: Όταν η αισθητική του χώρου ξεπερνάει τη γευστική απόλαυση

Sexy Fish

Sexy Fish / London: Το φαγητό; Είναι εντελώς λησμονήσιμο όταν η αισθητική του χώρου ξεπερνάει τη γευστική απόλαυση!

Ναι, ακριβώς όπως το λέει ο τίτλος. Μπαίνοντας στο χώρο του Sexy Fish για πρώτη φορά ξεχνάς αμέσως το λόγο για τον οποίο έχεις βρεθεί εκεί. Το ασυνήθιστο περιβάλλον του – τόσο ασυνήθιστο όσο και το όνομά του- βομβαρδίζει το μάτι με εντυπωσιακές εικόνες και έντονα χρώματα με αποτέλεσμα οι πληροφορίες που έχει να επεξεργαστεί ο εγκέφαλος να είναι αντικειμενικά πολλές: Νερά που κατρακυλούν από τα παράθυρα, ηφαιστειακή λάβα και όνυχας, μπρονζέ γοργόνες, φωταγωγημένα ψάρια που κρέμονται από τα ταβάνια κι ένας κατάμαυρος κροκόδειλος από γυαλιστερή σιλικόνη που αιωρείται πάνω από τα κεφάλια των συνδαιτυμόνων. Η ομάδα σχεδιαστών του Martin Brudnizki Design Studio και τα ιδιαίτερα γούστα των Frank Gehry, Damien Hirst και Michael Roberts ευθύνονται για όσα γράφτηκαν παραπάνω.

Αφήνοντας τα έντονα στοιχεία στην άκρη, ο χώρος αποπνέει κατά τα άλλα έναν αέρα μεσαιωνικής φινέτσας και γοητείας που δε φαίνεται με την πρώτη ματιά. Πατώματα από ένα είδος σμαραγδί μαρμάρου με διάστικτα στοιχεία, τοίχοι και κολόνες από ξύλο βελανιδιάς, αντικέ καθρέφτες, μπορντό δερμάτινα καθίσματα, όλα λουσμένα στο φως που αναδύουν οι καλογυαλισμένες λάμπες από νικέλιο και χαλκό.

Sexy Fish

Το μενού είναι εξ ολοκλήρου βασισμένο στο ψάρι και τα θαλασσινά με έμφαση στην ιαπωνική κουζίνα. Όποιος θέλει, έχει τη δυνατότητα να δει το πιάτο του να φτιάχνεται μπροστά στα μάτια του, αρκεί να καθίσει στο μπαρ που βλέπει απευθείας στην ανοιχτή κουζίνα. Η Ασία κυριαρχεί και στα ποτά με τη μεγαλύτερη συλλογή ιαπωνικών ουίσκι και τρίτη στον κόσμο, την οποία επιμελείται ο μπάρμαν Jerome Allaguillemente. Άλλοι εννιά bartenders βρίσκονται πίσω από τη γυαλιστερή πέτρινη μπάρα στο χρώμα του κερασιού με προέλευση τα ηφαίστεια της γαλικής Ωβέρνης και δημιουργούν κλασικά αλλά και πρωτότυπα κοκτέιλ που οι ίδιοι έχουν εμπνευστεί, χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές τεχνικές. Όλα αυτά, υπό από τις μουσικές επιλογές του resident dj Jez Pereira μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Sexy Fish

Υπάρχει, όμως και συνέχεια που δεν είναι άλλη από το The Coral Reef Room και έχει γίνει talk of the town από την πρώτη στιγμή που άνοιξε. Πρόκειται για ένα πριβέ εστιατόριο λίγο πιο κάτω από το βασικό χώρο του Sexy Fish που μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 48 άτομα, είναι ανοιχτό καθημερινά, διαθέτει δικό του μπαρ και η διακόσμησή του είναι εμπνευσμένη από το βυθό της θάλασσας. Εδώ βρίσκονται και τα δύο μεγαλύτερα ενυδρεία με αληθινά κοράλια στον κόσμο μήκους έξι και τεσσεράμισι μέτρων αντίστοιχα που φιλοξενούν από μια τεράστια συλλογή πολύχρωμων εξωτικών ψαριών που ελέγχονται τακτικά και συντηρούνται σχολαστικά. Οι σχεδιαστές του χώρου συνδύασαν μια σειρά πολυτελών υλικών και χρωμάτων και κατάφεραν να αποτυπώσουν την αίσθηση του βυθού τόσο πιστά που δίνουν την ψευδαίσθηση στον επισκέπτη ότι βρίσκεται σε πραγματικό υποβρύχιο! Συμπέρασμα: ένα εστιατόριο αλλιώτικο από τα άλλα που όποιος βρεθεί στο Λονδίνο αξίζει να το επισκεφτεί έστω και μια φορά -μεταξύ μας, ίσως και να φτάνει…

Πιάτα με στιλ και φαντασία

Sexy Fish  Sexy Fish  Sexy Fish   Sexy Fish

INFO


Berkeley Square House,
Berkeley Square,
London W1J 6BR
+20 3764 2000

Tags from the story
,
0 replies on “Sexy Fish / London: Όταν η αισθητική του χώρου ξεπερνάει τη γευστική απόλαυση”