INTERIOR DESIGN: Υψηλό επίπεδο


INTERIOR DESIGN

INTERIOR DESIGN: Υψηλό επίπεδο

Η μονοκατοικία βρίσκεται σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Βούλας, στην περιοχή του Πανοράματος, σκαρφαλωμένη στο βουνό, σε ένα οικόπεδο με εξαιρετικά απότομη κλίση. Η πρόσβαση από το δρόμο γίνεται από το ψηλότερο σημείο του οικοπέδου, το οποίο παρέχει απεριόριστη θέα. Το επικλινές του οικοπέδου και η θέα υπήρξαν τα καθοριστικά στοιχεία που επέβαλαν τις βασικές επιλογές της σύνθεσης. Λόγω της πολύ μεγάλης κλίσης, η κατοικία δεν είναι ουσιαστικά ορατή από το δρόμο.

INTERIOR DESIGN

Η πρόσβαση γίνεται στο τρίτο και υψηλότερο επίπεδο της κατοικίας, από το οποίο ο χρήστης κατεβαίνει στο μέσο επίπεδο, όπου αναπτύσσονται όλοι οι χώροι ενδιαίτησης. Η γραμμική οργάνωση της κάτοψης, με τους χώρους να αναπτύσσονται εν σειρά, κάθετα προς την κλίση του γηπέδου, εξασφάλισε σε όλους απρόσκοπτη θέα. Στο ανώτερο επίπεδο και εν εσοχή βρίσκονται, πέρα από το χώρο πρόσβασης, τα κύρια υπνοδωμάτια της κατοικίας, με εκτόνωση σε βατά δώματα. Στο μέσο επίπεδο τοποθετούνται τα καθιστικά, η τραπεζαρία, το καθημερινό και η κουζίνα, διατεταγμένα σε παράταξη και έχοντας ως εκτόνωση τόσο ένα γραμμικό εξώστη – belvedere, όσο και έναν υπαίθριο χώρο σε επαφή με τη γη, όπου βρίσκεται και το υγρό στοιχείο. Στο κατώτερο επίπεδο, που όμως και αυτό έχει απεριόριστη θέα, βρίσκονται το play room και οι ξενώνες της κατοικίας. Ο χώρος εδώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ανεξάρτητο διαμέρισμα.

INTERIOR DESIGN

Η εξωτερική μορφή του κτιρίου εκφράζει τη γραμμικότητα της λειτουργικής του οργάνωσης και τη στροφή όλων των χώρων προς τη θέα. Έτσι, η μορφή χαρακτηρίζεται από μια πτύχωση, με επιμήκη οριζόντια στοιχεία, που ξεκινά από την εν προβόλω πισίνα στο επίπεδο του καθιστικού και ξετυλίγεται έως τη στάθμη της οροφής των υπνοδωματίων. Η έντονη ογκοπλασία επιτρέπει, λόγω των υποχωρήσεων και παρόλο το μεγάλο όγκο του σπιτιού, την αρμονική ένταξή του στο επικλινές τοπίο.

INTERIOR DESIGN

Τα υλικά που επελέγησαν εντείνουν την ευγένεια της μορφής. Χτυπητό ανεπίχριστο σκυρόδεμα για τους αναλημματικούς τοίχους λειτουργεί ως βάση και λευκό επίχρισμα καλύπτει τα κύρια στοιχεία. Στο εσωτερικό κυριαρχεί το ξύλο για τα πατώματα και το λευκό επίχρισμα για τις τοιχοποιίες.

INTERIOR DESIGN

Αρχιτεκτονική μελέτη: ISV ARCHITECTS

Tags from the story

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *