Οι τελευταίοι από τους gentlemen! Last but not Least!

Σε μια κοινωνία που αλλάζει ραγδαία και τίποτα δεν μένει όρθιο, υπάρχουν ακόμα κάποιες σταθερές που μας υπενθυμίζουν σημαντικές αξίες. Το να είσαι ένας αληθινός Gentleman, είναι μία από αυτές! Είναι ο άνδρας που μαγνητίζει με την συμπεριφορά του. Γιατί πέρα από ένα εντυπωσιακό look, αυτό που κρατάει τη διαχρονικότητα και την απαράμιλλη γοητεία ενός άνδρα είναι αναμφισβήτητα οι καλοί τρόποι του. Too good, to be true, θα έλεγε κανείς στις μέρες μας. Κι όμως υπάρχει, ακόμα κι αν φαντάζει… κινηματογραφικό. Οι πρώτοι άλλωστε gentlemen που άφησαν το στίγμα τους και ενσωμάτωσαν όλες τις έννοιες της λέξης ήταν οι… κινηματογραφικοί gentlemen που τρέλαναν τόσο τις γυναίκες όσο και τις εισπράξεις στις αίθουσες. Από τον Orson Welles, τον Cary Grant, τον Sir Roger Moore, τον Sir Michael Caine, τον Dennis Prize μέχρι τον… σύγχρονο εκπρόσωπο του είδους, George Clooney, έχουν σημαδεύσει ολόκληρες γενιές είτε με τη στάση τους ή τη φιλανθρωπική τους δράση, αποδεικνύοντας ότι δεν φοβούνται να δείξουν την ευαίσθητη πλευρά τους. Τουναντίον, έχουν τα guts να την προβάλλουν.

Αλλά ας δούμε πώς καθορίζεται ένας αυθεντικός gentleman… στην πράξη!

Η εχεμύθεια είναι το μυστικό του όπλο

Ένας κύριος με όλη τη σημασία της λέξης δεν μεταφέρει πληροφορίες, δεν διαδίδει φήμες, δεν κουτσομπολεύει και προστατεύει όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, κρατώντας ισορροπίες. Γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά ξέρει να κρατάει μυστικά. Κι αυτό είναι ένα από τα ‘μυστικά’ όπλα της γοητείας του.

Δεν του αρέσει να του χαρίζεται τίποτα

Ο δρόμος για τη δόξα είναι μακρύς κι αυτό είναι που τον γοητεύει. Δεν του αρέσουν οι εύκολες λύσεις, ούτε οι δρόμοι στρωμένοι με ροδοπέταλα. Άλλωστε, όλα έχουν ένα τίμημα. Γι’ αυτό προτιμάει να πληρώνει το δικό του. Δουλεύει σκληρά για να απολαύσει όλα όσα του ανήκουν. Ακόμα κι όταν κατακτήσει τους στόχους του δεν επαναπαύεται στις δάφνες του. Θέτει καινούριους και πρωτοπορεί. Γιατί τίποτα δεν είναι πιο γοητευτικό από έναν άνδρα που φτάνει στην κορυφή με την αξία του!

Δεν αργεί ποτέ στα ραντεβού του

Αν και πολυάσχολος, φροντίζει πάντα να ενημερώνει εγκαίρως για την ώρα άφιξής του, πολύ νωρίτερα. Είναι συνεπής στα ραντεβού του, επιβεβαιώνοντας ότι η συνέπεια είναι θέμα σεβασμού ως προς τους άλλους. Οι βεντετισμοί και οι αργοπορίες δεν χωράνε στην ατζέντα του.

Ξεχωρίζει τη διαφορά μεταξύ αλαζονείας και αυτοπεποίθησης

Πρόσφατα ζήσαμε για άλλη μια φορά τον αλαζονικό χαρακτήρα του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος αρνούμενος να αποδεχθεί την ήττα του, ξεσήκωσε τους οπαδούς του, προκαλώντας πρωτοφανείς βανδαλισμούς στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον. Ένα γεγονός που δεν έχει προηγούμενο στην πολιτική ιστορία της χώρας. Μια υπέρτατη ένδειξη αλαζονείας που μεταφράζεται σε μια τεράστια κρυμμένη ανασφάλεια και χαμηλή αυτοεκτίμηση. Στοιχεία που δεν εκπροσωπούν ούτε στο ελάχιστο ένα γνήσιο αρσενικό. Έναν άνδρα που ξέρει να πατάει γερά στα πόδια του, χωρίς να έχει την ανάγκη να πατήσει επί πτωμάτων για να φανεί. Φαίνεται με τις πράξεις του και την ικανότητά του να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.

Ένας gentleman είναι open minded

Έχει γνώσεις αλλά πάντα είναι ανοιχτός σε καινούριες. Γνωρίζει άλλωστε ότι κάθε νέα άποψη ή διαφορετική ιδέα μπορεί να διευρύνει τους ορίζοντές του. Οι προκλήσεις άλλωστε είναι ζητούμενο.

Γεννημένος Ιππότης

Μπορεί να έψαχναν έναν… ιππότη για τη Βασούλα, όπως ήταν ο τίτλος της ταινίας με την Καρέζη, αλλά κάθε γυναίκα χρειάζεται τον ιππότη της. Και κάθε αυθεντικός άνδρας το αποδεικνύει καθημερινά! Με τους τρόπους του, την ενσυναίσθηση και την ικανότητα να συγχωρεί.

Δεν φέρνει ποτέ σε δύσκολη θέση μια γυναίκα

Ένας gentleman δεν έχει ανάγκη από επιβεβαίωση. Γι’ αυτό φροντίζει πάντα να κάνει μια γυναίκα να νιώθει μοναδική. Ακόμα κι αν η αγαπημένη του έχει πάρει μερικά κιλά. Βρίσκει πάντα κάτι όμορφο να της πει, όχι για να της χρυσώσει το χάπι, αλλά επειδή είναι η επιλογή του και γνωρίζει καλά τους λόγους που είναι δίπλα της. Είναι πάντα διατεθειμένος να της ανοίξει την πόρτα, όχι για τους τύπους, αλλά γιατί το θεωρεί αυτονόητο.

Ο λόγος του μετράει

Το να μασάς τα λόγια σου είναι δείγμα δειλίας. Ένα αρσενικό δεν φοβάται ποτέ να πει αυτό που σκέφτεται, όποιο κι αν είναι το τίμημα, χωρίς υπονοούμενα και περιστροφές. Μπορεί να μην αρέσει σε όλους, αλλά η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη τακτική. Και όσοι αντέχουν, έχουν την εκτίμησή του για πάντα. Ο λόγος του είναι συμβόλαιο και αυτό μπορεί να στο… υπογράψει!

Δεν κάνει πάντα την πρώτη κίνηση

Σε αντίθεση με τα στερεότυπα που θέλουν τον άνδρα να κάνει πάντα το πρώτο βήμα, είναι ανοιχτός κι όταν συμβαίνει το αντίθετο. Διατηρώντας τις βασικές αξίες του αναλλοίωτες. Γιατί στην τελική, αυτό που μετράει, είναι να χαίρεσαι τον έρωτα με όποιον τρόπο κι αν σε βρει!

Δεν βγάζει εύκολα συμπεράσματα

Ένα βιβλίο δεν κρίνεται από το εξώφυλλο. Ένας gentleman το γνωρίζει καλά αυτό, γι’ αυτό δεν βγάζει εύκολα συμπεράσματα για πρόσωπα και καταστάσεις πριν… διαβάσει όλα τα κεφάλαια.

Είναι πάντα καλοντυμένος

Για έναν gentleman κάθε περίσταση είναι σημαντική. Γι’ αυτό και είναι πάντα καλοντυμένος. Η αισθητική είναι μία από τις βασικές του αξίες. Απολαμβάνει κάθε έκφανσή της κάθε στιγμή της ημέρας!

Ξέρει τη συνταγή της επιτυχίας

Ο έρωτας ξεκινάει από το στομάχι. Κι ο ίδιος ξέρει καλά τη συνταγή της επιτυχίας και στην κουζίνα. Πειραματίζεται, δοκιμάζει και αφήνει τη φαντασία του να οδηγήσει το τελικό αποτέλεσμα. Γιατί την πιο ωραία γεύση την έχει η ίδια η ζωή! Και την χαίρεται, προσθέτοντας αλατοπίπερο στις σωστές δόσεις!

Πληρώνει πάντα τους λογαριασμούς του

Δεν χρωστάει σε κανέναν γιατί φροντίζει πάντα να πληρώνει τους λογαριασμούς του. Κυριολεκτικά! Είτε πρόκειται για επαγγελματικό ραντεβού, δείπνο με φίλους και φυσικά, τη γυναίκα που συνοδεύει. Κάνει πάντα την πρώτη κίνηση όπως επιβάλλουν οι άγραφοι νόμοι ενός γνήσιου gentleman!

Κι αν τα σημεία των καιρών καπηλεύονται τον ρομαντισμό και η εποχή του ιπποτισμού φαντάζει μυθιστορηματική, δεν έχετε παρά να την αναβιώσετε, πηγαίνοντας κόντρα στους τωρινούς καιρούς, αποδεικνύοντας ότι οι ιππότες βρίσκουν τη θέση τους σε κάθε εποχή!

0 replies on “Οι τελευταίοι από τους gentlemen! Last but not Least!”