Οι 3 πιο αποδοτικές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι

ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι
© Pexels/Li Sun

Τα γυμναστήρια μπορεί να έκλεισαν, αλλά τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να γυμναστείς και απ’ την άνεση του σπιτιού σου. Μπορείς να παρακολουθήσεις κάποιο βίντεο στο YouTube, μπορείς να κατεβάσεις κάποια εφαρμογή στο κινητό σου ή μπορείς να κάνεις απλές και «κλασικές» ασκήσεις που εγγυώνται σίγουρα αποτελέσματα. Αυτές είναι οι 3 πιο αποδοτικές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι οποιαδήποτε ώρα της ημέρας:

Σανίδα

Η σανίδα είναι η καλύτερη άσκηση για να γυμνάσεις ταυτόχρονα πολλές μυϊκές ομάδες. Για να την κάνεις αρκούν μόνο 5 λεπτά απ’ τον χρόνο σου και μπορείς να την κάνεις σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού. Ξάπλωσε μπρούμυτα σε ένα στρώμα και στηρίξου στους αγκώνες σου. Τέντωσε τα πόδια σου πάνω. Κράτησε το σώμα σου σε μια ευθεία, απ’ το κεφάλι μέχρι τα πέλματα. Για να έχει αποτέλεσμα η άσκηση, σφίξε τους κοιλιακούς τραβώντας τον αφαλό προς τη σπονδυλική στήλη και μην αφήσεις τους ώμους να φτάσουν στα αυτιά.

Push-ups

Δεν χρειάζονται συστάσεις και φυσικά δεν γινόταν να μην τις συμπεριλάβουμε στις ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι. Τα κάνουμε απ’ το δημοτικό και ξέρουμε ότι πρέπει να αποτελούν μέρος κάθε προπόνησης. Με τα push-ups γυμνάζουμε κυρίως τους τρικεφάλους, τους μύες του θώρακα, της πλάτης και των ώμων, αλλά ακόμη και τους γλουτούς. Για να τα κάνουμε σωστά, οι αγκώνες θα πρέπει να είναι πάντα κοντά στο σώμα και δεν θα πρέπει να λυγίζουμε τους ώμους.

Burpees

Τα burpees είναι επίσης μια ολοκληρωμένη άσκηση, καθώς γυμνάζουν ταυτόχρονα πολλές μυϊκές ομάδες, όπως το στήθος, την πλάτη κτλ., ενώ είναι και μια απ’ τις ασκήσεις που καίνε τις περισσότερες θερμίδες. Για να κάνεις burpees στάσου όρθιος με τα πόδια ενωμένα. Στη συνέχεια, σκύψε και άφησε τις παλάμες σου στο πάτωμα μπροστά σου. Σπρώξε τα πόδια σου πίσω σε σανίδα. Φέρε με άλμα τα πόδια προς τα χέρια σου. Σήκω όρθιος και πήδα όσο πιο ψηλά μπορείς και χτύπησε παλαμάκια πάνω απ’ το κεφάλι σου. Επανέλαβε με γρήγορους ρυθμούς για 1 λεπτό.

Tags from the story
0 replies on “Οι 3 πιο αποδοτικές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι”