10 πράγματα που μπορούμε να κάνουμε τώρα που είναι όλα κλειστά

Photo: moneycrashers.com

Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες και δύσκολες. Ο κορονοϊός έκανε την εμφάνισή του στη ζωή και την καθημερινότητά μας. Για πρώτη φορά η χώρα μπαίνει κάτω από τόσο αυστηρούς περιορισμούς. Εμπορικά μαγαζιά, κέντρα εστίασης, κινηματογράφοι, θέατρα και αθλητικά κέντρα κλείνουν, συναυλίες και εκδηλώσεις ακυρώνονται, εταιρίες βάζουν η μια μετά από την άλλη λουκέτο με τους εργαζόμενους να δουλεύουν πια από το σπίτι. Σοκαριστικό από τη μία πλευρά, αλλά μπορούμε να το δούμε και αλλιώς.

Αρχικά λοιπόν για σένα, είναι μια καλή ευκαιρία να αρχίσεις να προσέχεις λίγο περισσότερο την προσωπική σου υγιεινή. Το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών και η καθαριότητα γενικά είναι κάτι έτσι κι αλλιώς αυτονόητο. Όμως, όχι για όλους. Οι ιώσεις είναι η τρίτη αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως όσο απίστευτο κι αν ακούγεται αυτό. Ο κορονοϊός ήρθε και θα φύγει, αλλά μετά από αυτόν τίποτα δε θα είναι το ίδιο. Λίγη προσοχή παραπάνω λοιπόν, και εν τω μεταξύ κάποιες ιδέες για το τι μπορείς να κάνεις όσο κρατήσει όλο αυτό για να μη μείνεις στην αδράνεια.

Γυμναστική στο σπίτι

Αν γυμνάζεσαι καθημερινά σε κάποιο γυμναστήριο ή αθλητικό κέντρο, όλο αυτό σίγουρα θα σου κοστίσει. Ευκαιρία λοιπόν, για γυμναστική στο σπίτι. Εξοπλίσου με τα βασικά όργανα γυμναστικής (βαράκια, μπάλα πιλάτες, λάστιχα) και ξεκίνα κατ’ οίκον προπόνηση. Στο διαδίκτυο υπάρχουν αμέτρητα βιντεάκια με ολοκληρωμένα προγράμματα για το σπίτι. Επίσης, είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσεις γιόγκα.

Περπάτημα στο βουνό ή τη θάλασσα

Μιας και βοηθάει και ο καιρός, είναι μια καλή ευκαιρία να πάρεις τα βουνά και όχι μόνο. Όχι κάτι τρομερό, απλά μια βόλτα σε κάποιο κοντινό βουνό στην περιοχή σου ή στην παραλία. Το περπάτημα κάτω από το φως του ήλιου θα σου φτιάξει σίγουρα την πεσμένη διάθεση.

Φτιάξε τη διατροφή σου

Αν μέχρι σήμερα όλο έλεγες ότι θα ξεκινήσεις διατροφή κι όλο το άφηνες από Δευτέρα σε Δευτέρα, είναι μια καλή ευκαιρία να οργανωθείς τώρα που είσαι πιο ήρεμος και να βάλεις επιτέλους τη διατροφή σου σε τάξη. Έτσι, όταν όλο αυτό περάσει εσύ θα είσαι έτοιμος για το καλοκαίρι που έρχεται!

Ρίξ’ το στη μαγειρική

Αν εργάζεσαι από το σπίτι ή αν απλά δεν εργάζεσαι αυτό το διάστημα, εκτός από το να φροντίσεις τη διατροφή σου, δοκίμασε να μάθεις να μαγειρεύεις 1-2 συνταγές παραπάνω. Έτσι, και την ώρα σου θα περάσεις ευχάριστα και θα νιώσεις τη χαρά της δημιουργίας.

Unsplash/Jason Briscoe

Δες ταινίες

Φτιάξε μια λίστα με όλες τις ταινίες που δεν έχεις προλάβει να δεις και όλο λες ότι θα το κάνεις και ξεκίνα τις προβολές.

Διάβασε βιβλία

Αν έχεις μια στοίβα βιβλία που περιμένουν να διαβαστούν, ξεκίνα τώρα. Φτιάξε το μπαλκόνι σου εν όψει άνοιξης και ξεκίνα την ανάγνωση.

Βρες sites στο ίντερνετ που δε σε πανικοβάλλουν

Δεν υπάρχει λόγος ούτε να ακούς ειδήσεις συνεχώς ούτε να διαβάζεις παντού ότι ήρθε το τέλος του κόσμου. Μπες σε ιστοσελίδες άσχετες με τον κορονοϊό και πέρασε ευχάριστα την ώρα σου.

Οργάνωσε την ντουλάπα σου

Πόσο καιρό λες να κάνεις εκείνο το ξεκαθάρισμα και τελικά δεν το κάνεις ποτέ; Αφιέρωσε μία ολόκληρη μέρα, πέταξε ό,τι δε χρειάζεσαι, βάλε σε σακούλες ό,τι μπορείς να δώσεις, κράτα αυτά που χρειάζεσαι και θέλεις πραγματικά και άσε χώρο για τα καινούργια.

Unsplash/chuttersnap

Καθάρισε το σπίτι σου

Τώρα που είσαι σπίτι ευκαιρία και για γενική καθαριότητα. Απολύμανε τους χώρους που ζεις, σφουγγάρισε και σκούπισε καλά, αέρισε για αρκετή ώρα τα δωμάτια. Θα νιώσεις πολύ καλύτερα ψυχολογικά μέσα σε ένα πεντακάθαρο περιβάλλον.

Αφιέρωσε χρόνο στην οικογένεια και τα παιδιά σου και επικοινώνησε με όσους έχεις να μιλήσεις καιρό

Αν τρέχεις όλη μέρα και δεν προλαβαίνεις να δεις ούτε τα παιδιά σου, τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να τους αφιερώσεις το χρόνο που δεν περνούσατε μαζί ως τώρα. Παίξε μαζί τους, πήγαινέ τα βόλτα στην εξοχή, ασχοληθείτε με όμορφες δραστηριότητες στο σπίτι ή εκτός, αλλά μακριά από τον πολύ κόσμο. Επίσης, αν έχεις να επικοινωνήσεις πολύ καιρό με άλλα αγαπημένα σου πρόσωπα, τηλεφώνησέ τους. Καλό είναι για την ασφάλειά σας να μην τα πείτε από κοντά.

Tags from the story
0 replies on “10 πράγματα που μπορούμε να κάνουμε τώρα που είναι όλα κλειστά”