Έτσι θα καθαρίσεις σωστά το κινητό σου

καθαρίσεις σωστά το κινητό
© Unsplash/sloth x bear

Τις τελευταίες μέρες έχουμε αναζητήσει διάφορα πράγματα στην Google είτε αυτό είναι εναπομείναντα αντισηπτικά είτε είναι άρθρα με οδηγίες που θα μας φανούν χρήσιμες στη μάχη κατά του κορονοϊού. Κάπου ανάμεσα σ’ αυτές τις αναζητήσεις αρκετοί έψαξαν και πώς μπορείς να καθαρίσεις σωστά το κινητό σου.

Σύμφωνα με ειδικούς είναι σχεδόν απίθανο να κολλήσεις κορονοϊό απ’ τις τεχνολογικές συσκευές, τις οποίες δεν μοιράζεσαι με άλλους. Παρόλα αυτά, το ν’ απολυμαίνεις αυτές τις συσκευές δεν είναι καθόλου κακή ιδέα. Εξάλλου, όλοι γνωρίζουμε ότι τα κινητά μας είναι εστία μικροβίων, καθώς είναι σχεδόν όλη την ώρα στα χέρια μας.

Σε δηλώσεις του ο Δρ. Jack Caravanos, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ανέφερε ότι: «Η πιθανότητα μετάδοσης (του κορονοϊού) από κάποιον άλλον στην προσωπική σας συσκευή, είναι χαμηλή», με τον ίδιο να προσθέτει ότι είναι απίθανο κάποιος από εμάς να κολλήσει κορονοϊό από προσωπικά αντικείμενα όπως είναι τα κινητά μας, τα laptop ή τα κλειδιά μας.

«Οι άλλοι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν το κινητό σου. Το να πιάνεις το κινητό σου σε βάζει σε κίνδυνο, μόνο εάν έχεις ήδη μολυνθεί ή έχεις αγγίξει κάτι άλλο που έχει μολυνθεί και έτσι το μεταφέρεις», αναφέρει ο Caravanos, σημειώνοντας ότι οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι πολύ λίγες. Αντίθετα, σύμφωνα με τον ίδιο, τα αντικείμενα που συνιστούν προσοχή είναι αυτά που μοιραζόμαστε, όπως είναι τα πόμολα πόρτας, οι δίσκοι στα αεροδρόμια ή τα τηλεχειριστήρια που μοιράζεται ολόκληρη η οικογένεια.

Παρόλα αυτά, επειδή ο νέος κορονοϊός επιβιώνει στις επιφάνειες, το να καθαρίσεις το κινητό σου και τις άλλες τεχνολογικές συσκευές, δεν είναι καθόλου κακή ιδέα. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να το κάνεις; Ο καλύτερος τρόπος είναι τα απολυμαντικά μαντηλάκια.

Για την ακρίβεια, η Apple πρόσφατα στο site της, στις οδηγίες -όπου υπήρχαν και πριν τον κορονοϊό- για το πώς οι χρήστες των iPhone να καθαρίσουν τις συσκευές τους, επιβεβαίωσε ότι τα απολυμαντικά μαντηλάκια είναι εντάξει για τα κινητά, τα tablet και τους υπολογιστές της.

Χαρακτηριστικά, στις οδηγίες διαβάζουμε: «Χρησιμοποιώντας ένα καθαριστικό πανάκι με ισοπροπυλική αλκοόλη 70% ή απολυμαντικά μαντηλάκια (τύπου Clorox), μπορείτε να σκουπίσετε απαλά τις σκληρές, μη πορώδεις επιφάνειες του iPhone, όπως η οθόνη, το πληκτρολόγιο ή άλλες εξωτερικές επιφάνειες. Μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη. Αποφύγετε την εισχώρηση υγρασίας στα ανοίγματα και μην βυθίσετε το iPhone σε κανένα καθαριστικό».

Αναλυτικά οι οδηγίες για τον καθαρισμό των iPhone:

  1. Αποσυνδέστε όλα τα καλώδια και απενεργοποιήστε το iPhone σας.
  2. Χρησιμοποιήστε ένα νωπό απαλό πανί χωρίς χνούδι, όπως για παράδειγμα ένα πανί καθαρισμού φακών.
  3. Αν εξακολουθούν να υπάρχουν σωματίδια, χρησιμοποιήστε ένα απαλό πανί χωρίς χνούδι μαζί με ζεστό νερό και σαπούνι.
  4. Αποφύγετε την εισχώρηση υγρασίας στα ανοίγματα.
  5. Μην χρησιμοποιήσετε καθαριστικά προϊόντα ή πεπιεσμένο αέρα.
  6. Το iPhone διαθέτει ελαιοφοβική, ελαιοαπωθητική επίστρωση για προστασία από δαχτυλιές. Τα καθαριστικά προϊόντα και τα λειαντικά μέσα θα προκαλέσουν φθορά στην επίστρωση και ενδέχεται να χαράξουν το iPhone.

Οι ίδιες οδηγίες ισχύουν και για τις υπόλοιπες τεχνολογικές συσκευές, καθώς επίσης και για τα κινητά άλλων εταιρειών. Τέλος, σύμφωνα με τον Caravanos, θα πρέπει να καθαρίζουμε το κινητό μας τουλάχιστον μια φορά την ημέρα.

Tags from the story
0 replies on “Έτσι θα καθαρίσεις σωστά το κινητό σου”