«Loving Pablo»: Η ταινία που εμείς αγαπήσαμε ξανά τον Javier

«Loving Pablo»
GARETH CATTERMOLE / GETTY IMAGES

Ο Javier Bardem υποδύεται τον μεγαλύτερο βαρόνο ναρκωτικών στον κόσμο, υποδύεται τον Pablo Escobar, σε μια ερμηνεία που σίγουρα δεν θα ξεχάσουμε έυκολα. Στο πλευρό του, η σύζυγός του, Penelope Cruz, στον ρόλο της ερωμένης του Pablo, Virginia Vallejo García.

Όχι, η ταινία που σκηνοθετεί ο Fernando León De Aranoa, δεν είναι απλώς μια ακόμη ιστορία για τον Escobar, είναι η ιστορία του Pablo και η σχέση πάθους και μίσους με τη δημοσιογράφο, Virginia Vallejo García, όπως η ίδια την περιέγραψε στο βιβλίο της, με τίτλο «Loving Pablo, hating Escobar». Είναι η βιογραφία, που δείχνει περισσότερο την ανθρώπινη πλευρά του διάσημου patron του καρτέλ του Μεδεγίν και ξεφεύγει έστω και λίγο από τον κόσμο των ναρκωτικών και της κοκαΐνης.

Βρισκόμαστε στη δεκαετία του ’80, όταν μία δημοσιογράφος ερωτεύεται και συνάπτει σχέση με τον μεγαλύτερο διακινητή ναρκωτικών στον κόσμο, τον Pablo Escobar. Όσο παρακολουθούμε την εξέλιξη της σχέσης τους, βλέπουμε και τα ολοένα μεγαλύτερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Pablo, με τον οποίο τα βάζει ο Peter Sarsgaard, που αναλαμβάνει να κάνει πράξη το γράμμα του νόμου.

Universal Pictures Home Entertainment

Παρόλο που ο σκηνοθέτης με voice over της Penelope, προσπαθεί να δώσει έμφαση στη Virginia και να περιγράψει την ιστορία απ’ τη δική της πλευρά, δεν τα καταφέρνει. Το ενδιαφέρον όλων κερδίζει και πάλι ο Pablo και πιο συγκεκριμένα ο Javier, του οποίου η αλλαγή στην εμφάνιση έρχεται να εναρμονιστεί υπέροχα με τη δεκαετία του ’80. Τα πουκάμισα, τα μαλλιά, τα παραπάνω κιλά, όλα υποστηρίζονται μοναδικά από τον Javier και δημιουργούν έναν Pablo, της ίδιας κατηγορίας με τον Wagner Moura στην πετυχημένη κι αγαπημένη σειρά του Netflix, «Narcos».

Η μεταμόρφωση του Bardem σε Escobar, δεν έγινε μέσα σε μια μέρα, χρειάστηκε δουλειά και προετοιμασία, με τον ίδιο να εξηγεί ότι: «Έπρεπε να καταφέρω να αποδώσω όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που τον ξεχώριζαν, τη φυσική του κατάσταση, την αργή του κίνηση, τον τρόπο που μιλούσε και κοιτούσε».

Το «Loving Pablo» είναι η τρίτη ταινία, που παίζουν μαζί ο Javier Bardem και η Penelope Cruz, μετά το «Jamon, Jamon» (1992) και το «Vicky Cristina Barcelona» (2008). Παρόλα αυτά, είναι η πρώτη ταινία στην οποία παίζουν μαζί ενώ είναι ζευγάρι και στην πραγματική ζωή. Σε δηλώσεις κατά τη προώθηση της ταινίας, ο Javier επισήμανε ότι: «Όταν συνεργαζόμαστε, διαχωρίζουμε απ’ την αρχή, τι είναι πραγματικό και τι είναι φαντασία. Κάνουμε αυτή τη δουλειά για πολλά χρόνια, σχεδόν 30, οπότε ξέρουμε πώς να αφήσουμε αυτή την ενέργεια στο σετ και όταν γυρνάμε στο σπίτι να επιστρέφουμε στην πραγματική μας ζωή», ο ίδιος μάλιστα σχολιάζοντας τον ρόλο της Virginia απ’ την Cruz ανέφερε ότι: «Όταν πρωτοδιάβασα το βιβλίο της Virginia φαντάστηκα την Penelope ως την τέλεια επιλογή για τον ρόλο γιατί ήμουν σίγουρος ότι θα μετέφερε αυτόν τον δυναμισμό καταπληκτικά στην οθόνη. Το να δουλεύεις μαζί της είναι υπέροχο. Είναι φοβερή ηθοποιός και πάντα σε προκαλεί να κάνεις το κάτι παραπάνω».

Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών το 2017, για να ακολουθήσει λίγο αργότερα η προβολή της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο. Το «Loving Pablo» κυκλοφορεί στους ελληνικούς κινηματογράφους από τις 21 Ιουνίου, ενώ τόσο ο Bardem όσο και η Cruz κέρδισαν για την ερμηνεία τους, υποψηφιότητες στα φετινά βραβεία Goya.

0 replies on “«Loving Pablo»: Η ταινία που εμείς αγαπήσαμε ξανά τον Javier”