10 κανόνες που κάθε άντρας πρέπει να θυμάται όταν θέλει να παραγγείλει σε ένα μπαρ

Έφτασε επιτέλους ο καιρός που μπορούμε πλέον να ξαναπηγαίνουμε στα μπαρ. Μετά από έναν πολύ δύσκολο χειμώνα που περάσαμε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι λόγω της έξαρσης του νέου κορονοϊού, ήρθε επιτέλους η στιγμή για λίγες στιγμές αναψυχής και αναμελιάς. Αν είστε τύπος του μπαρ είναι απαραίτητο να θυμάστε 10 πράγματα που κάθε σωστός κύριος πρέπει να εφαρμόσει κατά την παραμονή του εκεί.

 

Συνεχίστε λοιπόν να διαβάζετε…

Από την Πασχαλιά Πυρένη

1. Μην προσπερνάτε την ουρά

Ελπίζουμε ότι αυτό δεν χρειάζεται να σας το υπενθυμίσουμε, καθώς είστε αναμφίβολα κύριοι. Αλλά είναι εκπληκτικό πόσο εύκολο είναι να κάνεις άλμα στην ουρά χωρίς καν να το καταλάβεις. Αν κατευθύνεστε κατευθείαν στο μπαρ με τα μάτια στο έπαθλο του κοκτέιλ, είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να παρακάμψετε ακούσια εκείνους που περίμεναν ήδη 15 λεπτά. Αλλά φροντίστε να κάνετε έναν απολογισμό για το ποιος περιμένει ήδη και κάντε μια σειρά πίσω από αυτούς, γιατί πιστέψτε με σε κανέναν δεν αρέσει να τον προσπερνάνε.

2. Κρατήστε την σειρά για σας

Ο ιπποτισμός είναι υπέροχο πράγμα. αλλά όταν πρόκειται να είσαι ιπποτικός στο μπαρ, μπορεί να καταλήξεις να είσαι εκεί όλη τη νύχτα. Μην προσπερνάτε στην ουρά, αλλά εξίσου, μην αφήνετε συνέχεια τους υπόλοιπους θαμώνες να σας προσπερνούν συνέχεια. Πιθανότατα θα πιστεύουν ότι είσαι ο ωραιότερος τύπος στον κόσμο και σίγουρα δείχνει πόσο τζέντλεμαν είναι να βάζεις τους άλλους στην πρώτη θέση, αλλά θα σε ξεχάσουν μόλις πάρουν τα ποτά τους και θα περιμένεις να παραγγείλεις το δικό σου τρεις ώρες αργότερα. Κρατήστε, λοιπόν, τη σειρά σας στην ουρά και θα μας θυμηθείτε.

3. Να γνωρίζετε από πριν τι θα παραγγείλετε

Όλοι θα έχετε βρεθεί σε ένα μπαρ και σχεδόν με το που καθίσατε ο σερβιτόρος θα σας προσεγγίσει από την πρώτη στιγμή για να σας πάρει παραγγελία. Ο καθένας θα ζητούσε τότε λίγο χρόνο να σκεφτεί και να αποφασίσει τι θέλει να παραγγείλει. Αν όμως η ουρά από πίσω είναι τεράστια, τι γίνεται; Το «χαμόγελο» όταν υπάρχει πλήθος ανθρώπων που περιμένουν ανυπόμονα πίσω σας είναι ένας σίγουρος τρόπος για να δημιουργήσετε κάποιους ατυχείς εχθρούς. Για να μην βρεθείτε σε δύσκολη θέση ,λοιπόν, είναι καλύτερα να έχετε σκεφτεί πριν φτάσετε στο μπαρ τι θα πιείτε. Εμπιστευτείτε μας.

4. Αφήστε το κινητό στην άκρη

Κανένας μπάρμαν δεν θέλει να εξυπηρετήσει κάποιον που είναι όλη την ώρα πάνω από το τηλέφωνό του. Μπορεί να απαντάτε σε ένα email εργασίας ή να στέλνετε μηνύματα στη γυναίκα των ονείρων σας, αλλά ελάτε και λίγο στη θέση του σερβιτόρου που νιώθει άβολα να σας διακόψει εκείνη τη στιγμή. Θα σας συμβουλεύαμε να αφήσετε το τηλέφωνό σας στην τσέπη σας και να δώσετε την πλήρη προσοχή στο άτομο που σας εξυπηρετεί.

5. Κρατήστε οπτική επαφή

Όπως ήδη θα γνωρίζετε, είναι κάτι που όλοι πρέπει να κάνουμε, ειδικότερα ακόμα περισσότερο στις εποχές που διανύουμε, καθώς η μάσκα μας καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπο εκτός από τα μάτια μας. Μην ξεχνάτε όμως τα μάτια είναι το δυνατό μας σημείο. Εάν παραγγέλνετε ένα ποτό, θα σας συμβουλεύαμε να κάνετε την παραγγελία σας ενώ πραγματοποιείτε πλήρη οπτική επαφή.

6. Χαμογελάστε

Το χαμόγελο πηγαίνει σε όλους και μας κάνει να δείχνουμε πάντα πιο όμορφοι και ευγενικοί. Φανταστείτε ότι είστε ο μπάρμαν που είχε μια τρομακτικά μεγάλη βάρδια, σας έχουν φωνάξει και έχουν μιλήσει περισσότεροι άνθρωποι από ό, τι μπορείτε να μετρήσετε.  Ο ευγενικός κύριος που κάνει οπτική επαφή και χαρίζει ένα λαμπερό χαμόγελο σε όλους που συναντά πιθανότατα θα φωτίσει τη μέρα τους: αυτή είναι η δύναμη ενός απλού χαμόγελου. Χαμογελάστε ελεύθερα!

7. Πάντα να είστε έτοιμοι να πληρώσετε

Αυτή η συμβουλή είναι παρόμοια  του να ξέρεις τι θέλεις από πριν. Μέσα σε ένα μπαρ, ειδικά αν είναι και αρκετά σκοτεινό, θα δυσκολευτείτε πολύ να βρείτε το πορτοφόλι σας ή την κάρτα σας, οπότε έχετε την κάρτα σας έτοιμη να πληρώσει και κάντε μια γρήγορη έξοδο για να περάσει το επόμενο άτομο. 

8. Συνομιλήστε με τους υπόλοιπους θαμώνες του μπαρ

Εάν στέκεστε στο μπαρ δίπλα σε ένα άλλο άτομο, και κοιτάζεστε, καθώς ο σερβιτόρος σπεύδει να σας εξυπηρετήσει, γιατί να μην εμπλακείτε σε μια νέα συνομιλία; Όλοι έχουμε ζήσει πάρα έντονα την καραντίνα και έχουμε χάσει ακόμα περισσότερο τη φυσική επικοινωνία μεταξύ μας, ας το σταματήσουμε λοιπόν. Ξεκινήστε μια συζήτηση και ποιος ξέρει; Μπορεί ακόμη και να κάνετε έναν νέο φίλο.

9. Ωστόσο: ένας σωστός κύριος δεν επιβάλλει την παρέα του σε κανέναν

Φυσικά μην πιέζετε κανέναν να μπει στην παρέα σας αν δεν το θέλετε. Οπωσδήποτε, δώστε του την ευκαιρία, αλλά αν το άτομο με το οποίο συνομιλείτε δεν δίνει κανένα σήμα ότι θα ήθελε να συνεχίσει τη συνομιλία, θα σας συνιστούσαμε να το αφήσετε εκεί. Κανένας κύριος δεν επιβάλλει την παρουσία του σε άλλο άτομο.

10. Μόλις πιείτε το ποτό σας, ήρθε η ώρα να φύγετε από το μπαρ

Εμπιστευτείτε μας και σε αυτό. Ακόμα κι αν το χαμόγελό σας έκανε θαύματα και συνομιλήσατε με τον μπάρμαν. Ακόμα κι αν έχετε κάνει έναν νέο φίλο – μόλις πιείτε το ποτό σας, έχει έρθει η ώρα να φύγετε. Σκεφτείτε πόσοι περιμένουν να μπουν στο μπαρ, δεν πρέπει να είστε αγενείς και να αφήνετε τον υπόλοιπο κόσμο να περιμένει έξω. 

0 replies on “10 κανόνες που κάθε άντρας πρέπει να θυμάται όταν θέλει να παραγγείλει σε ένα μπαρ”