Η προπόνηση του Michael Jordan για τη δεύτερη επιστροφή του στο ΝΒΑ

προπόνηση του Michael Jordan
© The Last Dance (ESPN/Netflix)

Η προπόνηση του Michael Jordan για τη δεύτερη επιστροφή του στο ΝΒΑ αποδεικνύει ότι ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών το καλοκαίρι του 1995 τα έδωσε όλα στην κυριολεξία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τους Chicago Bulls το 1998.

Κατά τη διάρκεια της συναρπαστικής σειράς – ντοκιμαντέρ «The Last Dance» για τον Michael Jordan και την προσπάθεια της ομάδας των Chicago Bulls να διεκδικήσουν το έκτο τους πρωτάθλημα NBA σε οχτώ χρόνια, μεταξύ άλλων είδαμε και την προπόνηση του «βασιλιά».

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων της ταινίας «Space Jam», ο Michael Jordan προπονούνταν κανονικά όπως πάντα, ακολουθώντας μια συγκεκριμένη ρουτίνα ασκήσεων, ενώ παράλληλα συνέχιζε να παίζει μπάσκετ τα βράδια για να παραμένει σε φόρμα.

Το πρωί αφιέρωνε τις περισσότερες ώρες στην ταινία, ενώ στον ελεύθερο του χρόνο, προπονούνταν με τον προπονητή του Tim Grover και όταν τελείωνε η βάρδια του προγραμμάτιζε αγώνες μπάσκετ με συμπαίκτες και αντιπάλους του στο ΝΒΑ.

Μάλιστα, η Warner Bros., η εταιρεία παραγωγής της ταινίας Space Jam, έστησε γυμναστήριο και γήπεδο μπάσκετ ακριβώς δίπλα απ’το πλατό των γυρισμάτων προκειμένου ο Michael Jordan να διατηρείται σε φόρμα και να ακολουθεί το πρόγραμμα του προπονητή του.

Τι περιλάμβανε η προπόνηση του Michael Jordan;

Ο Tim Grover μοιράστηκε ποια ήταν η αγαπημένη προπόνηση του Michael Jordan, η οποία περιλάμβανε ένα σετ με 6 ασκήσεις. Το συγκεκριμένο σετ απαιτούσε 2 με 3 επαναλήψεις, ενώ όλη η προπόνηση γίνονταν 2 φορές την εβδομάδα. Ειδικότερα, οι ασκήσεις που περιλάμβανε το κάθε σετ ήταν οι ακόλουθες:

  • Προβολές με γόνατο ψηλά (lunge with knee raise): 10-15 επαναλήψεις
  • Καθίσματα σε bosu: 10-15 επαναλήψεις
  • Walkout push-up: 10-15 επαναλήψεις
  • Push-ups με medicine ball: 10-15 επαναλήψεις
  • Κοιλιακούς με medicine ball: 10-15 επαναλήψεις
  • Ανύψωση ποδιών: 10-15 επαναλήψεις

Tags from the story
0 replies on “Η προπόνηση του Michael Jordan για τη δεύτερη επιστροφή του στο ΝΒΑ”