7 χαρακτηριστικά που οι γυναίκες βρίσκουν ελκυστικά στους άνδρες

Είτε πρόκειται για εξαντλητικές συνεδρίες γυμναστικής, πνευματική φινέτσα ή προσωπικές αγορές, οι περισσότεροι άντρες έχουν μια ατελείωτη αποστολή να φαίνονται πιο ενδιαφέροντες, επιθυμητοί και ελκυστικοί στο αντίθετο φύλο.  Παρακάτω, βρήκαμε επτά χαρακτηριστικά ιδιότητες που οι γυναίκες βρίσκουν ελκυστικά και ενδιαφέροντα στους άνδρες. Ευτυχώς, διαψεύδουν μερικά από τα ψηλά, σκοτεινά και όμορφα στερεότυπα που οι άντρες μισούν – αλλά πιστεύουν ότι οι γυναίκες αγαπούν. Αντίθετα, από το γενναιόδωρο πνεύμα μέχρι τη δύναμη της προσβασιμότητας, εδώ είναι μια χούφτα από τα πιο δελεαστικά χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά που κάθε άντρας πρέπει να στοχεύει να ενσωματώσει…

Η δυνατότητα προσέγγισης είναι ελκυστική

Ένα ενθαρρυντικό ξεκίνημα. Φυσικά, οι άντρες με συμμετρικά χαρακτηριστικά, λαξευμένα σαγόνια και υπέροχα μαλλιά θα σκοράρουν πάντα υψηλότερα στα πονταρίσματα της ελκυστικότητας, αλλά αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες τείνουν να ελκύονται περισσότερο από μία πιο προσιτή, μέτρια εμφάνιση, όταν αναζητούν μακροχρόνια σύντροφο. Για τις βραχυπρόθεσμες σχέσεις, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, οι γυναίκες εξακολουθούν να αναζητούν ελκυστικούς άνδρες. Αλλά, αν αναζητούν μια σχέση που θα διαρκέσει, οι απλοί κύριοι έχουν το προβάδισμα. 

Η ανιδιοτέλεια κερδίζει

Σε μια άλλη χαρούμενη αποκάλυψη, αποδεικνύεται ότι οι περισσότερες γυναίκες εξακολουθούν να επιλέγουν ευγενικούς και διακριτικούς άντρες από τα «κακά αγόρια». Σε μια μελέτη του 2016, με επικεφαλής τα πανεπιστήμια του Worcester και του Sunderland, ζητήθηκε από περισσότερες από 200 γυναίκες να αξιολογήσουν μια ντουζίνα προφίλ διαδικτυακών γνωριμιών και η πλειοψηφία προτίμησε τις αλτρουιστικές επιλογές από τους παραδοσιακά όμορφους, αλλά λιγότερο γενναιόδωρους άνδρες. Είναι λογικό. Ποιος θα ήθελε να είναι με έναν άντρα που είναι ωραίο να τον βλέπεις, αν αυτό είναι εις βάρος οποιασδήποτε ευπρέπειας ή γαλαντοσύνης; Ωστόσο, όπως η «προσέγγιση» παραπάνω, οι γυναίκες που αναζητούν ένα one-night stand θα εξακολουθούν να δίνουν προτεραιότητα στα βλέμματα έναντι της καλοσύνης — κάτι που είναι καλά νέα για τους μονογαμικούς. αλλά λιγότερο για τους εκκολαπτόμενους playboys.

Ένας μεγαλύτερος άντρας είναι και πιο ελκυστικός άντρας

Αρκετές μελέτες έχουν ανακαλύψει ότι οι γυναίκες, οποιασδήποτε γενιάς, τείνουν να προτιμούν τους άνδρες με μερικά χρόνια στη δική τους ηλικία. Ονομάστηκε «The George Clooney Effect» από ερευνητές, αυτή η σκληρή καλωδίωση φέρεται να είναι μια κληρονομιά από την εποχή που ζούσαμε σε σπήλαια, όταν οι ηλικιωμένοι άνδρες θα είχαν περισσότερους πόρους, συνδέσεις και σεβασμό. Το 2010, το Πανεπιστήμιο του Dundee έθεσε αυτή τη θεωρία σε δοκιμασία. 3.770 ετεροφυλόφιλοι ενήλικες συμμετείχαν σε δημοσκόπηση για μια σειρά δεικτών σχέσεων και αποκαλύφθηκε ότι οι περισσότερες γυναίκες προτιμούσαν τους ηλικιωμένους άνδρες – ειδικά καθώς οι ίδιες μεγάλωναν και ανέπτυξαν οικονομική ανεξαρτησία.

Η προσωπικότητα (και το χιούμορ) μετράει

Μην εκπλήσσεστε. Για γενιές, οι γυναίκες λένε στον άντρα ότι η αίσθηση του χιούμορ όχι μόνο έχει σημασία – αλλά μπορεί ακόμη και να είναι η πιο σημαντική και ελκυστική ιδιότητα που μπορεί να έχει ένας άντρας. Ο Jeffrey Hall, αναπληρωτής καθηγητής Επικοινωνιακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας, δημοσίευσε μια εργασία στο περιοδικό Evolutionary Psychology, στην οποία περιέγραψε μια μελέτη που στηρίζεται σε μια σειρά από τεστ τύπου ραντεβού στα τυφλά. «Το κοινό γέλιο», έγραψε, «μπορεί να είναι ένας δρόμος προς την ανάπτυξη μιας πιο μακροχρόνιας σχέσης».

Δείξτε την ευαίσθητη πλευρά σας – και πάρτε έναν σκύλο

Σωστά; υιοθετήστε έναν σκύλο και αμέσως θα φαίνεστε πιο ελκυστικός στο ωραίο φύλο. Είναι ένας δημοφιλής μύθος, αλλά έχουν υπάρξει αρκετές μελέτες που υποστηρίζουν τη θετική επίδραση που μπορεί να έχει ο καλύτερος φίλος του άντρα στις πιθανότητές του με τις γυναίκες. Και το κυριότερο μεταξύ αυτών: η ιδιοκτησία σκύλου σας κάνει να φαίνεστε πιο προσεκτικός άνθρωπος. «Οι ρόλοι των κατοικίδιων σκύλων και γατών στην ανθρώπινη ερωτοτροπία και ραντεβού», μια μελέτη που δημοσιεύτηκε από το ερευνητικό περιοδικό Anthrozoos το 2015, διαπίστωσε ότι οι γυναίκες είναι δύο φορές πιο πιθανό να έλκονται από έναν άνδρα με ένα κατοικίδιο από ότι ένας άντρας από μια γυναίκα με ένα κατοικίδιο. Και η επιστήμη πίσω από αυτό είναι απλή: οι γυναίκες είναι καλωδιωμένες να έλκονται από δυνητικά καλούς μπαμπάδες – και αν μπορείτε να φροντίζετε έναν σκύλο, το ένστικτό σας ως γονέας είναι πιθανό να είναι στο ίδιο επίπεδο.

Ένα ελαφρύ μούσι είναι το καλύτερο στοίχημά σας

Προσπαθούμε να αποφύγουμε τις φυσικές ιδιότητες εδώ. Σε τελική ανάλυση, το να πούμε στους ανθρώπους ότι οι γυναίκες βρίσκουν τους άντρες με ύψος πάνω από έξι πόδια πιο ελκυστικούς (αποτελούν, το κάνουν) δεν πρόκειται να βοηθήσει τους πιο κοντούς άντρες εκεί έξω. Όμως, εκτός από τις θυλακιώδεις προκλήσεις, σχεδόν κάθε ενήλικος άνδρας μπορεί να αποκτήσει κάποιο είδος τριχοφυΐας στο πρόσωπο – και μια ανοιχτόχρωμη γενειάδα μπορεί να κάνει θαύματα στο παιχνίδι γνωριμιών. Το 2013, το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας διεξήγαγε μια απίστευτα σημαντική έρευνα – για να καθορίσει το βέλτιστο μήκος των τριχών στο πρόσωπο για να προσελκύσει τις γυναίκες. Πάνω από 350 ετεροφυλόφιλες γυναίκες τάχθηκαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία υπέρ μιας ελαφριάς γενειάδας ή βαριάς γένια. Επιδεικνύοντας αρρενωπότητα, ωριμότητα και αρρενωπότητα, είναι ένα ευχάριστα εφικτό επίπεδο απελπισίας που πρέπει να στοχεύσετε.

Γίνε ριψοκίνδυνος

Αυτό φυσικά δεν αφορά όλους τους κινδύνους. Υπάρχουν ορισμένα επίπεδα τόλμης που θα σας κάνουν να προσέξετε για τους σωστούς λόγους, αλλά το να μην είσαι προσεκτικός με την υγεία σου ή την ασφάλεια των άλλων, πιθανότατα δεν θα σου φέρει δεύτερο ραντεβού. Το 2006, η Εξελικτική Ψυχολογία χώρισε αυτές τις επικίνδυνες δραστηριότητες σε έξι κατηγορίες: ψυχαγωγία, ηθική, τυχερά παιχνίδια, επένδυση, υγεία, κοινωνική ζωή. Και, ενώ οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι περισσότεροι άνδρες υπερεκτιμούν πόσο ελκυστική είναι η συμπεριφορά ανάληψης ρίσκου, η μελέτη αποκάλυψε ότι οι «ψυχαγωγικοί» κίνδυνοι – είτε πρόκειται για αλεξίπτωτο είτε για σνόουμπορντ – μπορούν να ανατρέψουν τη γνώμη των γυναικών που θέλετε να προσελκύσετε. Σημειώστε, κύριοι, και κλείστε αυτό το bungee jump που αναβάλλατε.

0 replies on “7 χαρακτηριστικά που οι γυναίκες βρίσκουν ελκυστικά στους άνδρες”