Τα καλύτερα αντισηπτικά και σαπούνια χεριών

© Unsplash/Charles Deluvio

Η εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας και σε όλον τον κόσμο γίνεται με ραγδαίους ρυθμούς, με τους επιστήμονες να τονίζουν πόσο σημαντική είναι η προσωπική υγιεινή, αλλά και το καλό πλύσιμο των χεριών για την αποφυγή της μόλυνσης. Γι’ αυτό και με την έκρηξη των κρουσμάτων τόσο τα αντισηπτικά όσο και τα σαπούνια χεριών έχουν εξαφανιστεί απ’ τα ράφια των καταστημάτων.

Κι ενώ οι ειδικοί αναφέρουν ότι τα καλύτερα αντισηπτικά είναι αυτά με 60% έως 90% περιεκτικότητα σε αλκοόλ, εμείς συγκεντρώσαμε αυτά που δεν θα ταλαιπωρήσουν και αφυδατώσουν τα χέρια σου, αλλά κι αυτά που ίσως καταφέρεις ακόμη να βρεις online.

Τι είναι ποιο αποτελεσματικό το αντισηπτικό ή το πλύσιμο με σαπούνι χεριών;

Τόσο τα σαπούνια όσο και τα αντισηπτικά περιέχουν αλκοόλ που μπορούν να δράσουν ενάντια στους μικροοργανισμούς. Παρόλα αυτά, το πλύσιμο των χεριών θεωρείται πιο αποτελεσματικό, καθώς απομακρύνει επίμονες βρομιές και σκοτώνει τα μικρόβια. Απ’ την άλλη πλευρά, το αντισηπτικό είναι η καλύτερη επιλογή όταν είσαι εκτός σπιτιού και αρκετά μακριά από κάποιον νεροχύτη.

Τα καλύτερα αντισηπτικά και σαπούνια χεριών

Dr. Bronner’s Organic Hand Sanitiser, Lavender

Το συγκεκριμένο αντισηπτικό ενώ διαθέτει 62% περιεκτικότητα σε αλκοόλ, δεν περιέχει τα χημικά που συναντάμε στα κοινά αντισηπτικά, τα οποία είναι κι αυτά που «σκοτώνουν» το pH της επιδερμίδας μας. Παράλληλα, το συναντάμε σε ανακυκλώσιμη συσκευασία, για να προστατέψουμε και το περιβάλλον.

ocado.com

Hansaplast

Αντιμικροβιακό gel ήπιας δράσης για τον καθαρισμό των χεριών, όταν δεν είναι εύκολη η πρόσβαση σε νερό και σαπούνι.

eshop.mymarket.gr

Honest

Ένα φυσικό αντισηπτικό τζελ σε spray, το οποίο σκοτώνει αποτελεσματικά το 99,9% των μικροβίων, είναι υποαλλεργικό και ταυτόχρονα ενισχυμένο με αλόη για να ενυδατώνει τα χέρια.

honest.com

Kiehl’s

Αυτό το σαπούνι χεριών της Kiehl’s με κόλιανδρο, σου αφήνει μια μυρωδιά «καθαριότητας» ενώ απομακρύνει τους μικροοργανισμούς αποτελεσματικά, χωρίς να ξηραίνει το δέρμα.

johnlewis.com

Aesop

Η τιμή του ίσως να είναι αρκετά υπερτιμημένη συγκριτικά με αυτή των κοινών σαπουνιών χεριών που θα βρεις στα σούπερ μάρκετ, όμως η φόρμουλα του, η μυρωδιά του και φυσικά η συσκευασία του, του δίνουν αυτό το κάτι παραπάνω. Αφήνει απαλό δέρμα και φροντίζει ακόμη και τα πολύ σκληρά εργαζόμενα χέρια, ενώ ταυτόχρονα τα καθαρίζει προσεκτικά.

aesop.com

Tags from the story
0 replies on “Τα καλύτερα αντισηπτικά και σαπούνια χεριών”