Μια φωτογραφία και μια ζωγραφιά για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Παγκόσμια Ημέρα Γης
© Unsplash/Elena Mozhvilo

Εδώ και μισόν αιώνα ακριβώς, από το 1970 έως σήμερα και κάθε χρόνο, στις 22 Απριλίου, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Γης. Εκατομμύρια άνθρωποι από όλον τον κόσμο λαμβάνουν μέρος στις ετήσιες δράσεις ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης.

Έτσι και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρά τη φετινή, ιδιαίτερη συγκυρία με την πανδημία του Covid-19, συμμετέχει στον εορτασμό αυτής της σημαντικής ημέρας για το Περιβάλλον.

Με ποιον τρόπο; Από το σπίτι μας, καθώς φέτος μένουμε σπίτι. Πώς; Ανήμερα, στις 22 Απριλίου, καλούμε να ανεβάσουν, όλοι όσοι έχουν ευαισθησία για το θέμα, στα προσωπικά τους social media, φωτογραφίες και παιδικές ζωγραφιές με έμπνευση από τις ομορφιές της ελληνικής γης.

Οι φωτογραφίες και οι ζωγραφιές στα social media μπορούν να συνοδεύονται από τα hashtags #ypen και #earthday2020 ώστε να διευκολυνθεί η ανάρτησή τους και στα αντίστοιχα social media του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η δράση αυτή έχει ήδη αναρτηθεί -και θα φανεί τις επόμενες 72 ώρες- και στον ιστότοπο του Οργανισμού για την Παγκόσμια Ημέρα Γης (https://www.earthday.org).

«Αυτό το Πάσχα θα είναι πολύ διαφορετικό, καθώς όλοι μένουμε σπίτι. Φέτος, δεν θα επισκεφθούμε τους δικούς μας ανθρώπους, για να παραμείνουμε όλοι υγιείς και όρθιοι για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα της χώρας μας, που είναι και το διακύβευμα της επόμενης ημέρας. Μένοντας σπίτι, με τον ηλεκτρονικό μας υπολογιστή ή το κινητό μας, ας υπενθυμίσουμε ότι εδώ στην Ελλάδα εκτός από τις καλές μας επιδόσεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας, μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε και στην προστασία του Περιβάλλοντος. Δεν ξεχνάμε το Περιβάλλον που είναι το κοινό μας σπίτι», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

0 replies on “Μια φωτογραφία και μια ζωγραφιά για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης”