Σε δημοπρασία το θρυλικό dune buggy του Steve McQueen

dune buggy του Steve McQueen
© BONHAMS

Σε δημοπρασία το θρυλικό dune buggy του Steve McQueen με το οποίο έκανε τις βόλτες του στην ακτή της Μασαχουσέτης στην ταινία The Thomas Crown Affair.

Πιο συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν πλέον να αποκτήσουν το dune ή beach buggy που οδηγούσε ο McQueen το 1968 στην κλασική πλέον ταινία The Thomas Crown Affair, μέσω του Bonhams κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας Amelia Island Auction, που θα πραγματοποιηθεί στη Φλόριντα τον επόμενο Μάρτιο.

Το μοντέλο είναι Meyers Manx, κατασκευασμένο απ’ τη B. F. Meyers & Co. μεταξύ του 1964 και του 1971. Φυσικά, ο “King of Cool” με τη λατρεία του για τις μοτοσικλέτες και τα αμάξια, δεν θα μπορούσε να αφήσει την κατασκευή του συγκεκριμένου αυτοκινήτου στην τύχη του, και γι’ αυτό τον λόγο συνεργάστηκε στενά με τον Pete Condos της Con-Ferr για να δώσουν ένα πιο έντονο πορτοκαλί χρώμα σε αυτό το off-road, καθώς επίσης και μεγαλύτερη ισχύ κτλ.

© BONHAMS

Ο ίδιος ο McQueen κατά τη διάρκεια ενός ντοκιμαντέρ για την ταινία είχε αναφέρει ότι: «Ο Crown ζει κοντά στη θάλασσα και έχει ένα dune buggy. Τους βοήθησα να το σχεδιάσουν, και είμαι κάπως περήφανος γι’ αυτό».

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε τις τιμές για το Manx, ωστόσο, μπορούμε να φανταστούμε το ποσό με τα οποίο θα αγοραστεί, ειδικά εάν σκεφτεί κανείς ότι τα Persol γυαλιά ηλίου που φορούσε ο McQueen στην ίδια ταινία δημοπρατήθηκαν πέρυσι για 70.200 δολάρια!

© BONHAMS
© BONHAMS
www.bonhams.com

Tags from the story
0 replies on “Σε δημοπρασία το θρυλικό dune buggy του Steve McQueen”