Το καταδυτικό ρολόι του Jacques Cousteau επέστρεψε!

Doxa

Για πρώτη φορά, το εμβληματικό SUB 300 της Doxa επιστρέφει σε περιορισμένη έκδοση 300 κομματιών, με αφορμή την ανανεωμένη συνεργασία του brand με την Aqua Lung.

Η Doxa μπορεί να μην είναι το ίδιο διάσημη με τη Rolex ή την Omega, αλλά η συμβολή της στον κόσμο της ωρολογοποιίας είναι σημαντική, καθώς τη δεκαετία του ’60 κυκλοφόρησε το πρώτο SUB 300, ένα καταδυτικό ρολόι για επαγγελματίες δύτες και όχι απλά ερασιτέχνες.

Πιο συγκεκριμένα, το ρολόι Sub 300T κυκλοφόρησε το 1967 και οι ναύτες του εξερευνητικού σκάφους “Καλυψώ” του Jacques Cousteau, δεν το αποχωρίζονταν απ’ τους καρπούς τους. Μάλιστα, στον ίδιο τον Cousteau, το ρολόι άρεσε τόσο πολύ, σε βαθμό να πραγματοποιήσει συμφωνία για την εταιρεία του, US Divers, και τελικά να είναι ο αποκλειστικός διανομέας του συγκεκριμένου ρολογιού.

Πίσω στο σήμερα, η Doxa έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομά της με τα καταδυτικά ρολόγια, τα οποία εκτός του ότι απευθύνονται σε επαγγελματίες δύτες, είναι τόσο καλαίσθητα που ο καθένας θα ήθελε στον καρπό του.

Πρόσφατα, σε μια ανανεωμένη συνεργασία με την Aqua Lung, η Doxa ανακοίνωσε το SUB 300 στη νέα του έκδοση από άνθρακα, το οποίο ακούει στο όνομα DOXA SUB 300 Carbon Aqua Lung US Divers.

Το ρολόι θυμίζει αρκετά το original μοντέλο, με την ίδια ένδειξη της ώρας, των λεπτών, των δευτερολέπτων και της ημερομηνίας. Η διάμετρος του είναι 42.5mm και σε αυτό που διαφέρει είναι ότι η νέα έκδοση είναι από άνθρακα και μαύρο λαστιχένιο λουράκι που δημιουργεί εντυπωσιακή αντίθεση με τις λεπτομέρειες της κάσας που είναι σε λευκό και κίτρινο χρώμα.

Διαθέσιμο απ’ τον Αύγουστο του 2020 στην ιστοσελίδα της Doxa (doxawatches.com).

Tags from the story
0 replies on “Το καταδυτικό ρολόι του Jacques Cousteau επέστρεψε!”