Ο Philippe Starck φαντάζεται το μέλλον της Βενετίας σχεδιάζοντας τη χειμερινή γόνδολα

Το 2021, στο οποίο η Βενετία ήταν κυριολεκτικά στο κέντρο του κόσμου – με τους εορτασμούς για την 1600η επέτειο να σηματοδοτούν ένα πρωτοφανές μπέρδεμα γεγονότων – ο Philippe Starck αποφάσισε επίσης να στρέψει την προσοχή του στη λιμνοθάλασσα.

Από την Πασχαλιά Πυρένη

Ο ίδιος δημιούργησε το: «Dream of Winter gondola for Venice», μια τρισδιάστατη εικόνα που προσπαθεί να φανταστεί μια τέλεια γόνδολα και για τους χειμερινούς μήνες. Το εν λόγω έργο θα είναι μέρος της συλλογής του Πανεπιστημίου Ca ‘Foscari, όπου χιλιάδες φοιτητές θα μπορούν να το θαυμάσουν και να το μελετήσουν.

Ο Philippe Starck, ο οποίος σχεδόν για το ήμισυ θεωρεί τον εαυτό του πολίτη του νησιού Burano, δήλωσε: «Έχω πολύ θαυμασμό και σεβασμό για τη γόνδολα, ένα από τα πιο πολύπλοκα σκάφη στον κόσμο με τον εντελώς ασύμμετρο σχεδιασμό του, αλλά το οποίο ωστόσο είναι τέλεια εξισορροπεί το βάρος του και μπορεί να προηγηθεί εύκολα ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Είναι μαγεία, είναι καθαρή μαγεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι μεγάλη τιμή για μένα να φανταστώ μια ονειρεμένη γόνδολα και, κυρίως, μια χειμερινή γόνδολα με ένα μικρό δωμάτιο στο κέντρο ».

Ακόμη τονίζει πως: «Αυτό που δείχνω σήμερα δεν προσπαθεί να είναι ρεαλιστικό, είναι απλώς ένα όνειρο» – Οι τεχνικές προδιαγραφές της γόνδολας που σκέφτηκα, ωστόσο, είναι ενδιαφέρουσες. Τα υλικά και οι τεχνολογίες, για παράδειγμα, είναι ανθεκτικά και υψηλής τεχνολογίας.

Ο Philippe Starck είναι ο πρώτος από μια σειρά διεθνών δημιουργών που θα συμμετάσχουν στο έργο VeniSIA τους επόμενους μήνες και όλοι ανυπομονούμε για αυτό… 

Tags from the story
,
0 replies on “Ο Philippe Starck φαντάζεται το μέλλον της Βενετίας σχεδιάζοντας τη χειμερινή γόνδολα”