Το Instagram βάζει φρένο στους ενήλικες που στέλνουν μηνύματα σε εφήβους

Instagram
© Unsplash/@neonbrand

Το Instagram παίρνει μέτρα για την προστασία των νεότερων χρηστών του και συγκεκριμένα βάζει «φρένο» στους ενήλικες που στέλνουν μηνύματα σε εφήβους, ειδικά αυτούς που δεν ακολουθούν. Πώς θα καταφέρνει να μαντεύει την ηλικία των χρηστών του;

Μέσω μιας ανάρτησης στην ιστοσελίδα του, το Instagram ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι αναπτύσσει «νέα τεχνητή νοημοσύνη και τεχνολογία μηχανικής μάθησης προκειμένου να μαντεύει την ηλικία των χρηστών του». Σημειώνεται ότι η νόμιμη κατώτερη ηλικία για να ανοίξει κανείς λογαριασμό στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο είναι τα 13 έτη.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ακόμη μια νέα λειτουργία που εμποδίζει τους ενήλικες να στέλνουν μηνύματα σε χρήστες κάτω των 18 ετών που δεν ακολουθούν τους λογαριασμούς τους. Και μας εξηγεί ότι: «Όταν ένας ενήλικας προσπαθήσει να στείλει προσωπικό μήνυμα σε έφηβο που δεν τον ακολουθεί, θα λαμβάνει μια ειδοποίηση ότι το να στείλει μήνυμα στον συγκεκριμένο χρήστη δεν αποτελεί επιλογή».

Παράλληλα, οι ανήλικοι θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις σχετικά με ενήλικες που ήδη ακολουθούν και επιδεικνύουν «ενδεχομένως ύποπτη συμπεριφορά». Συγκεκριμένα, το Instagram αναφέρει: «Για παράδειγμα, εάν ένας ενήλικας στέλνει μεγάλο αριθμό αιτημάτων φιλίας ή μηνυμάτων σε άτομα κάτω των 18 ετών, εμείς θα χρησιμοποιούμε αυτό το εργαλείο για να προειδοποιήσουμε τους παραλήπτες και να τους δώσουμε την επιλογή να τερματίσουν τη συνομιλία ή να μπλοκάρουν, να αναφέρουν ή να περιορίσουν τον ενήλικα».

Τέλος, το Instagram σχεδιάζει ακόμη να κάνει πιο δύσκολο για τους ενήλικες να βρίσκουν και να ακολουθούν εφήβους, ενώ θα ενθαρρύνει και τους νεότερους χρήστες του να επιλέξουν τον ιδιωτικό λογαριασμό, όταν κάνουν την εγγραφή τους.

Tags from the story
0 replies on “Το Instagram βάζει φρένο στους ενήλικες που στέλνουν μηνύματα σε εφήβους”